21 september 2013

Pojke bortförd i Nablus

" En 17-årig svensk ska ha förts bort av israeliska soldater på Västbanken natten till fredagen. ”Jag fick inga svar på mina frågor och de bara försvann med min son”, säger mamman till TT.
I bostaden i Nablus fanns mamman, som är gravid i sjätte månaden, pappan och barnen – en son och tre döttrar. Alla i familjen är svenska medborgare.
Soldaterna knackade på strax före klockan tre och ville se barnen. Föräldrarna gick med på det.– Man vågar inte säga något annat när de har sina vapen, säger mamman.

När soldaterna grep sonen undrade hon vad han gjort och vart han skulle föras. Den protesterande mamman, som inte kan hebreiska, fick till sist tala med en av soldaterna på engelska och arabiska. Men förgäves. " ur  DN
Faces of Nablus- In a time when our western knowledge of Palestine is typically distinguished with pictures of the intifada and war, I was privileged to step inside the country for myself and capture daily life in the city of Nablus, meeting some of the delightful people of Palestine.

Att minderåriga palestinka barn mitt i natten och för bort av IDF är inget ovanligt. 

Citat” En av föredragshållarna under "Kom och se"  Var Gerard Horton,  han arbetar som advokat för Organisationen Defense for Chidren International—Palestine. * Han berättade att IDF åker ut varje natt för att arrestera barn, oftast är det i samband efter stenkastning mot soldater. Att soldater knackar på mitt i natten är oerhört traumatiskt för hela familjen. Det sista barnet ser innan den får en huva över ansiktet är en hjälplös pappa som inte kan skydda sitt barn och ser det bli bortfört till förhör. Att man får tag i rätt barn är av mindre betydelse. " ur    Barnfångar i Israel

Men nu är Taher Khazendar, som pojken heter svensk medborgare.

"Familjen flyttade från Södertälje till Nablus, där de har kvar släktingar, för en månad sedan. Fadia försökte följa efter soldaterna men de hotade med att även arrestera henne. På morgonen tog hon kontakt med svenska konsulatet i Jerusalem som i sin tur kontaktade israelerna.
– Vi har fått obekräftade uppgifter att en minderårig svensk har frihetsberövats. Israelerna känner inte till fallet men vårt konsulat i Jerusalem och vår ambassad i Tell Aviv jobbar vidare med fallet för att ta reda på vad som har hänt, säger Erik Wirkensjö på UD:s presstjänst." ur Expressen 

Jag hoppas att fler i Sverige uppmärksammar fallet och att UD ser till att han snabbt friges. Jag hoppas hans fall ytterligare belyser hur IDF beter sig på Västbanken.

Uppdaterat:" Nu bekräftar även utrikesdepartementet att svensken gripits, men det är fortfarande oklart vad han är misstänkt för.

Fadia säger att hon i söndags blev uppringd av en israelisk myndighetsperson som berättade att Taher befinner sig i Tzalmonfängelset.
Taher var då på väg till en häktningsförhandling, men personen vägrade säga vad han misstänktes för.
– Vår advokat har inte heller fått prata med honom. Det enda vi har fått veta är att han ska vara kvar i fängelset i nio dagar till, säger hon."  Ur Expressen

"Fadia har bett ambassadpersonalen om att även hon ska få besökstillstånd för att träffa sin son.– Jag mår fruktansvärt dåligt just nu. Allt jag önskar är att få höra goda nyheter om min son. Jag är så orolig, säger hon. Hon anklagar den israeliska militären för att bryta mot de mänskliga rättigheterna genom att ha gripit sonen utan att presentera några anklagelser." ur  Expressen

Lyssna: Svensk tonåring gripen på västbanken

SR- Svensk tonåring greps av israelisk militär

Bryt tystnaden-3 
SvD 
SvD-2
Dagen
Skanskan
Läs även andra bloggares åsikter om

40 kommentarer:

 1. Egon,

  Hoppas du "att han snabbt friges" också om han har gjort sig skyldig till brott?

  G. Tikotzinsky

  SvaraRadera
 2. En minderårig palestinier skall behandlas som en minderårig israel alltså förhöras tillsammans med en vuxen förälder.

  SvaraRadera
 3. Egon,

  Minderåriga israeler förhörs inte tillsammans med en förälder.

  Nu tillbaka till frågan: Hoppas du "att han snabbt friges" också om han har gjort sig skyldig till brott?

