14 november 2013

Familjeporträtt




En familjeporträtt bakom ett sprucket glas , barn framför en vägg, en kvinna som täcker sitt ansikte: dessa är några av de bilder som samlats för “Families Interrupted”

Utställningen arrangeras av Saint Yves Society en katolsk organisation som arbetar med mänskliga rättigheter i samarbete med Adalah, centrum för arabiska minoriteten rättigheter i Israel. En utställning beredd att vittna om de svårigheter som familjer i de palestinska territorierna står inför på grund av restriktiva medborgarskapslagar.

Lagen, som skapats av Israel av säkerhetsskäl hindrar familjer från att vara förenade, förnekar rätten för en palestinsk från ockuperade områden -man eller kvinna-att leva med sin egen make, om han eller hon är en israelisk medborgare. Lagen godkändes som en provisorisk åtgärd under 2003, och blir nu godkänd varje år, vilket gör att den praktiskt taget blivit en slutgiltig lag.

Raffoula Rofa advokat regissör Saint Yves Society "Det finns en hel del palestinska familjer som lider av denna politik av familjeåterförening och den lag som gäller för den, vilket leder dem att leva i en hel del rädsla, instabilitet, och vid många tillfällen, att leva åtskilda. Detta är en mycket viktig fråga och det är inte känt, och utställningen kommer att kunna hjälpa människor att lära känna detta problem genom fotoutställning som hålls här. " 

Kamal Mohammad Abutaa berättar om de svårigheter hans familj har varit vänd i femton år: som medborgare i Jerusalem, har han ett Israeliskt ID-kort, men ändå han har svårt att återförenas med sin hustru, som å andra sidan inte är medborgare. I femton år har de levt med rädslan för att skiljas.

 Jenny Nyman fotograf "Vi kom till en punkt där det inte fanns någon laglig väg att lösa problemet, och vi började tänka på et annat alternativ, ett kreativt sätt för att uppmärksamma frågan. Så, det är där idén först kom från. Jag tror att en av de starkaste aspekterna var denna rädsla som kändes. Vi finner det mycket svårt i början att hitta personer som var villiga att samarbeta, som var villiga att vara en del av det. Folk var väldigt rädd för att avslöja sin identitet. Så detta är anledningen till att det blev en anonym utställning. Vi hoppas att vi kan börja att öka medvetenheten och börja prata om det här problemet. " 

Vad utställningen vill visa är en stor önskan av dessa familjer vara familjer, att leva tillsammans trots alla svårigheter, i hopp om att förr eller senare saker kan förändras. Raffoula Rofa, advokat Regissör Saint Yves Society "Vi hoppas att denna utställning kommer att hjälpa människor över hela världen vet [om] det här problemet och att det kommer att pressa människor att bidra till att avskaffa denna lag." 

Läs mer om utställningen :Families Interrupted


Tidigare: Mamma i Östra Jerusalem 
 
Läs även andra bloggares åsikter om

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar