12 juni 2014

Klagomuren på turne'


Foto EB 2012
"Vi kommer att besöka många av de kristna konferenser och festivaler som anordnas runt om i landet. Besökarna kan inte bara lära sig mer om landet Israel och Jerusalem utan får också möjligheten att placera sina skriftliga böner i muren. Alla böner kommer därefter skickas till Jerusalem för att placeras i den riktiga klagomuren.

Vi välkomnar pressen att komma och besöka oss för att dokumentera detta unika tillfälle, men också att kontakta oss idag för att få mer information och sprida denna fantastiska händelse till sina trogna läsare."  Så skriver Israeliska statens turistbyrå 

 
Så trevligt att " Klagomuren är på väg till Sverige" Då kan ju även Joel Mellin få se den "SVT:s meteorolog Joel Mellin från Gränna skulle semestra i Israel. " läs Avvisade från Israel
  
Nej allvarligt,  bättre vore att kyrkorna gjorde som i London

“Förra julen pågick en utställning i London ”Bethlehem Unwrapped ” Syftet med utställningen är att gå bakom romantiserade julkortsbilder av Betlehem och visa hur livet är för människor i Betlehem i dag. Man hade byggt upp en replika av muren lika hög och ful som orginalet utanför St James’s Church som är värd för festivalen. ” Se ”Bethlehem Unwrapped ” 

Foto från BTselem*

Israeliska staten har tappat mycket anseende senaste tiden “Ännu en en israelisk "prislappsattack” har lanserats: Ytterligare 1.500 bostäder har annonserats som en uttalad vedergällning för skapandet av en palestinsk samlingsregering.   Masken föll för länge sedan. Israel försöker inte längre dölja att bosättningarna inte är ett straff.

Men de är inte det verkliga straffet. Det verkliga straffet är det fortsatta tyranniet. Bosättningarna visar de israeliska avsikterna; byggdes för att föreviga status quo och förstöra alla chanser till avtal. Men den verkliga straffet, som faktiskt diskuteras mindre, är ockupationens outhärdliga orättvisor. ” läs mer i Back in reality 

Vi vill på detta sätt förmedla något av Jerusalems själ, säger turistchef Uri Taub om idén att ta med sig muren till kristna sommarkonferenser.
Reaktionerna från konferensbesökarna på Nyhem har varit positiva, enligt turistchefen. Han får nyfikna frågor och han anar att alla inte har så mycket kunskap om Israel.
Vid montern erbjöds dock litteratur om landet och dess historia. Här kunde man också fylla i små lappar med böneämnen och trycka in dem mellan "stenarna" i muren.
– I september reser jag till Israel och då tar jag med mig lapparna och ser till att alla lappar placeras i Västra muren, försäkrar Uri Taub."
ur   Världenidag


Dagen

Dagen-3Foto: Läs mer i  B'Tselem
Dagen
Kyrkans Tidning
Läs även andra bloggares åsikter om

4 kommentarer:

 1. Du är märklig Egon, när jag påpekade för dig att det blir ingen fred mellan palestinska araber och Israel, så tyckte du att jag skall hoppas på fred.
  Fred chansen dödades samma ögonblick som Y. Rabbin mördades.

  Men nej, nu kommer du med snyfthistoria om "Men de är inte det verkliga straffet. Det verkliga straffet är det fortsatta ... Bosättningarna visar de israeliska avsikterna; byggdes för att föreviga status quo och förstöra alla chanser till ..."

  SvaraRadera
 2. Staten Israel förnekar sig verkligen aldrig vad det gäller sina expansionsplaner. Är palestinierna passiva, då bygger Israel bosättningar. Gör palestinierna civilt motstånd, då bygger Israel bosättningar. Tar palestinierna till väpnade aktioner, bygger Israel bosättningar. Förhandlar palestinierna, då bygger Israel bosättningar. Vill palestinierna gå med i FN, då bygger Israel bosättningar. Kort sagt; Israel bygger sina illegala bosättningar vad som än händer. Skandal att inte omvärlden tar krafttag mot denna skurkstat!

  SvaraRadera
 3. Så passade att Israeliska turistbyrån väljer en mur för att symbolisera Israel !!

  SvaraRadera
 4. "– Vi vill tala med kristna människor och med ledare och pastorer. Vi vill reta deras nyfikenhet och uppmuntra dem att själva resa till Israel.
  [av Jonas Adolfsson]"

  Frågan är om nyfikenheten kan uppmuntras med tanke på Hamas sommar camp på Tempelberget häromdagen - http://youtu.be/kYChQGxalcg ?

  SvaraRadera