4 april 2014

Vandalism mot kristna i Israel

 

Skadegörelse på helgedomen  drottningen av Palestina
En fullt utvecklad handling av vandalism slog till mot helgedomen tillägnad Maria, drottning av Palestina i Deir Rafat ( väster om Jerusalem ) på natten mellan 31 mars och 1 april. Vissa brottslingar, med täckta ansikten fyllde gångvägen med hädiska skrifter på hebreiska mot Jesus 'och mot jungfru Maria. Framför porten till klostret, skrevs texter som jämför USA med Nazityskland. Och sedan gruppens signatur "Du betalar priset." Vandalerna högg även hjulen på tre bilar och en lastbil parkerad i närheten.

Först att märka brottet var tre kristna familjer som bor vid ingången till klostret som arbetar för vingården som ligger på den intilliggande fastigheten.
Alaa Artoul "Jag satt med min kusin i vardagsrummet och vi hörde ett högt ljud på torget utanför. Så gick vi ut för att se vad som hade hänt. Han tittade in i kameran och såg några människor bredvid en stor van. Vi gick ut tron att de var tjuvar. Det fanns två personer vars ansikten var täckta. Vi sprang mot dem för att fånga dem, men vi kunde inte för att de flydde.
Fouad Twal latinska patriarken i Jerusalem "Dessa skadegörelse ska fördömas. Men jag skulle säga att det räcker inte att bara tala ut mot dem. Vi måste gå vidare för att se vem som ligger bakom denna handling, och i vilken skola är det den här unge mannen har lärt leva sig leva på detta sätt. Det är upp till regeringen och de israeliska myndigheterna följa fallet görs för att hitta den skyldige av denna handling av vandalism och ställa honom inför rätta. " Det här är inte den första incidenten inriktning kristna i det heliga landet. Den Trappist kloster i Latrun, den franciskanska Cenacolino i Jerusalem och en i Beit Jamal, några mil från Deir Rafat, bland andra, har varit inriktat på de senaste åren. Det verkar vara att årets skyldige är samma som förra årets. HB Fouad Twal latinska patriarken i Jerusalem "Vad förvärrar situationen och det som gör mig ledsen är att denna handling av vandalism begicks mot ett kloster av nunnor, som inte gör något men ber. De senaste två månaderna har de bett för ankomsten av den Helige Fadern. Så försöker vi att skapa en atmosfär av fred och lugn. " ur text till filmen 

Och även i  norra Israel

Misstänkta judiska extremister på torsdag högg sönder  däcken på över 40 bilar och sprutade rasistisk graffiti i en övervägande kristen stad i norra Israel, rapporterar israeliska medier.

Förövarna sprutade "Endast gojim bör evakueras från vårt land " på en vägg i byn Jish en majoritet maronitisk by cirka 3.000 invånare. Angriparna högg även sönder däcken på 40 bilar. israeliska polisen har inlett en utredning av händelsen, och märkt händelsen en misstänkt "prislapp "attack.
I översättning från Maan News 

 
Tidigare Pricetag- på Franciskaner kloster i Jerusalem och Kristna gravar vandaliserade

Läs även andra bloggares åsikter om
Dagen 

3 kommentarer:

 1. Egon, hur kommer det sig att du ALDRIG tar fram fördömande av sådana händelser från en israeliskt källa?
  Maan News är en standard för dig som tror inte på judarnas egna kommentarer av vandaliseringarna ...
  Kommentar #16. "Rt wing ultra religious settlers strike again

  Sure are a violent bunch of thugs , strange for people who claim to be religious and close to God.
  Haim , TA (04.03.14)"

  Du tydligen tycker väldigt illa om israeliska judar så att vi hör inte vad dessa ha att säga i ämnet, eller?

  SvaraRadera
 2. Du, Jerry jag väljer att de kristna själva får berätta sin version av händelsen som de gör i Franciscan Media Center, de är ju faktiskt de som är offren. Visst kan jag även ta in länkar från Israeliska medier , kom gärna med en sådan länk. Kommentar #16. kan inte jag se.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade ingen aning att "I översättning från Maan News", är gjort för att dessa är kristna.......

   Radera