18 december 2013

Barn i Betlehem14-12-2013 Mer än tusen barn från hela Västbanken fyllde fredligt gatorna i Betlehem . De kom i drivor för att delta i den tionde upplagan av ”Resan till Bethelem för fred” . En marsch för fred , som arrangeras av the Holy Land Christian Ecumenical Foundation som i år också arbetat i samarbete med Betlehems ungdomsråd .

Antony Habash Regional Director , the Holy Land  Christian Ecumenical Foundation " Varje år bjuder vi in barn från olika församlingar i hela Palestina med olika föreningar . Så , mer än tjugo organisationer och kyrkor arbetat med oss för detta evenemang . Eftersom det är mycket viktigt att utbilda våra barn, ge dem och ge dem chansen att besöka Betlehem för att be och också för att bygga relationer och relationer mellan dem . "

" Det är roligt : här vi dansar , vi titta på film , vi har fått gåvor . Och då , jag är här med mina vänner . Så jag tycker om det verkligen . "

De kom från Jeriko , Ramallah , Jifna , Taybeh , Nablus . Barnen åtföljdes av ledarna för församlingarna , utan även av föräldrar och farföräldrar .

Issa Juha, biträdande stadsdirektör " Freden och jul har stor betydelse för alla människor runt om i världen . Barn , är den viktigaste delen av samhället när vi firar jul . Eftersom julen är deras hopp , är deras förhoppning att få frid , och den representerar hoppet om ett bättre liv . Och därför är det mycket viktigt att samla ett så stort antal barn att delta i detta firande . Barn behöver en trygg och bättre framtid . Och det är vårt jobb att se till att framtida säkrare för dem . " slut citat ur filmen.

Siewert Öholm har lyssnat till lyssnat på SR till Erika Hedenströms Tankar inför dagen
Hans dom är hård ”Ensidighetens och den ideologiska likheten präglar alltför ofta de röster lyssnarna serveras. Spännvidden i åsikter borde vara viktig och skall försvaras, men tendensen är att den bland de några hundra talarna vi erbjuds är tämligen enahanda och ”slak”, även om flera mycket positivt och intellektuellt skarpt skiljer sig från talaren den 17 december. Här handlar det inte om spännvidd utan i bästa fall naivitet. I sämsta fall ren antijudisk propaganda.” Siewerts blogg

När skall Siewert Öholm ta av sig sina ”skygglappar” och våga se verkligheten?

Läs "På min sjätte Israelsresa 1981 såg jag för första gången något annat. Israel hade rivit och skövlat en hel del palestinska hus i östra utkanten av Jerusalem ut mot Abu Dis för att istället bygga nya hus för israeler. " ur  "När mina ögon öppnades var det omskakande"

Läs även andra bloggares åsikter om
Dagen
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar