20 juni 2013

Ifrågasatt bistånd

Palestinierna saknar vilja att komma till förhandlingsbordet och orsaken kan vara att deras ledare lever bäst så länge som konflikten pågår. Gunilla Carlsson gör helt rätt som ifrågasätter biståndet till Palestina” så skriver den kristne riksdagsmannen Roland Utbult i tidningen Dagen


Vidare skriver han att ”Enligt palestinska uppgifter lyfter deras ledare Mahmoud Abbas en månadslön på en miljon US-dollar (Obama har 400 000) samt har hemliga bankkonton utomlands. Den avlidne PLO ledaren Yassir Arafat hade samma månadslön och hans förmögenhet uppskattades av tidskriften Forbes uppgå till 300 miljoner US-dollar. I vilken utsträckning har svenska biståndsmedel – direkt eller indirekt – bidragit till en kultur av korruption och nepotism? ”

Jag har ingen insyn i det palestinska ledarskapets förmögenheter eller ersättningar, men att palestinierna skulle klara sig utan bistånd genom en omfördelning av den interna budgeten förefaller osannolik.

Men skälet till biståndsministern Gunilla Carlsson ville stoppa biståndet var inte misshushållning av den palestinska budgeten utan att Palestinierna saknar vilja att komma till förhandlingsbordet.

Men har palestinierna någon seriös motpart?

Varför ställer inte Roland Utbult några krav på Israel ?

"Tanken att inrätta en palestinsk stat i Landet Israel har nått sin "återvändsgränd" sa ekonomiminister Naftali Bennett på måndagen och därmed fortsatte regeringen att ge dubbla budskap vad gäller konflikten med palestinierna. "Försöket att upprätta en palestinsk stat i vårt land har upphört” sade Bennett, medlem av regeringens säkerhetskabinett, vid en konferens i Jerusalem med bosättarnas Yesha-råd. Bennett gjorde sitt uttalande samtidigt som den amerikanska utrikesministern John Kerrys ansträngningar att förnya fredsprocessen pågick.” Läs mer i Stig Strömbergs bloggFoto :  Jamil al Najadah och 31 medlemmar i hans familj och släkt, varav 23 barn, lämnades utan bostad när israeliska myndigheter rev de enkla bostäder de fått av den brittiska biståndsorganisationen Oxfam. Ett projekt finansierat av EU-bistånd. Rivningen skedde 2011 i Dkeika, Hebron, på Västbanken i Area C som helt och hållet kontrolleras av Israel.


Dessutom nämner inte han att "Drygt 60 palestinska EU-finansierade bostäder och vattencisterner lades i ruiner av Israel i fjol. Över 100 är i fara i dag, rapporterar människorättsorganisationer. Sverige har också varit med och finansierat projekten." ur  Israel river EU-projekt

Där kan man tala om misshushållning av biståndsmedel !

Läs även : Sida "Svenska biståndspengar går till läkare och lärare i Palestina"

Roland Utbult " Vad är ditt svar" 

Foto läs mer i : Diakonia 

Dagen 

Läs även andra bloggares åsikter om

33 kommentarer:

 1. Om du med din blogg vill stödja "en av dessa mina minsta bröder" med hänvisning till Jesu ord, varför stödjer ni då inte även det judiska folket i Israel, som Jesus tillhörde och som är hotat till sin existens av sina grannar Hamas i Gaza, Hezbollah i Libanon, både rebellerna och regeringen i Syrien, Iran, ja även av palestinaaraberna? Är inte även de dina "minsta bröder"?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är märkligt att Egon svarar på din fråga om stöd till judiska FOLKET i Israel med ".. jag stöder den Israeliska FRÖDSRÖRLSEN." samt judar utomlands SOM ÖNSKAR Israels VÄLGÅNG (?!).

