24 augusti 2013

Enade med Egyptens kristna" Upptrappningen av våldet som involverade den egyptiska befolkningen kommer inte att lämna de kristna i det Heliga landet likgiltiga. Den latinska patriarken av Jerusalem, Fouad Twal, uttrycker sin oro för de kristna under attack, är medlemmar i en kropp som är kyrkan:"Vi följer vad som händer med oro och vi är enade, som alla kristna minoriteter i Mellanöstern, vi är nästan en kropp, är vi förenade sinsemellan med rådet av patriarkerna, däribland den katolska patriarken av Egypten. Vi är förenade med dem med min biskopskonferensen som omfattar alla de latinska biskopar, inklusive biskopar från Egypten, Syrien, Irak, Gulfstaterna och Libanon. 

Vi kan inte skilja dem från vårt lidande, deras hopp, från vårt hopp. "kristna som lider och hoppas tillsammans sätts på prov i sina egna länder och den lokala församlingen är medveten om detta: "Med tanke på att nuvarande globala situationen är svår, är det sant att de kristna" första reaktion kan vara att springa iväg, lämna och emigrera. Annan reaktion är att avskärma sig av rädsla. Inget av de två reaktioner är bra. man ska känna hundra procent som en medborgare, och vara engagerade i institutionerna, i regeringen, i riksdagen, i allt! och gör vad du kan göra. "från Egypten, sträcker kyrkans blick och omfattar hela Mellanöstern, med en uppmaning till alla, särskilt för kristna, inte låta sig avsättas i fredsprocessen. Fouad Twal Latinske patriarken av Jerusalem "det är fint att skydda de kristna i Mellanöstern, men vackrare och normalare att skydda hela Mellanöstern. och vi är en integrerad del av Mellanöstern. Göra fred i Mellanöstern, göra fred i Palestina, i Jerusalem, göra fred i Syrien och kristna har Factum fred ipso! Men kristna bör inte separeras i ett ghetto. "citat ur texten

Läs även Kyrkans tidning  och se bilden  Muslims protecting hurches.

Tidigare: Bed för Egypens folk

Och mer våld mot kristna
"En annan handling av vandalism mot en kristen kyrka i det heliga landet. Den här gången var klostret Sisters of Beit Jamal en oas av fred och religiös samexistens 30 kilometer väst om Jerusalem, blev angripet under natten mellan måndag och tisdag, ( Aug. 20, 2013) Oidentifierade angripare kastade  en Molotov cocktail in i ett atrium strax utanför klostret. Och på en närliggande vägg, spraymålade de ett budskap om hämnd och död för icke-judar.

Den latinska patriarken av Jerusalem, ärkebiskop Fouad Twal, sade han väntar slutsatserna från polisutredningen. Och, på sitt besök i Bet Jamal, fördömde han vad han kallade ett "beklagligt" handling. Fouad Tawal den katolske patriarken av Jerusalem "Det är beklagligt eftersom det inte är bra för folket, det är inte heller bra för kulturen, för demokratin, för fredsprocessen, eller för regeringen. Det är upp till oss, folket som ansvarar för samhället, att göra allt vi kan för att eliminera dessa skadegörare. Alla typer av extremism är dåligt och ont för alla. Vi vet att kristna i Mellanöstern går igenom svåra tider, tänker särskilt i Syrien, Egypten, kyrkor bränns och attackerade, förstörs och denna handling av vandalism, det är alla en del av denna kampanj mot oss "Attacken inträffade på natten, gjorde att systrarna inte hörde eller såg någonting förrän tisdag morgon, men jag är fortfarande chockad och förbryllad av denna handling.

Katolske patriarken av Jerusalem "Jag var här för att uppmuntra systrarna, för att tala om för systrarna att inte vara rädda, detta är en liten handling. Många är de vänner som kom för att visa sin solidaritet och deras vänskap, inklusive judiska vänner som kom för att visa sin solidaritet. "Vänner som Meirav Hasharoni, judiska israeliska granne och frekvent besökare av Beth Jamal. Rörd till tårar av en akt av vandalism i vad han kallar "sin favorit plats för bön": "För mig är detta Guds hus Det är ett bra ställe där alla kan be, judar, kristna ... bara komma hit med. ett öppet hjärta och vänlighet.

"Systrarna i Bet Jamal, en gemenskap som omfattar fyrtio systrar från Betlehem klosterliv familj, inklusive systrarna av antagandet av Jungfru och Saint Bruno, har goda relationer med den israeliska Bet Shemesh gemenskap .. Många judar besöker klostret, särskilt på lördag, och de talar med systrarna och köper deras berömda majolika, eller handmålade keramik.

Läs även: ”Monastery near Jerusalem defaced in suspected 'price tag' attack The Beit Jamal Monastery is known for its good relations with Israelis who visit to buy its ceramics.” Haaretz


Läs även andra bloggares åsikter om  Egypten 
Dagen-fördöm våldet mot de kristna
Dagen-Fördöm våldet mot de kristna
Dagen
Dagen-2

2 kommentarer:

  1. Fina ord som väcker hopp i en orolig tid. Vi behöver röster som vädjar till lugn och försoning. Till dem som menar att religion är roten till konflikter och osämja vill jag säga: läs texten igen och begrunda budskapet. Här finns det universella och det allmänmänskliga. Något som verkligen behövs i dessa dagar.

    SvaraRadera
  2. Enade med Egyptens kristna enlig åsikt friheten a la islam - http://koptisch.files.wordpress.com/2013/12/meinungsfreiheit-im-islam.jpg

    SvaraRadera