16 april 2013

Söndag i BirzeitSöndag med kristna från Birzeit Med ett leende och beslutsamma steg någon som kommer hit efter ett långt liv eller entusiasm någon som vet hur man spelar spelet i livet, möter den katolska gemenskapen Birzeit för sina veckovisa tid på söndagsmässa. I över ett år har fader Louis varit vägledande de troende i Birzeit, en charmig palestinsk by tio mil från staden Ramallah .... som soldränkta och omgiven av böljande kullar. 

Själv har jag aldrig varit dit, men hoppas någon gång få möta människorna där.

 Läs även andra bloggares åsikter om

8 kommentarer:

 1. Birzeit väcker varma minnen. Var där sommaren 1990 och läste en sommarkurs. Oerhört lärorikt. Den israeliska ockupationsmakten var givetvis där och härjade men i övrigt var det god stämning i det lilla samhället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni är duktiga på att slå er på bröstet - kritik belänas med "Nu stänger jag debattråden om Omar Mustafa "

   Alltså Urbaan, Egon har hjälpt dig med att tysta mig - du kan inte läsa svaret du ville ha enligt
   16 april 2013 12:28

   Radera
 2. Du Jerry, nu har jag lagt ut din kommentar om Omar Mustafa men som jag skrev tidgare "Vad jag förstår har inte han bjudits in till PGS i Skellefteå och kommer inte göra det i framtiden, diskussionen blir ett sidospår om den fortsätter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Urbaann skall inte hävda att jag insinuerar, uttan att ge mig tillfället att ifrågasätta hans påståenden!

   "Först insinuerar du ut att Omar Mustafa är anti-semit, vilket du inte kan belägga." - nu känner Urbaann inte till belägg jag framställde för att bevisa att han är okunnig.

   Radera
 3. Egon, jag vet att du har dragit streck i debatten om Omar, men jag vill bara få några avslutande ord.

  Jerry: Omar var till i dagarna en rätt okänd person och vad jag vet inte alls något namn inom palestinarörelsen. Anledningen att du frågade om vi i PGS skulle bjuda in honom torde rimligtvis bero på de senaste dagarnas beskyllningarna angående anti-semitism som riktats mot honom. Du skickar följdriktigt också en länk där detta på något sätt ska ledas i bevis.

  Alltså kan man på goda grunder anta att du anser att Omar är anti-semit och således förväntar dig att PGS bjuder in honom för att tala om Palestina. Mycket märkligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snacka om selektering - du har tillgång till min länk, det har inte andra besökarna av bloggen...

   Radera
 4. Jerry "du har tillgång till min länk, det har inte andra besökarna av bloggen"
  Men ge dej Jerry jag lade ju ut din länk
  i artikeln "Besök i Skellefteå"

  SvaraRadera