  G. Tikotzinsky

  SvaraRadera
 4. Egon, bara för din egen upplysning så kan du självklart ignorera inlägget G. Tikotzinsky som fullföäljer sin tradition att alltid ha fel i sak.

  Enligt israelisk lag om behandling av unga inom kriminalvården (senast uppdaterad Juli 2008) så har med vissa undantag förälder alltid rätt att närvara under hela processen (de får dock inte yttra sig under själva förhöret).
  Förhör med israeliska minderåriga får dessutom endast ske av speciellt utbildad personal (vilket inte heller tillämpas på palestinska barn)

  I dagsläget så definierar israslik lag barn som upp till 14 år, tror dock jag hörde nåt om att man har diskussioner om att anpassa lagen upp till 18 med tanke på kompatibilitet med internationella konventioner.

  De undantag som gäller är ungefär liknande som finns i andra länder, men skulle alltså inte gälla typ ungdomar som tagits för de deltagit i demonstrationer etc..
  Men undantag kan gälla typ:
  - Om speciellt utbildad personal tar beslut att förhör kan inledas innan målsman anlänt (typ. om man inte kan lokalisera en målsman, om det finns hälsoskäl etc..). Men man får fortfarande aldrig avvika från regeln att speciellt utbildad personal genomför förhöret.
  - om föräldern kan misstänkas vara förövare

  det kan också vara intressant att noter att israelisk lag stipulerar att arrest av israeliska barn alltid skall ses som en sista åtgärd, knappast som palestinska fall där arrestering av barn sker regelbundet och ibland som en påtryckning mot föräldrar och släkt etc..

  SvaraRadera
 5. För en gångs skull hade Wohlfeil rätt i en sakfråga vad gäller en ganska ny förordning i israelisk lagstiftning. Gratulerar!!!

  Addendum 14 till Ungdomslagen trädde i kraft i juli 2009, och där stipuleras faktiskt att föräldrar har rätt att närvara vid förhören, med vissa undantag.

  Då får vi hoppas att en av pojkens föräldrar får tillfälle att närvara.

  Återstår frågan till Egon: Hoppas du "att han snabbt friges" också om han har gjort sig skyldig till brott?

  G. Tikotzinsky

  SvaraRadera
 6. "...vår ambassad i Tell Aviv jobbar vidare med fallet för att ta reda på vad som har hänt...", dvs, hade det handlat om begången brottslighet hade man nu enligt sedvanlig rättssäkerhet formulerat anklagelsen mot honom, låtit underrätta de anhöriga samt de svenska myndigheterna om vilken brottslighet han var misstänkt att ha begått.

  (I Sverige hade han dessutom ställts inför en häktningsförhandling för att kunna hålla honom fortsatt häktad, men där vet jag inte om "Mellan Österns enda demokrati" tillåter längre anhållningstider än Sverige).

  Eftersom ingen sådan preciserad brottsanklagelse verkar föreligga förefaller E.:s förhoppning om ett snabbt oreserverat frigivande helt korrekt.

  SvaraRadera
 7. Tack för kommentar BiB
  Jag tänker inte ändra texten "Jag hoppas att fler i Sverige uppmärksammar fallet och att UD ser till att han snabbt friges. Jag hoppas hans fall ytterligare belyser hur IDF beter sig på Västbanken"


  SvaraRadera
 8. http://www.svt.se/nyheter/sverige/17-arig-svensk-gripen-pa-vastbanken

  Senaste nytt är alltså att Mellanösterns enda demokrati efter 4 dagars fängslande inte låtit barnet fått träffa sin advokat ännu. Än mindre sin familj eller diplomatiska representanter från Sverige.

  Shin Beth och IDF jobbar uppenbarligen hårt för ett "erkännande".

  SvaraRadera
 9. Bulten,

  Spekulationer och dagdrömmerier från din sida.

  Med största sannolikhet är pojkens far palestinier, och därmed har pojken också palestinskt medborgarskap. Det svenska medborgarskapet är därför irrelevant när han befinner sig i Palestinska Myndigheten, och Israel har ingen skyldighet att involvera svenska myndigheter.

  G. Tikotzinsky

  SvaraRadera
 10. Skäms på dej G. Tikotzinsky ingen medkänsla här inte. Du kan ju prova på framföra samma argumentation ang. Dawit Isaak

  SvaraRadera
 11. Verkligen G-punkt, Israel hanterar förekomsten av dubbla medborgarskap på samma sätt som Eritrea gör i fallet Dawit Isaak? Lite märkligt då dubbla medborgarskap är vanligt förekommande i detta land.

