20 augusti 2013

Väntan på fred


"Opinionsundersökningar är bortkastade om man försöker ge en ögonblicksbild av israeliska och palestinska reaktioner till ett återupptagande av fredssamtalen. Mellan procentsatserna av dem som tror på att leva i fred är nu bara utopiska och de som rycks med av missriktad optimism, ibland finns det en brist på hoppfull realism, som the Custos of the Holy Land fader Pierbattista Pizzaballa Custodian of the Holy Land förklarar.

 Många i detta land är frustrerade av de många initiativ som sedan misslyckats. Sedan finns det en naturlig skepsis om dessa saker. Men samtidigt måste vi ha hoppas att det är ett gott tecken att, trots de svårigheter och bristen på ömsesidigt förtroende, är ett möte öppet för diskussion generellt önskat av människorna. Hopp och tålamod efter tre års frånvaro av förhandlingarna, så att de människor som lever i det heliga landet kan lämna klimat av spänning som nu har blivit vardagsmat. Säger fader Pierbattista Pizzaballa.

Vi måste be och hoppas att efter nio månader, kommer detta att ge upphov till något positivt. Vi får inte förvänta sig dramatiska förändringar men en förbättring i relationer och ökad stabilitet. Jag tror att det är möjligt och vi hoppas på detta." Ur texten till Filmen

 
Mer om  the The Custos of the Holy Land
 Läs även andra bloggares åsikter om
Dagen 
SvD

1 kommentar:

  1. På förekommen anledning § 11 – Anonyma inlägg avvisas,om du har en åsikt våga stå för den med ditt namn. Antingen ett Google-konto där det framgår vem du är eller för och efternamn.

    SvaraRadera