   Sedan får du som plåster på såret "Vår guide var grundaren av Alternative Information Center (AIC) Michel Warschawski som är israel och jude.", men Egon bekräftar inte att Michel Warshawski var tidigare ledare för ett marxistiskt revolutionärt parti och uttalad motståndare till en judisk stat! Sådana judar älskar Achmenadinajad eftersom dessa är motståndare till en judisk stat.
   Denna individ klassas med att han "är israel och jude."....
   "The truth should be said: Al-Quds is the city of both God and man."

   Radera
  2. Man läsa på AIC bland annat "The truth should be said: Al-Quds is the city of both God and man.".

   Lär dig Carl Anders Breitholtz att du skall använda i framtiden den av muslimer (omddöpta) namnet på Jerusalem - Al-Quds, det korrekta benämningen på bibliska Jerusalem!

   Framtida huvudstaden av den återupplivade kalifat...
   Välkommen i verkligheten som utlovas i Wattan TV; http://www.youtube.com/watch?v=yP6Kjnx7uDo&feature=youtube_gdata_player samt egyptiska predikanten Safwat Higazi -
   Http://www.youtube.com/watch?v=QI3wG3loKlA&feature=youtube_gdata_player.

   Men som vanligt skall dessa Youtube exemplen degraderas till Hasbara propaganda....

   Radera
 2. Välkommen till min blogg Anders!
  "Varför stödjer ni då inte även det judiska folket i Israel" Jo det gör jag jag stöder den Israeliska fredsrörelsen , Jag stöder judar både i Israel och utomlands som önskar Israels välgång.
  Bosättartur med AIC- del 1 Och utomlands
  Kommer Israel att överleva?

  SvaraRadera
 3. Egon, du lyckades överraska mig när du äntligen tagit fram Abu-Mazen månadslön på en miljon US-dollar samt att han har hemliga bankkonton utomlands medan hans landsmän få "äta gräs".

  Redan på tiden av den avlidne Yassir Arafat som också hade astronomisk månadslön (enligt tidskriften Forbes uppgå till 300 miljoner US-dollar) har jag fått etiketten att vara lögnare när jag tagit fram palestinska korrupta ledarskapet.

  Frågan "I vilken utsträckning har svenska biståndsmedel – direkt eller indirekt – bidragit till en kultur av korruption och nepotism?" har vi ett enkelt svar - vet du till vem du ger bistånd, då vet du vad som händer med "bidraget”.

  Därför upprepar jag kommentaren från från (13:47) i "Straffa Palestinierna ?"
  Det gör faktiskt deras "akta vänner" som enbart kommer med blabla, blabla, blabla om solidaritet med palestinska folket - Arabförbundet!

  Med gigantiska ekonomiska resurser som allena Saudiarabien besitter skulle det räcka med deras bidrag för att befria palestinska folket från dagens ekonomiska läget som de lever i.

  Varför frågar ingen om varför Saudiarabien är så snåla?
  Är det för att saudierna vet till vem de ger pengarna och vad som händer med donationen?

  Varför alltid skall det bollas till världssammanfundet = EU eller resten av västvärlden?

  EU stödjer ekonomiskt EU medlemmstater, då kan Arabförbundet stödja medlemmstaten Palestina - är det för mycket begärt från till exempel Saudiarabien, Qatar med flera som äger oerhört stora delar av västerländska företag?

  Är det någon som är villig att svara på frågan?

  SvaraRadera
 4. Den stora frågan är varför vi överhuvudtaget accepterar att betala bistånd till en "man made crisis".
  Vad palestinierna behöver är politiska beslut som leder till slut på ockupationen, fred och en normal marknad där de fritt kan exportera och importera.
  Enligt världsbanken och även enligt EU's nya HoM-report, är den Israeliska ockupationen och bosättningarna det absolut största skälet till palestiniernas biståndsbehov.
  Alltså borde omvärlden låta Israel stå för alla kostnader (inte bara när de förstör biståndsprojekt som solenergi, vattenrening, regnvattencisterner etc...) för palestinerna tills ockupation upphör.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joakim, att den Israeliska ockupationen och bosättningarna det absolut största skälet till palestiniernas biståndsbehov är ingen tvivel.
   Problemet är att biståndet hamnar inte alltid där den ska vara meningen att hjälpa.