  Men då VET du alltså att Palestinska myndigheten har fått all information i fallet från Israel och att barnets föräldrar kan vända sig dit för att få full information om vad vad anklagelsen mot barnet rör sig om?

  SvaraRadera
 12. Wuz iz duz Dawit Isaak? Och hur är han/hon inblandad i incidenten?

  Medkänsla? Jag visste inte att bloggposten eller diskussionen handlade om medkänsla. Jag trodde det handlade om en pojke som arresterats som misstänkt för brottslig verksamhet, samt vilket protokoll den arresterande myndigheten skall följa.

  G. Tikotzinsky

  SvaraRadera
 13. GT Medkänsla? Om du vill få medhåll i dina kommentarer kan jag rekomendera bloggen " Avpixlad"

  SvaraRadera
 14. Bulten,

  "Med största sannolikhet" betyder att jag inte vet säkert.

  Israel hanterar dubbla medborgarskap på samma sätt som de flesta (eller alla) andra länder i världen.

  Men du, VET du säkert vilka människor ynglingen i fråga har träffat eller inte träffat?

  G. Tikotzinsky

  SvaraRadera
 15. Enligt den israeliska ockupationsmakten misstänks alltså den svenska medborgaren Taher Khazendar för "inblandning i terroraktiviteter".

  En anklagelse som den israeliska militären använder sig av när deras folkrättsvidriga verksamhet möter motstånd .
  Alla handlingar som irriterar en ockupationsmakt kan således falla inom den rubriceringen oavsett om det handlar om att personen uttryckt sin mening om att leva i ockupation eller har deltagit i någon aktion.
  Terroraktivitet är en definition som ockupationsmakter och militära underrättelsetjänster i alla tider använt för att legitimera övergrepp och frihetsberövanden. Taher har dock i sammanhanget tur då han har ett svenskt medborgarskap. Det kan innebära att han slipper den värsta behandlingen som Israel utsätter hans palestinska bröder för.

  SvaraRadera
 16. Frågan var ju ställd given de förutsättning ar som du i gammal god Tikotzinsky-stil förklarade gällde i fallet, dvs, att killen är palestinsk medborgare och om du under dessa förutsättningar var tvärsäker på att familjen i så fall kunde vända sig till palestinska myndigheten för info om vad som hänt deras barn och vad han var anklagad för.

  Personligen utgick jag bara från de förutsättningar som stod att läsa i länkad media, dvs, att familjen är fullständigt avskuren från info om vad som hänt deras barn. Och uppenbarligen har du ingen info som motsäger denna berättelse.

  Sen är jag lite förundrad över med vilken klackspark du tar att det land som du är medborgare i (du kanske även garderar med ett ditt gamla svenska medborgarskap?) är på god väg att hamna i samma division som diktaturen Eritrea i behandlingen av folk med svenska medborgarskap.

  SvaraRadera
 17. Bulten,

  Jag förstår inte riktigt hur du menar. Menar du att alla svenskar som är födda utomlands och har dubbelt medborgarskap har rätt till konsulär representation från hemlandet om de skulle bli arresterade i Sverige? Eller att svenska myndigheter måste meddela hemlandets ambassad när personen arresteras? Och exakt vad anser du att Israel gör som är annorlunda än alla andra länder i världen, vad gäller förhållandet till personer med dubbelt medborgarskap?

  Den allmänna regeln är att när personer med dubbla medborgarskap befinner sig i ett av sina "medborgarländer", så räknas det medborgarskapet och de saknar rättigheter som utländsk medborgare.

  G. Tikotzinsky

  SvaraRadera
 18. Ja, frågan handlar bara om det allmänna hyfset som civiliserade stater, man lyssnar på och lämnar information till det andra landet där den tillfångatagne har medborgarskap. Israel och Eritrea verkar anta samma standard här.Sen finns det fler anledningar till dubbelt medborgarskap än om man är född utomlands, men det är en bagatell i sammanhanget.

  Men det allvarliga i detta fall verkar ju vara att Mellanösterns enda demokrati verkar inte lämna ut någon info överhuvudtaget, inte till barnets familj och inte till någon av de myndigheter som killen har medborgarskap i.

  SvaraRadera
 19. Är det inte märkligt att Israelisk militär är ute och härjar på ett område, som enligt Osloavtalet, står under palestinska myndighetens kontroll?

  Utifrån det är det är dubbla medborgarskapet en ren sidofråga.

  Om svenska militären kidnappar en person från Köpenhamn - under så vaga anklagelser - så är det för sakfrågan högst irrelevant om han har danskt/finskt medborgarskap, eller?

  Enligt umgängesformerna ibland normala västerländska demokratier,
  så kontaktar man vederbörandes myndighet för att få personen utlämnad...
  Gäller uppenbarligen inte Bananrepubliken Israel.

  Thaer är tydligen anklagad för ”medhjälp till terroristrelaterad aktivitet”, exakt vad är det?!?
  Thaer ska tydlighen ha "hjälpt" någon, som i sin tur hjälpt någon - som i sin tur ska syssla med något som man i Israel stämplat som "terrorism"...

  Med den typen av israeliskt snömos, så är det inte speciellt konstigt att man skickar in militären att terrorisera fullständigt oskyldiga personer mitt i natten, än att på ett normalt sätt förklara vad anklagelserna gäller och begära vederbörande utlämnand.

  Är det på något vis konstigt att många palestiniers syn på "judar" är allt annat än positiva?

  SvaraRadera
 20. Bulten,

  Nej, du har fel. Länder kontaktar i regel inte "det andra landet" när personer med dubbelt medborgarskap arresteras. Inte heller Sverige gör så, hur personen än förvärvat sitt andra medborgarskap.

  G. Tikotzinsky

  SvaraRadera
 21. Urbaann och Guardian,

  Ni kör på som om inga palestinier sysslar med terrorverksamhet. I verkligheten är det ju så att palestinierna har haft terror som en av sina huvudstrategier ända sedan de började kalla sig palestinier i slutet på 1960-talet, och också under tiden de kallade sig araber fram till dess. Så sent som för några dagar sedan mördade en palestinier en israelisk soldat och kastade kroppen i en brunn.

  Det är möjligt att den svenske ynglingen är oskyldigt misstänkt. Och det är möjligt att han är skyldig till det han misstänks och arresterats för. Det vet varken ni eller jag - vi får vänta på domstolens utlåtande för att få reda på det.

  G. Tikotzinsky

  SvaraRadera
 22. Nej, Sverige behöver ju inte göra det eftersom anhållande av t.ex.barn följs av full transparens av anklagelsepunkterna och rätt till juridisk assistans, oavsett vilket medborgarskap den fängslade har. Vi spelar helt enkelt i en helt annan liga än "mellanösterns enda demokrati".

  Jag antar att mordet på den israeliska soldaten skedde på ockuperat område? Inte helt okomplicerat i så fall att kalla det för terror. I så fall bör väl även de kvantitativt överstigande morden som Israel utsatt den ockuperade befolkningen rakt av också tillskrivas terrorkontot.

  Sen har Tikotzinsky tydligen svårt att fatta att det är formerna för frihetsberövandet av barnet som jag upprörs över, frånvaro av advokat, ingen info till familjen samt Guardians uppgift om att pojken gripits på ett område där man inte har jurisdiktion.

  Den dag den palestinska myndigheten beger sig in i Israel proper, kidnappar en sjuttonåring utan rätt till advokat, då kommer Tikotzinsky att låta på ett helt annat sätt. Och då kommer jag att hålla med honom.

  SvaraRadera
 23. Jaha, ja, Bulten, nu handlade det inte längre om att pojken är svensk medborgare. Varför höll du då på att tjöta på det spåret i tidigare kommentarer?

  Soldaten var på permission och räknas därför som civil.

  Som jag redan skrivit - ingen av kommentatorerna på denna blogg vet vilka personer ynglingen har träffat, eller inte har träffat. Det verkar ganska meningslöst att diskutera de vilda spekulationerna som framförts här.

  G. Tikotzinsky

  SvaraRadera
 24. Räknas som civil, med betydelsen att han står under Geneve-konventionernas beskydd som civil.

  GT

  SvaraRadera
 25. "...ingen av kommentatorerna på denna blogg vet vilka personer ynglingen har träffat, eller inte har träffat...", nej just det, ingen, inte ens hans familj, har ju ens blivit underrättade om vad han anklagas för, ett minimum i en rättsstat.

  Kan ju erinra Tikotzinsky att Raoul Wallenberg tilldelades medborgarskap i USA för att man ansåg att USA kunde trycka på bättre i ärendet med Sovjetunionen. Du var motståndare till det, eller?

  Och mitt påstående var ställt under den förutsättningen att det var detta medborgarskap som hävdades för barnet. Om dina gissningar är rätt, att han är palestinsk medborgare, då hade jag inte haft något att erinra mot att man skött kommunikationen i fallet med den palestinska myndigheten (vilket "mellanösterns enda demokrati" ju uppenbarligen inte heller gjort).

  För övrigt sitter ju killen inte fängslad i Palestina utan i Israel varför det rimligen inte borde vara upp till honom vilket av de två medborgarskapen han vill hävda.

  Rörande den "civila" soldaten, befann hann sig på ockuperat område eller inte?

  SvaraRadera
 26. Bulten,

  Wallenberg var inte sovjetisk medborgare, och därför gick det att använda tricket med det amerikanska medborgarskapet. Om han varit sovjetisk medborgare hade varken svenskt eller US medborgarskap varit relevant.

  Om ynglinges familj fått träffa pojken vet vi inte. Inte heller vilken information familjen eller PM fått. Vi får helt enkelt vänta på att pojken dyker upp antingen hemma eller i en domstol.

  Soldaten jobbade på permissioner i ett restaurangkök i Bat Yam tillsammans med en palestinier. Palestiniern lockade honom med till område B, mördade honom medelst slag mot huvudet med ett trubbigt föremål och slängde kroppen i en brunn. Syftet var utpressning, för att få sin terrordömde bror frigiven från fängelse. (Informationen är från hebreisk press, efter att förövaren vallats på brottsplatsen och lett polisen till liket i brunnen.

  Så, Bulten, var det terror eller inte i din bok?

  G. Tikotzinsky

  SvaraRadera
 27. Wallenberg var inte sovjetisk medborgare på samma sätt som den palestinska pojke inte är israelisk medborgare.

  Och nej, i en rättstat "väntar" man inte bara medans ett barn sitter fängslat utan rättegång. Advokathjälp och fullt transparenta anklagelseakter, ett minimum.

  Han slog ihjäl en soldat och gömde liket för att utöva utpressning? Verkar inte så logiskt i min syn, men jag antar att du hoppat över ett antal steg i berättelsen.

  SvaraRadera
 28. Bulten,

  Frågan var om du rubricerar incidenten som terror eller inte. Jag sökte inte din analys om förövarens motiv. Underligt, för övrigt att du anser motivet ologiskt, i stället för att stämpla handlingen (mordet) som ologisk.

  Du är välkommen att presentera komplementerande fakta. Eftersom du tycks ha tillgång till exakta underrättelser kring den arresterade pojken, så är det säkert en barnalek för dig att ta reda på fakta kring mordet.

  Så jag upprepar frågan - rubricerar du mordet som terror?

  G. Tikotzinsky

  SvaraRadera
 29. Jag kan hålla med om att om man jobbar i ett kök, så är man inte soldat – men problemet är att det är från israeliskt håll som Hazan ideligen tituleras soldat…
  Hade han militärkläder på sig när han åkte långt ut på Västbanken?

  Den israeliska propagandaversionen med den sedvanliga dramaturgin; goda aningslösa israeler, mot konspirerande lömska och livsfarliga palestinier – passar säkert som hand i handske för högerextremisterna i israels regering. Benett jublar redan.
  Men med tanke på den extremt låga rättsäkerheten som råder i Israel med tortyr och usel behandling av mindreåring, så har storyn låg trovärdighet.
  Men den alltid så källkritiske Tikotzinsky var för en gångs skull alldeles tyst...

  Enligt andra uppgifter så saknande Omar både uppehållstillstånd och arbetstillstånd i Israel, men han gjorde som många andra palestinier, tog sig ändå dit och jobbade svart.

  En betydligt mer logisk teori kunde vara att Haza försökte pressa Omar på pengar för att inte avslöja detta…

  SvaraRadera
 30. Tja, det var bara min fundering om det logiska i den historia som GT berättar. Om jag förstår rätt hade palestinierna tänkt få ut sin bror från fängelset genom att påstå att han hade en israelisk solda...förlåt, kock i fångenskap och på privatbasis försöka genomföra en utväxling i fallet.

  Och någonstans i kedjan hade han tänkt blåsa IDF på deras del i dealen, lämna över ett tomt paket med en lapp "leta i brunnen" och innan israelserna öppnat det skulle han och brorsan hunnit kuta i säkerhet.

  Är det verkligen en realistisk förhoppning att man skulle förmå IDF till att ge sig in i sådan förhandlingar? Låt oss höra GT, det är väl din avdelning?

