2 april 2014

Palestinier går till FNApr 1, 2014 The US Secretary of State John Kerry has cancelled his trip to the Middle East after a surprise bid by the Palestinian President for further UN recognition. Mahmoud Abbas signed a request to join several UN agencies and expressed his anger at Israel's delay in prisoner releases. Al Jazeera's Stefanie Dekker reports.


"Palestinierna har upprepade gånger hotat att återuppta sina framstötar i internationella domstolar och i FN på grund av Israels utvidgade bosättningar på ockuperat område på Västbanken och i östra Jerusalem."  Ur SvD

Jag tycker palestinierna gör rätt att “Israel begärde på tisdagen in anbud för 100 bosättarhem i stadsdelen Gilo i östra Jerusalem, utöver de tusentals nya hem för bosättare man beslutat om sedan i juli. “ visar på deras seriositet i fredsförhandlingarna.

Läs även: Israeliska myndigheterna rev på tisdagen mer än 20 baracker och tält i Khirbet Humsah i Jordandalen. Aref Daraghmeh, borgmästaren i al-Malih och närliggande beduinbyar i Jordandalen, sade ett antal militära jeepar och två bulldozers började, sedan tidigt på morgonen, riva barackerna, fårlador och ett tält som tillhör Abu al -Kabash och Bani Odeh familjer.Han tillade att de israeliska styrkorna evakuerade området för dess invånare innan rivningsprocessen. Ur PNN  

Den israeliska parlamentets finansutskott godkände på söndagen, 177 miljoner shekel ($ 50.000.000) för Settlement Division, ett kontroversiell organ som stärker bosättningarna på den ockuperade Västbanken. En del av World Zionist Organization, har den så kallade Settlement Division tjänat under de senaste åren som regeringens operativa arm för konstruktion och utveckling i bosättningarna och i Israel. Enligt israeliska medier,  8,5 miljoner shekel (ca $ 2.500.000)  av den godkända budgeten,  öronmärkta för ett ospecificerat ändamål i Mount Hebron-området i södra Västbanken. Ytterligare 57 miljoner shekel ($ 16.500.000) budgeterades till huvudkontoret i Förliknings Division. Cirka 29 miljoner shekel ($ 8.400.000) anslogs för att slutföra ersättning till Gush Katif bosättare som vräktes under 2004 som en del av Israels tillbakadragandet från Gaza. Det är värt att nämna att denbostäätningarna frågan toppar Israel-palestinska förhandlingar som återupptogs i somras  efter ett treårigt stopp över Israels byggande på Västbanken. De judiska bosättningarna anses av internationell rätt som olagligt. Ur PNN 
 
Läs även andra bloggares åsikter om

4 kommentarer:

 1. Egon, jag hade ingen aning att "De judiska bosättningarna anses av internationell rätt som olagligt."....

  Vederbörande http://youtu.be/R4kd2pNvzMo har mer realistisk anknytning till Mellanösterns än "aktivisten" som har enbart Jesus tron att följa.

  SvaraRadera
 2. Märkligt Egon att du kommenterade inte http://youtu.be/R4kd2pNvzMo, sanningen svider eller hur?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även jag skulle kunna länka till massor med personer som påstår att "judiska bosättningarna på västbanken inte är ett brott av internationell rätt ". Men blir det mer sant för denskull?

   Radera
  2. Nu vet jag att du vägrar att se verkligheten i MÖ, du är enbart intresserad av kritiken mot fanatiker = judiska bosättare.

   En verklighet baserad analys presenteras av en arab med mer insikt om folken som är involverade i händelserna än du nånsin lär att ha.
   För detta måste man leva i MÖ!

   Du har en märklig religiös/vänstervriden ställningstagande som enbart hjälper DIG att må bra.
   För du tror att DU har presterat något stort.

   Länkningar är det enda form som ger dig en bild av läget utan att blanda dessa som mer än gärna berättar för dig hur bestialiska judarna är.
   Du vill helst ha en mynt som har en sida - sådana finns inte!

   Om du kommer med "Men blir det mer sant för denskull?", då tycker jag att du har oerhört trångsynthet.

   Israel har bevisat redan en gång att bosättningar är inte ett hinder för att skapa förutsättningar för fred.
   Det var självaste Sharon som vände helt om, men det visade sig att utrensningen av alla bosättningar från Gazaremsan hjälpte Hamas att bygga "Hamasland" med kända biverkningar.

   Sedan utrensningen av bosättare/bosättningar i Gazaremsan har tilliten för araberna från judarnas sida sjunkit till så där 30% (egen gissning), tror du att dessa 30% kan övertyga resten av israeliska befolkningen att skapa två stats lösningen?

   Det bättre om du ägnar funderingar över "Papyrus vittnar om Jesus fru" - http://www.dn.se/nyheter/varlden/forskare-akta-papyrus-vittnar-om-jesus-fru/, än om det blir fred mellan araberna och judarna.

   Hoppas att du tål sanningen.

   Radera