   Vad palestinierna behöver är politiska beslut som leder till slut på ockupationen, men detta klarar de inte av samma skäl som israelerna - splittrad politiskt front.

   Har du inte läst vad Egon tar fram? - Vidare skriver han att ”Enligt palestinska uppgifter lyfter deras ledare Mahmoud Abbas en månadslön på en miljon US-dollar (Obama har 400 000) samt har hemliga bankkonton utomlands. Den avlidne PLO ledaren Yassir Arafat hade samma månadslön och hans förmögenhet uppskattades av tidskriften Forbes uppgå till 300 miljoner US-dollar. I vilken utsträckning har svenska biståndsmedel – direkt eller indirekt – bidragit till en kultur av korruption och nepotism? ”

   Radera
 5. Marcus, jag antar att min kommentar i ”Ifrågasatt bistånd” har inte bara kommit på avvägar för dig.

  Att "Hine matov umana'im shevet achim gam yachad" gänget inte är beredda att svara förvånar mig inte alls.

  Hoppas att DU åtminstone klämmer fram DIN mening.

  SvaraRadera
 6. Jerry skjut budbäraren om inte budskapet passar, visst Michael Warschawski är marxist det innebär inte att han önskar Israel undergång utan en fredsuppgörelse baserat på jämlikhet oavsett entnisitet. Just du som inte fick bli Israelisk medborgare borde känna sympati med hans inställning lyssna och ser här: Michael Warschawski (Mikado) Speaks about Zionism
  Jag har även blivit guidad av B'Tselem Gröna Linjen och Muren vad har har du att säga om denna organisation ?
  Och Jerry vad har dina länkar till div. antiisraeliska youtubefilmer med min inställning att göra ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egon jämför inte B'Tselem med marxistisk ideologi, B'Tselem lyfter fram det som många israeler känner inte till eller vill inte veta av.

   Lenin har sagt "Marx' lära är allsmäktig, därför att den är sann"
   Kritiker av marxsismen (Arthur Koestler och Erik Hoffer) har sett marxismen som en religion, där de olika trosriktningarna (maoister, trotskister, stalinister, kommunister med flera) ses som olika sekter.

   Du vet min inställning beträffande religioner och samma inställning hade Marx som hävdade att "religionen är folkets opium" ("opium des folkes"). .....

   Radera
 7. Jerry, bara för att undvika missförstånd, detta är inte ett påhopp men en kommentar till att du känner dig förbisedd med ditt ämne.

  Netiketten (uppförandekoden på nätet) är att bloggredaktören skriver om ett ämne och kan sen välja att öppna för kommentarer till detta. Då brukar andra välja om de vill eller inte vill kommentera dennas inlägg.
  Jag uppfattar att du ibland använder kommentarsfälten som en blogg (såg dig även kommentera på liknande sätt på en annan blogg), där du tar upp egna ämnen och vinklar och sen känner dig besviken att folk inte svarar på ditt inlägg.
  Jag ser att du lägger ner mycket jobb på att skriva och sen blir frustrerad när andra inte reagerar.
  Vill du slippa bli besviken där så skall du undvika att "blogga i kommentarsfälten".
  Det bästa är att ha en egen blogg, eller att be bloggredaktörer du gillar att få gästblogga. Då är det ditt ämne som formellt är uppe till granskning och diskussion.

  Vänligen Joakim

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar för upplysningen om vad Netiketten betyder.

   Det var upplyftande att känna till att du läser mina ståndpunkter på andra bloggar.

   Tydligen lyckades jag göra livet surt för er.
   Nån måste ju göra det så att ni slutar tro på att allt ni häver ur er är lika självklart som Amen i kyrkan.

