28 november 2013

Utvisad från Israel

Den brittiske ”Jews for Jesus-missionären” Barry Barnett har fängslats och därefter utvisats ur Israel efter att han deltagit i en evangelisationskampanj i Beersheva tillsammans med lokala messiastroende israeler förra onsdagen. Ur Världenidag

Barnett satt i ett fängelse Ramle söder om Tel Aviv och hölls fängslad i fyra dagar av immigrationsmyndigheten. ”Det var några tunga dagar, men Gud hjälpte mig igenom, säger Barnett.



25 nov 2013 Barry Barnett took part in the Behold Your God Campaign in the Negev which just successfully concluded. Last Wednesday Barry was arrested and spent 4 days and nights in from the Ramle Prison near Tel Aviv for exercising his faith in Y'shua. To see Barry's release from prison and his first words view this video.


För  Världen idags:s läsare *  är det nog chockande nyheter att judar som konverterat till kristendomen behandlas så i Israel, men för mej är det ingen nyhet:



23 okt 2009 A Messianic Congregation in Israel pursues a legal case against the group that attacked its church

En viktig rättegång äger rum denna vecka i en rättegång som gäller rättigheterna för messianska judar i Israel. I december 2005 , ett hundra ultraortodoxa judar i Beersheva stormade en församling av messianska judar - judar som tror att Jesus är den judiska Messias . Angriparna våldsamt störde en dopgudstjänst och polisen hade svårt att återställa ordningen . ”Det var inte första gången församlingen hade trakasserats. Attacken ledde så småningom de messianska judarna att stämma Beershevas chefs rabbin och den regionala chefen för en grupp kallad Yad L' Achim till domstol.” Ur Come and See- Beersheva's Messianic Jews Await Trial Outcome

<
*Bakgrunden är bland annat att Världen idag tar ställning för kristen sionism. Exempel på detta är tidningens fokusering på religiös förföljelse av icke-muslimer i Mellanöstern, men inte på det palestinska folkets situation.

Läs även andra bloggares åsikter om
 
Invandrande judar till Israel ökar : Dagen
Dagen 

3 kommentarer:

  1. Egon du fortfarande vägrar att acceptera orubbliga fakta - världen befinner sig i mitt i en religionskrig!

    Exempel från Egypten - http://debatt.svt.se/2013/08/26/vantar-en-ny-kristallnatt-for-egyptens-kristna/, och det UTAN ställning för kristen sionism.

    Judar erkänner inte Jesus som en profetisk figur, men det gör muslimerna.

    Man vet ju aldrig vad som rör sig i huvudet på en kristen.
    Du kanske föredrar att demonisera judarna, vem vet.

    SvaraRadera
  2. Jag är inte ute efter att demonisera judar bara skriva om att religionsfriheten är universiell speciellt av det land som bekänner sig till den, och där deras" vänner " gör en sak att påminna övriga världen hur duktiga de är se ”Ett land i Mellanöstern skiljer sig från sin omgivning när det gäller behandlingen av kristna – Israel. ” är inte sant Liza och Mellanösterns kristna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varför skall det vara chockande att judar som konverterat till kristendomen behandlas så av judar.

      Muslimska araber som LÄMNAR islam för kristendomen eller judendomen behandlas tusen gånger värre, men för dej är det ingen nyhet eller hur?

      Lisa Abramowicz debattartikel är ovesentlig i sammanhanget där judar konverterat till islam eller kristendom.

      Radera