21 mars 2014

Fasteinsamling



2014-03-18 "Var inte rädd": Jesu ord genljuder i brevet som kardinal Sandri, prefekt för kongregationen av orientaliska kyrkorna, som skickas till biskopar runt om i världen i samband med årets samling till det heliga landet. "Varje dag de kristna i olika regioner i Mellanöstern frågar sig om de ska stanna eller emigrera;. De lever i otrygghet eller drabbas av våld, ibland bara för att de bekänner sin tro, som är att vår egen tro" Detta är vad Sandri skrev i sitt brev . Hans "Var inte rädd" är således riktad mot dem, våra föräldrar i tron. Det är därför den universella kyrkan inte har misslyckats med att nå de behövande genom insamling, genom hjälp av stift från hela världen för att hjälpa moderkyrkan i Jerusalem.

"På långfredagen vill vi föra Jerusalems rop för fred till korset så att världen, som börjar i Jesu land, kan bli en stad av fred." Kristna i det heliga landet är starkt beroende av den hjälp som kommer till dem under detta speciella ögonblick av året. Insamlingen är därför reglerad av särskilda påvliga bestämmelser som i första hand fördelar medel till den franciskanska omvårdnaden , som ansvarar för underhållet av de olika helgedomar på de heliga platserna. Och på de pastorala, pedagogiska, sociala, hälso-och sociala strukturer som bidrar till att förbättra livet för församlingarna och de olika kyrkliga organen, så att som aktiva och livliga samhällen de kan vara ett skydd av evangeliet.

De pengar som samlas in kommer att gå till slutförandet av brådskande restaureringar, såsom renovering av taket på Födelsekyrkan i Betlehem, och under flera år, kommer det att gå till att stödja projekt som ger bostäder till unga familjer så att de kan förbli i det heliga landet. Men det är inte allt: insamlingen kommer att gå till att genomföra ett omfattande skolnätverk, särskilt genom församlingarna, främja en utbredd och kvalitets utbildning som redan är mycket uppskattat på en ekumenisk och interreligiös nivå.

Särskild uppmärksamhet kommer att ägnas åt att hantera krissituationer och 2013, och som i år tidigare, är prioriteten Syrien, drabbats av ett krig som har tyvärr firade nyligen sin tredje sedan våldet började.

De katolska kyrkorna i det heliga landet genom långfredags in​​samlingen kommer att få stöd för att vara nära de fattiga och lidande utan åtskillnad av tro eller etnicitet. Församlingarna kommer att hålla sina dörrar öppna för alla behov, liksom även skolor, där kristna och muslimer förbereder sig för en framtid av respekt och samarbete. Kliniker och sjukhus, vårdhem och samlingslokaler kommer att fortsätta att erbjuda sin hjälp. Så, med början nu avslutade kardinal Sandri-Vi kommer att följa påven Francis, som förbereder sig för att bli en pilgrim för enighet och fred i det heliga landet, ett efterlängtat besök en efterlängtad, önskade och nödvändiga besök. Det bekräftar tron av kristna, och gör dem allt mer kapabla att barmhärtighet, förlåtelse och kärlek. Mellanöstern är i desperat behov av detta. I översättning av texten till filmen

Läs även andra bloggares åsikter om

Kyrkans tidning 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar