28 mars 2014

Brödhuset Betlehem

Bethlehem betyder ” brödhus ” Här en trevlig film från denna stad som jag verkligen älskar
Bethlehems Bröd: En symbol för fred som förenar människor "Vårt bröd" eftersom bröd tillhör alla.

Det är en symbol för alla upplopp och revolutioner. Det enda som aldrig har varit en förrädare. En ung journalist, Rosita Brienza, lånade parollen från boken av Predrag Matvejevic att skapa ett projekt som faktiskt inspireras av hans texter. Rosita Stella Brienza Pres. Association "Predrag är den som gör att jag kan förena brödet som en symbol för fred, men också som en förvaltare av lokala traditioner.

Jag kom hit och jag fick kontakt med Fr. Mario Murro, han blev min värd och visade mig detta underbara bageri, vi beslutade att förena brödkulturer och framför allt för att förmedla ett budskap om fred och hopp till Europa, så att det kan finnas bröd för alla. The Apulo Lucani Talents and Tourism samlade in och organiserade Predrags texter för att påbörja detta initiativ, med början från hans uttalande: "Bröd är fred och när ugnarna arbetar, innebär det att alla är väl" 

Här är hjärtat av meddelandet inleddes på fredagen 7 mars, vid klostret Salesians i Betlehem, som ligger i hjärtat av kristendomens vagga. Det fanns 150 personer inklusive Bethlems institutioner.

 En delegation kom från Lucania, inklusive bagare och företrädare för olika institutioner, för att offi-ciellt underteckna vänorten Mario Polese Basilicatas regionfullmäktige. "Det gör vi genom bröd, vilket är ett sammanhållande element i en stad som Betlehem och det är en mötesplats för folk, kul-turer och religioner. " Don Mario Murru, chef för Salesian Works, har välkomnat sina gäster med stor omsorg. "Det är en dröm tack vare medverkan av femton Lucans som följde bagare från Miglioncino och från St Constantino Albanese till Betlehem i Palestina.

 Det är ett budskap om hopp, så att brödet kan göra det i allas händer. Fred och arbete för hela värl-den. Don Mario Murru Manager Salesiansen Betlehem "Denna frid, vi säger, är garanterad av brödet eftersom där det finns bröd, det finns liv, glädje, och det finns inga svårigheter." Bagarna upplevde en stor glädje. I fyra av dem tillbringade lite över två dagar vid ugnen i Betlehem. De har lärt sig att tjäna de fattigaste familjerna och även att samarbeta med varandra och med sina palestinska kollegor. De lärde bagare att använda jäst, vilket skapar ett ögonblick av samverkan och sprida kul-tur av bröd, allt samtidigt som en dröm.

Vi gav något till dem, och de har gett oss något att ta till-baka till vårt land. Att vara här är en underbar sak och jag är väldigt stolt över detta. Vi hade ett kul-turellt utbyte i fråga om att baka, men det var framför allt en mänsklig utbyte. Amazing. Det finns inga ord för att beskriva hur känslan är som i det här bageriet. Detta bröd behöver inte jäst, men det jäster med kärlek, med kärlek finns det för barnen i detta barnhem. Ur text till filmen

"I dagens text säger Jesus: Jag är livets bröd. Med andra ord, om du vill ha din hunger stillad så kom till mig. Jesus har nyss gjort ett stort brödunder och folk är eld och lågor över att han kunnat ordna mat gratis på det sättet. Men det Jesus har att erbjuda handlar om mycket mer än bara mat för stunden. Jesus har kommit för att förse oss med det bröd som mättar mer än fysisk hunger, det bröd som ger evigt liv."  ur Dagen
Dagen-1

Dagen-3
Läs även andra bloggares åsikter om

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar