22 maj 2014

Palestina väntar på Påven


"Förra veckan , målade vandaler hatiska grafitti på Vatikanens egendom i östra Jerusalem . " Död åt araber och kristna och alla de som hatar Israel "var klottrat på hebreiska på kyrkans egendom i samma vecka som mer än 200 ortodoxa judar protesterade mot påvens planerade besök till den plats där Jesus tros ha haft sin sista måltid .

 Protesten har kastat in i rampljuset en pågående tvist mellan Heliga stolen och israeliska myndigheterna över komplex som inrymmer nattvardssalen , men också vördad av judar som grav David och av muslimer som en 16-talet moské ."  Läs mer i Al Jazeera- Pope to visit Holy Land amid tensions"Kommittén för påvens besök till den palestinska myndigheten "Det palestinska folket är med glädje väntar denna historiska besök, som kommer som ett uttryck för relationen mellan Vatikanen och Palestina. " 

"Jag är mycket glad över att vara på samma ställe där påven kommer att bli och var han kommer att fira massa. Påvens besök är en välsignelse för oss alla och för Palestina. Jag upplevde Benedictus XVI: s och även besök påven Johannes Paulus II: s här på samma plats. De var två härliga fester. . " 

Detta centrum inne i Dehesci flyktinglägret kommer att vara värd ett möte med påven Francis och hundra barn från Betlehem, varav många kommer från de lokala flyktinglägren. Han kommer att möta barn från lägret. Den mänskliga betydelsen av denna gest är ett uttryck för solidaritet. 

Påven kommer att hävda rätten för dessa barn ska ha en framtid och sitt eget hem. " Detta besök återspeglar den hårda verkligheten upplevt i staden Betlehem. Det kommer att hjälpa till att sprida det faktum runt om i världen att staden Betlehem behöver en förändring och att det finns ett behov av frihet för de olika religiösa samfund som finns här, särskilt för den kristna. " Ur texten till filmen

För Palestinas kristna där ( många är katoliker) är hans besök 24–26 maj  välkommet.

Påven startar besöket i Amman i Jordanien besöker Jordanfloden där Jesus döptes beger sig till Betlehem i Palestina besöker Tel Aviv och Jerusalem.

Hela Programmet för påvens resa till Heliga landet kan läsas i Signum

PS.  Ulf Ekman, har nu officiellt konverterat till katolicismen.enligt  Dagen
"Jag hoppas att han kastar sin ” teologiska kappsäck från Tulsa, Oklahoma, i USA” på sin vandring mot Rom? Hans nya palestinska trossyskon kommer inte uppskatta hans oreserverade stöd för Israels ockupation av Västbanken"  Ur Ulf Ekman och Israel  DS

Dagen

Läs även andra bloggares åsikter om

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar