17 februari 2014

Palestinsk journalist misshandlad

 " Israeliska ockupationsstyrkor anföll lördags kvällen (15 februari ) Journalisten Yousef Shakarneh från Nahalin en by väster om Betlehem, som arbetat som frilans foto-journalist med ett antal lokala och internationella nyhetsbyråer.

Föräldrar till journalisten Shakarneh berättade för PNN att deras son blev överfallen och slagen under inspelningen av en rapport om de lidande palestinska arbetare som arbetar innanför den gröna linjen i ett område som ligger nära Beitar Illit bosättning.

De tillade att de hade fått nyheten om sin son från en av arbetarna som såg Yousef som ligga på marken vid en israelisk vägspärr nära bosättningen efter IOF soldater misshandlat honom.
Far till journalisten sade att arbetarna närmade sig sin son och frågade honom om vad som hänt med honom, och tillade att arbetstarna tog Yousefs mobil och ringde hans familj och medan de arbetande överförde den sårade fotojournalist till ett av sjukhusen i Betlehem.

Han tillade att hans son Yousef berättade att fyra soldater stoppade honom från att filma en rapport och fängslade honom i flera timmar. De misshandlade honom och kastade honom i närheten av en av de kontrollpunkter, där han hittats av arbetare. Yousef har fått svåra blåmärken och frakturer över hela kroppen.

Ahmed Shamroukh, en anställd vid direktoratet för information i Betlehem sade att han fick ett telefonsamtal om denna brutala attack och på väg till al-Yamamah sjukhuset för att se Yousef.
Han tillade att Yousef håller ett Press-ID från det palestinska ministeriet för information och Journalistförbundet

Shamroukh betonade att denna attack är ett bevis på den israeliska ockupationen s rasistiska politik och dess avsiktliga målet för de palestinska journalister och fotografer, i försök att dölja sina brott mot de arbetstagare som drabbas av svåra levnads-och humanitära förhållanden.
Shamroukh kallas de internationella institutionerna att inleda en utredning om attackerna som begås av israeliska styrkor på den palestinska och internationella journalister. ” I översättning från PNN

Läs även i  Maan News
Dagen

Detta är inte första gången det händer.


 

Aug 22, 2012 Six journalists have been attacked on Friday during a demonstration in the West Bank.The Palestinian journalists were attacked by Israeli soldiers, who broke the hand of one and the leg of another. This has been just one episode of a series of attacks carried out by soldiers and settlers in the previous week. 

Attackera journalister brukar göras av diktaturer inte demokratier.

Tidigare: En efter en blir Emads kameror sönderslagna - och varje kamera blir ett kapitel i hans histoia. Fem år och fem förstörda kameror senare kan han visa denna unika film om liv och död på ockuperat område Ur Five broken cameras


Läs även andra bloggares åsikter om

1 kommentar:

  1. Jag undrar när få vi höra/läsa att "Press TV journalist misshandlad"?

    SvaraRadera