  SvaraRadera
 31. och som kanske sagt, du får gärna länka till någon läsbar artikel i frågan...

  SvaraRadera
 32. Guardian,

  Det brukar ju gå bra att citera Haaretz på den här bloggen, så varför skulle jag göra mig mer besvär än så i det här fallet.

  Det är helt rätt att palestiniern uppehöll sig illegalt i Israel. Det är ganska irrelevant för fallet. Vad motivet beträffar, så är din teori intressant. Så var det kanske, eller kanske inte. Motivet är också ganska irrelevant vad gäller handlingen. Liksom det är totalt irrelevant vilka kläder soldaten hade på sig. (Du börjar låta som dem som skyller våldtäkten på kvinnan därför att hon var lättklädd.)

  Eftersom du nu blandat dig i diskussionen, så hör jag gärna din åsikt vad gäller rubriceringen av mordet som terror.

  G. Tikotzinsky

  SvaraRadera
 33. "Liksom det är totalt irrelevant vilka kläder soldaten hade på sig", din kollega från Al Hamatzav är av en annan uppfattning och verkar uppleva klädesfrågan som högst relevant.

  http://dessaminaminstabroder.blogspot.com/2011/01/israels-soldater-del-2.html?showComment=1295711297998#c1793114146369608790

  SvaraRadera
 34. Nu var väl källkritiken riktad mot själva storyn som sådan, inte Haaretz.
  (Själv läste jag NY Times…)
  Att man från israeliskt håll försöker lägga ett politiskt raster över händelsen är knappast förvånande – men det gör inte deras story mer trovärdig, snarare tvärt om.

  Jag tycker det fortfarande är underligt att man hela tiden refererar Haza som ”soldat”, mer rimligare borde väl vara att titulera honom kock när han och Omar jobbade i samma kök, eller?
  Och det borde vara ett större illdåd att döda en civil, än en militär…

  Därav min fundering om han faktiskt var uniformsklädd (och tom beväpnad) vid tillfället, eller sprang han omkring med kockmössan käckt på svaj…

  Och om det nu var så att Hazer åkte ut på ockuperat område iförd uniform, så blir det väldigt svårt att hävda att man i sammanhanget är ”civil” – därför är klädseln högst relevant.

  Jag tycker att detta verkar var något personligt herrarna emellan, exempelvis utpressning.

  Om det i själva verket är så att åttabarns pappan Omar sliter på sitt dåligt betalda svartjobb i Tel Aviv för att försörja familjen på Västbanken, och till råga av allt blir utpressad av sin unga arbetskamrat. Vilket så småningom i desperation driver honom att mörda vederbörande, ja då är det bara en ytterst tragisk och sjaskig bild fjärran från allt vad terrorism är.

  Så jag skulle nog sätta rubriken dråp/mord, inte terrorism.

  SvaraRadera
 35. Bulten,

  Menar du att Hazan deltog i strider vid tillfället?

  Nu får du gärna svara på frågan om mordet skall rubriceras som terror.

  G. Tikotzinsky

  SvaraRadera
 36. Sista kommentaren om ESP var naturligtvis min.

  G. Tikotzinsky

  SvaraRadera
 37. Nej han deltog troligen vid mordtillfället lika lite i strider som den person som din kollega på Al Hamatzav påstod vara ett legitimt avrättningsoffer för att han inte sov i en "förbandssignierad" pyjamas.

  Terror brukar som definieras som "användande av våld som en metod för att sätta politisk skräck bland civilbefolkningen" och det återstår åtskilliga steg i den av dig förtäljda historien för att säkerställa att dådet uppfyller dessa kriterier. Ett vanligt mord eller ett kidnappningsförsök är förkastliga brott men behöver inte för detta uppfylla terrorkriteriet.

  SvaraRadera
 38. GT Kan inte du använda ett googlekonto? § 11 – Anonyma inlägg avvisas,om du har en åsikt våga stå för den med ditt namn. Antingen ett Google-konto där det framgår vem du är eller för och efternamn.

  SvaraRadera
 39. Egon,

  Jag signerar alla mina kommentarer. Vad är problemet?

  G. Tikotzinsky

  SvaraRadera
 40. GT varför du skall ha ett googlekonto , ibland glömmer du , vem som helst kan underteckna inlägg med ditt namn , dessutom så ser inte jag när jag kommentarsgranskar vem som skrivit en lång kommentar.

  SvaraRadera