14 januari 2014

Fredsaktivist säkerhetshot för IsraelDen brittiska studenten Gary Spedding deporterades från Israel på fredagen 10 Januari 2014 eftersom han på sociala mediert påstås utgöra ett " hot mot säkerheten . " Spedding definierar sig själv som en aktivist mot antisemitism och till förmån för att finna en fredlig lösning på konflikten mellan Israel och Palestina . Enligt Sky News , kom Spedding vid Ben Gurion-flygplatsen på torsdagen den 9 januari på en flygning från London Luton Airport.

Vid passkontrollen, fördes han till ett förförsrum där han utsattes för en fullständig kroppsvisitation och förhör .Passpolisen tog Speddings mobiltelefon och gick igenom innehållet under fyra till fem timmar , kopierade innehållet nligt Spedding , som höll sina sociala medier uppdaterade med live uppdateringar . " Bara märkte Israels säkerhet gick igenom den e-postadress jag använder för Alliance Party frågor - de läser våra partiförslag( konfidentiell för endast partiet ) till Haass samtalen ", skrev han på Facebook . Han sade också på Twitter att han har upprepade gånger hotat av flygplatssäkerhet med nio dagar i förvar och ett permanent förbud från Israel. "

Det är synd att de israeliska myndigheterna anser det nödvändigt att sätta sådana allvarliga påtryckningar och hot om mig ", skrev han. Efter förhör fick Spedding veta att han skulle utvisas och hindras från att komma in i landet underi 10 år . Även Sky News rapporterade Spedding s internering och utvisning var på grund av inlägg han gjort på Facebook och Twitter innan sin ankomst , gjorde att säkerhetkontrollen på Ben Gurion-flygplatsen angav inte vilket inlägg som motiverade förhöret . Han sade att han kommer att " söka rättsliga åtgärder mot israeliskadomstolsväsendet " mot förbudet . Spedding , aktiv ungdom medlem i Nordirlands
Alliance Party och en Huffington Post krönikör , reste till Israel för att träffa israeliska politiker och frivilligorganisationer .

 Han är grundade och var vice ordförande i Palestinaföreningen vid Queens University i Belfast , och ansluten till the Holy Land Trust- en icke-statlig organisation som " strävar efter att stärka och ge folken i det heliga landet ( i synnerhet israeler och palestinier ) att engagera sig i andliga , pragmatiska och strategiska vägar jobbar för att alla former av förtryck skall upphöra . " Spedding sade att händelsen inte kommer att avskräcka honom från att fortsätta sin " ickevåldsaktivistarbete. "

" Jag vill säga att denna händelse i mitt liv stärker bara min beslutsamhet att älska vardagen israeler ", skriver han . "Det är regimen vid makten här som anser att ickevåld , mänskliga rättigheter och ansvarstagande för att vara " integrerade säkerhetshot ", " tillade han . " Hela denna process är utformad för att skrämma och förödmjuka aktivister och människorättsaktivister . "

 " Mitt uppdrag i Israel - Palestina alltid bara för , fredlig konfliktlösning , " sade han . " Jag hoppas att en dag Israel kan lära av erfarenheterna från Nordirland freds process och mitt eget politiska parti i synnerhet . " Att prata med Sky News , israelisk journalist Dimi Reader 972mag.com sa Spedding är " en av de få aktivister jag känner som , samtidigt som entydigt erkänner palestiniernas svåra situation som den mest akuta och brådskande av konflikten , är också genuint och konsekvent sysslar med skapa en dräglig och hållbar framtid för alla som bor i Israel - Palestina . "

Reader tillade att Spedding kom till Israel för att " diskutera lärdomar från Nordirland , särskilt övergången från väpnad kamp till den politiska processen , med aktivister och tjänstemän i Israel och på Västbanken . " I översättning av Jerusalem Post

Läs även : BBC News 

Min kommentar: Det är inte första gången fredsaktivister avvisas vid inresa till Ben Gurion. Har skrivit om det senast 23 nov. 2013” Fyra unga svenskar stoppades på Tel Avivs flygplats på väg till Palestina. denna vecka . De satt frihetsberövad i Israel i nästan ett dygn. Milischia Rezai , Johanna Meiding, Roshan Kahande och Kholod Saghir skulle representera Palmecentret på en konferens i Betlehem på Västbanken och träffa kolleger i Tel Aviv i Israel.” ur Avvisade från Israel 

Det är trist att en demokratiskt stat är rädd för demokratiskt sinnade fredsaktivister, de borde istället uppmuntra oss demokratiskt sinnade européer att få kontakt med både israeler och palestinier som arbetar för fred och försoning. "  Även i år marscherade evangeliska kristna från hela världen genom Jerusalems gator för att ge Israel sitt stöd. Det är en ledsam läsning, de motarbetar en rättvis fred för både israeler och palestinier, deras agenda är inte fred och försoning. Sådana vänner behöver inte Israel."  Ur  Jerusalem–marchen 2012

 Läs även andra bloggares åsikter om  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar