3 april 2014

Rapport från kyrkoledare

Sv. Kyrkoledarna på besök hos Betlehem Bible College

Jag har tidigare berättat att 14 kyrkoledare åker till Israel och Palestina Kyrkoledare till Västbanken 

Nu har de kommit hem från sin resa: En ekumenisk grupp med kyrkoledare återvände i går till Sverige efter att under nio dagar besökt Israel och Palestina. Här sammanfattar de sina intryck från resan och berättar om utmanande möten med människor.

”Vi har mött judar, kristna och muslimer i Israel och det ockuperade palestinska området. Vi har rest i det heliga landet som under långa tider drabbats av konflikter och krig. Vi har mött män, kvinnor och barn som har levt och lever under orättfärdiga strukturer och kränkningar." Läs mer här : SKR- Intryck från kyrkoledarresa till Israel och Palestina 


Jag delar deras slutsatser: Kyrkor i Sverige och världen över måste bidra till att bygga fred. Konflikter skapas av människor och konflikter kan lösas av människor med Guds hjälp. 

Till och med den kristna tidningen Dagen skriver om deras rapport.

2005 gjordes en liknande resa, då var även pingstpastor Dan Salomonsson med, men som av en händelse berättade aldrig Dagen då om vad de hade sett: Blev de kvar i det heliga landet? 

Ni läsare får dra era egna slutsatser. Som ”ett brev på posten” kommer säkert kristna sionister nu rycka ut och kritisera deras resa och slutsatser. Läs här Siewert Öholm

Se istället ett av föredragen från ”Christ at the Checkpoint 2014” "Dialogue on Replacement Theology" med Gary Burge är professor i Nya testamentet, tillsammans Daniel Juster som är grundare av Förbundet för messianska judiska församlingarna.


 
CATC 2014 "Dialogue on Replacement Theology": Gary Burge & Daniel Juster from Christ at the Checkpoint on Vimeo.


 Foto från Bethlehem Bible College 

Läs även andra bloggares åsikter om
Kyrkans Tidning
Dagen 

2 kommentarer:

  1. Tack för länken, jag kollade på hela klippet och var imponerad av D Juster som visar problematiken med ersättningsteologin utifrån ett messianskt-judiskt perspektiv samtidigt som han betonar arbete för försoning och väckelse! En grym teolog med ett stort hjärta. /Dawid

    SvaraRadera
  2. Tack Dawid välkommen till min blogg , nästa gång du kommenterar

    § 11 – Anonyma inlägg avvisas,om du har en åsikt våga stå för den med ditt namn. Antingen ett Google-konto där det framgår vem du är eller för och efternamn.

    SvaraRadera