   Radera
  2. Nja, så surt var det nog inte. Jag upplevde mest att du verkade väldigt besviken att ingen ville prata om ditt inlägg och försökte förklara varför.
   Och att jag såg ditt namn på en annan blogg var för jag noterade du försatt dig i samma situation där också......Natti !!

   Radera
 8. Och Jerry jag kan faktiskt ge en kommentar till dina frågor. Om du läser mitt inlägg eller vad jag sagt i media har du redan delvis ett svar.
  Frågan för mig är inte om pengarna kommer från EU eller Saudi m.fl. utan att utomstående överhuvudtaget ger stat-stat bistånd i obegränsat antal år när vi faktiskt talar om en skapad konflikt som kan påverkas med politiska beslut.
  Sen är jag ändå mycket misstänksam mot bistånd från de wahabitiska ärkekonservativa källorna, då deras pengar så gott som alltid kommer med en konservativ religiös agenda

  SvaraRadera
 9. Jerry "B'Tselem lyfter fram det som många israeler känner inte till eller vill inte veta av."

  Mitt svar till Carl Anders Breitsholts var att jag stöder den Israeliska fredsrörelsen. Snabbt tog jag AIC som exempel du var snabb att demonisera AIC och dess ledare Michel Warschawski.
  Men vad har du att säga om B'Tselem ?

  Du vill framställa min blogg som att jag önskar Israels utplånande? Medan jag önskar en rättvis fred för både israeler och palestinier.

  SvaraRadera
 10. Jerry "Lenin har sagt "Marx' lära är allsmäktig, därför att den är sann"

  Javisst men vad säger Michael Warschawski? Det tycker jag är mer relevant i denna disqurs.

  Jag vet din inställning beträffande religioner. Jag är kristen men du skall veta att jag motsätter mej när man använder Bibeln till att försvara brott mot folkrätten läs
  Karios Palestine

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frågan är om du också motsätter dig när man använder Quranen till att försvara rätten att lösa upp det judiska problemet som står i vägen för återställning av Kalifat, eller tycker Egon att jag är islamofob?

   Radera
 11. Från A-K: Vid barnbarns dator på semester i Sverige. Glad Midsommar. Håller med Joakim om politiska beslut men inte att enbart Israel är ansvarigt och ska betala bistånd eler att man nödvändigtvis ska gå efter vad WBs eller andra makter säger. Inte om de ignorerar vad palestinska ledare gör och uppmuntrar!!! Den dag palestinska sidan visar att de erkänner den judiska staten och visar att de tar fred på allvar genom att avväpna terrorgrupperna, och då kan man också tala om båda sidors ansvar.

  Vidare, palestinska sidan ska omedelbums sätta sig ner med Israel och förhandla om alla tvistemål direkt utan att gå omvägar. Det är ju vid förhandlingar parterna ska komma överens och kompromissa.

  Ann-Katrin som inte har sitt google-account just nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. A-K, passerar du Stockholm i veckan bjuder jag gärna på fika på Diakonia. Vänligen Joakim (om du inte kommer åt din mail har jag 0705-156145)

   Radera
 12. Jerry "Frågan är om du också motsätter dig när man använder Quranen till att försvara rätten att lösa upp det judiska problemet som står i vägen för återställning av Kalifat"

  Behöver du ställa frågan?

  Citat " Om vi i stället för att följa internationell rätt hellre följer olika religiösa texter eller påbud, som en del av mina läsare har hänvisat till, uppstår det genast problem. Vilken tolkning ska gälla, och vilken religion, om dessa motsäger varandra, är den rätta. Alla tror väl enligt den religion de anser vara den rätta, men denna tro, som är ens personliga rättesnöre, kan ju aldrig få gå före lagen eller bryta mot lagen. Ska en extrem religiös sekt ha rätt att gasa ihjäl folk i en tunnelbana i Japan? Har shiamuslimer rätt att mörda Salman Rushdie? Får en baptistförsamling i USA hota Sverige? Vi måste lära oss att skilja på religion och politik, oavsett om vi är judar, muslimer eller kristna. " slut citat av Jakob Risberg policyhandläggare för Svenska kyrkan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju där som skon klämmer, många guidas av religionen.
   Fundamentalistiska Judar och Araber är ett prakt exempel.

   Lyckas du slå det i skallen på fundamentala araber och judar att de måste lära sig att skilja på religion och politik, då har du mitt stöd för nominering till fredspriset.

   Radera
 13. Från A-K: Joakim, tack. Åker in till Skansen med barnbarnen i morgon e.m. Ska träffa kusin där om vädret blir bra. Ringer om jag får tillfälle tis-eller onsdag. Upplevde SL-tjafs in person i torsdags, tre timmar från S-tälje till Bålsta (Lasse Åbergs cartoon museum) komplett med ersättningsbuss att komma förbi Tullinge där olycka skett.

  Svejs, A-K

  SvaraRadera
 14. Från A-K: Såg intervju med Gunilla Carlsson och Hans Linde in person uppe i Ö-vik. Första frågan, om bistånd som gått till "fel" ställe fullständigt ignorerad av HL som hoppade in somn en oljad blixt och surrade det gamnla vanliga.
  Slutsats:Vänsterns reps bryr sig inte ett enda dugg om bistånd hamnar i avskyvärda syften. Absolut noll intresse att hindra att man kan bidra till hemska saker. Frågan ignorerades totalt, om jag inte missat nåt. Undrar om det satt väl hos palestinaaktivisterna här.

  A-K

  SvaraRadera
 15. Jaha, då antar jag att det inte intresserar nån här heller, att bistånd går till avskyvärda mål. Men det visste jag redan!

  SvaraRadera
 16. @ Joakim: Hm, har läst på i olika bloggar och sajter sedan min hemresa, 24 timmar pga G pga förseningar etc. Pust! Joakim, har du verkligen sagt detta [Dagen]?

  "...- Vi tycker inte att man kan straffa palestinierna för att Israel inte arbetar för en fredlig lösning. Det är inte acceptabelt..."

  [Klurig mening det, vaddå straffa(!) för att Israel inte A,B eller C? Det handlar ju om att pengar gått till absolut avskyvärda mål! Detta vet vi! En auktoritet som låter några pengar alls gå till terrorhyllande och belöning till massmördare eller egna fickor har förskingrat omvärldens stöd! Din mening är ansvarslös, Joakim!]

  Vidare skrev du: "...Men om det vore en del i en långsiktig strategi, där Israel får betala kostnaderna för ockupationen, så tror jag det är något som många biståndsorganisationer skulle välkomna, säger Joakim Wohlfeil...."

  Inte emot alls om krav ställs på båda sidor. Den dag palestinierna stoppar våldet och förhandlar i st. för förhalar, så kommer resultat.

  Och - vilka ska betala kostnaderna för alla de förstörda liv som resulterat från terrorism som de fakto har odlats och hyllats och fortsätter att hyllas av ledare i den organisation som tar emot bidrag från USA, Sverige, EU etc???

  Tror du verkligen att svenskt bidrag under åren inte kan ha gått till annat än samhällsbygge, alltså för folkets bästa? Har svenska pengar inte gått specifikt till det helt oacceptabla har stödet frigett andra resurser till detta avskyvärda. Hur man än dividerar finns ett ansvar från bidragsgivares sida att inte stödja dem som hyllar och belönar massmördare idag. Basta! Diakonia ska inte politisera så där. Nu är det sagt igen!

  Vilka är det förresten som inte kommer till förhandlingsbordet, som vägrar sätta sig ner och förhandla rakt om alla tvisteämnen direkt med den andra sidan?

  Ja, ni på Diakonia tycker så som du skrev i citatet. Och jag tycker annorlunda. Jag tycker ni är för politiserade och det på ett olyckligt vis. Ni blundar ju utåt för de skyldigheter PM har! Se det inte som ett straff utan som en reell konsekvens av deras eget ofuorsonlifga agerande.

  Vad Israel eller något annat land än gör måste man kunna kräva av PM att de agerar mänskligt med de resurser omvärlden ger dem. Annat vore att ursäkta uppvigling till våld och mord, hyllande av massmördare och annat oacceptabelt. Och annat vore kontraproduktivt till fredspricessen. Så tycker jag och jag anser mig vara fullständigt rationell. :)

  SvaraRadera
 17. Roth
  Antingen du har belägg för att svenskt bistånd hamnat på fel ställe - och lägger fram bevis för detta.

  Alternativt så tiger du, och slutar genast sprida rena felaktigheter!

  Comprende?

  SvaraRadera
 18. Guardian, ser att du naturligtvis inte vill ta i ämnet att svenskt bistånd "kan ha gått till annat än samhällsbygge", som jag skrev. Tråkigt. Hoppas de kristna på denna blogg fattar vilket allvarligt ämne detta är eller borde vara.

  Kan ovillkorat eller illa granskad stödsprocess ha lett till att PM har haft orimligt stora resurser fria att kunna belöna terrorister?

  Borde inte bidragsgivare försäkra sig om att en mottagare inte sysslar med uppvigling till och hyllande av terrorism eller att belöna fängslade massmördare med stora månadsbelopp? Svenskt stöd har förvisso, sägs från regeringshåll, gått till att betala ut löner. Till vilken grad just svenskt stöd har gått till att avlöna med stora belopp t.ex. den fängslade terroristen Abdullah Barghouti - 66 döda och 500 skadade efter hans bombbygge vet jag inte. Så jag ska vara tyst, anser anonyme Guardian som nu skäller igen.

  Men ska vi verkligen blunda för att massmördare belönas av våra bidragstagare? De auktoriteter som hyllar och belönar massmördare behöver inget stöd. Men då blir frågan hur man hjälper och stöder de människor som verkligen behöver hjälp. Det måste finnas ett sätt att kringgå eventuella korrupta eliter och gå direkt till folket. Moraliskt dilemma.

  Psst, Guardian, du har inte på fötterna att kommendera mig om någonting. Lägg av.

  SvaraRadera
 19. Exakt Roth.
  Om man inte behärskar ämnet - eller bemödar sig att kolla upp elementära fakta innan man skriver – så ska man avhålla sig från insinuant skitprat.
  Inte jätte komplicerat, eller?

  I fallet med biståndet till palestinierna går det via SIDA och EU-programmet PEGASE, få saker är så väl genomlysta som det, på grund av ständiga attacker från Israelobbyister som du.

  2010 ansåg Riksrevisionen att programmet hade ”goda kontrollmekanismer.”

  Med Google tar detta ungefär 1 minut att kolla upp. Skäms!

  SvaraRadera
 20. Du har tydligen inte fattat innebörden av vad jag skrev, Guardian, noll poäng i läsförståelse. Under förhållandet småler jag bara åt din uppmaning att jag ska skämmas. Märkligt med att ropa skäms! titt som tätt, förresten. En svensk ovana?

  BTW, man ska alltså lita på SIDAs rapportering? Den SIDA som mörkade sin egen studie om vart stöd gick för flera år sedan? Lita du på att alla granskningar håller. Jag gör det inte. Men det finns fler än en faktor.

  Jag får väl tyda åt dig, tydligen för mycket med fler än en sak åt gången: En viktig poäng var den att bidragstagaren PM ägnar en stor del av sin budget till att belöna fängslade massmördare med mycket stora belopp, uppvigla till våld, hylla och hedra massmördare, alltså göra motsatsen till vad den ska göra enligt alla avtal. Under detta förhållande tycker många att det är rimligt att bidrag villkoras med moraliskt eller åtminstone acceptabelt agerande från högsta skikt.

  Det handlar alltså inte bara om att svenska skattebetalares pengar ska gå till legitima mål, utan även om att svenska skattebetalare inte ska tvingas sponsra styren som ägnar sig åt det otrevliga PM har gjort och gör som går emot alla moraliska principer.

  Ska jag anta av din ovilja att ta i detta att du inte fattat poängen eller att du tycker detta agerande från PM (hyllande av våld, belöning av massmördare, hedrande av självmordsbombande massmördare) är helt O.K.?

  Skäms inte utan gör om gör rätt, Guardian. Och tänk inte på att komma med mer ovett. Ovett från dig rinner bara av, diskrediteras.

  SvaraRadera
 21. Men väx upp mänska!
  Om du hävdar faktum A om PA – då är det din uppgift att styrka detta.
  Varför måste du alltid uppföra dig som en treåring, eller är du inte kapabel att föra en diskussion på ett normalt vuxet sätt?

  Istället är det ett ständigt tjafsande och ifrågasättande - om vad du inte accepterar, vad du inte litar på osv - vilket för sakfrågan har noll relevans.
  Tror du att någon kommer ta dig på allvar när du aldrig kan acceptera den mest elementära kunskapen om Mellanöstern?

  Och det här att du sitter och ljuger i diskussionerna om PA… fast det är uppenbarligen inte så du själv ser det - för ”Lögner är när man medvetet för fram osanningar.”
  Så länge du bara stoppar huvudet djupare ner i sanden och låter bli att kontrollera fakta, då är det inte ”medvetet” och därmed ingen lögn… Verkligen vuxet!

  Är det en seriös och ansvarsfull approach att inte ens bry sig om man skriver rätt eller fel?
  Hur hade det sett ut om jag, Joakim eller Egon hade kört den stilen?

  Istället för att planka Svenska Dagbladets Per Gudmundsson, så kanske du skulle försöka tänka lite själv rörande Palestinska Myndigheten…

  Det illustrerar nivån när ”mästerdebattör” Roth som älskar att anklaga andra för att vara ”antiisraeliska”, själv argumenterar för åtgärder som skadar Israel – nämligen att få PA att haverera.
  I verkligheten hade Roth hittat ett minimalt stöd bland de styrande i Israel för sina åsikter.

  Det är alltid intressant hur många inlägg det tar innan Roth har förpassat sig med sin hink & spade till det berömda hörnet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ord och inga visor som den beslöjade "vektaren" lyckats häva ur sig - det bara framtiden som skall bevisa att i verkligheten hade Roth stöd bland de styrande i Israel för sina åsikter.

   En viss Raanan Gissin (jag garanterar dig) är en som skulle anklaga dig för att vara ”antiisraelisk", och det med bevis (dokumenterad) material.

   Vi kan säga att vad DU inte accepterar, och vad du inte litar på har noll relevans.

   Du lär alltid klappa PA på ryggen oavsett om det är befogat eller inte, de delar med dig samma åsikter om staten "Israhel".

   Hur hade det sett ut om du, Joakim eller Egon hade kört stilen "inbördes beundran"?

   Radera
 22. Guardian: Lögn att massmördare hyllas, hedras och att massmördare belönas av PM?

  Detta är för välbelagt att ifrågasätta.

  Vad driver dig att försvara detta agerande, Guardian?

  SvaraRadera
 23. P.S. Guardian: Anklagar du mig för att vilja få PM att haverera? Jag vill motsatsen. Jag vill att de beter sig med integritet och slutar med de människofientliga och kriminella agranden hag gett exempel på så ofta. Varför skulle PM haverera om de slutade hylla massmördare etc? Du verkar utmanad av att ens tänka på det. Ska jag anta att dessa ageranden jag finner så osmakliga och folkfientliga faller till din belåtenhet då? Eller vill du bara ignorera?

  Ge dig.

  SvaraRadera