6 juli 2014

Hämnden-2

En grupp på flera personer har gripits för inblandning i mordet på en 16-årig palestinsk pojke. Israels premiärminister Benjamin Netanyahu uppmanar sin regering att hålla huvudet kallt. Sex personer har gripits, men det kan bli aktuellt med flera gripanden, enligt en anonym israelisk poliskälla. Polisen har inte kommenterat händelsen officiellt, men utredarna misstänker att det rör sig om en grupp judiska extremister med ”nationalistiska motiv”.

 Mordet var en hämndaktion för ett tidigare mord på tre israeliska tonåringar, säger källan till Reuters. 16-årige Mohammed Abu Khudair brändes till döds levande, enligt det preliminära obduktionsresultatet. Hans kropp hittades i ett skogsområde i Jerusalem i onsdags, dagen efter att de israeliska tonåringarna begravts. Ur SvD


Se och läs : Sveriges Radio

Jag tycker det är bra att personer som utförde mordet på Abu Khudair nu har gripits, jag hoppas detta kommer att lugna ner de heta känslorna bland palestinierna.

Jag har tidigare skrivit om det  ” Våld av judiska bosättare mot palestinier på Västbanken” och IDF:s oförmåga att stoppa det : Bostättar attacker på Palestinier

I torsdags greps en palestinsk tonårspojke och misshandlades svårt av israelisk gränspolis. Detta redan dagen efter det att 16-årige Mohammed Abu Khudeirs svårt brända kropp hittats i Jerusalem, och unga palestinier drabbade samman med polis i Khudeirs hemkvarter i Shuafat i östra Jerusalem,


Läs mer i USA kräver israelisk utredning av polismisshandel - SR


I detta fall hade IDF otur som “spöade upp ” en palestinsk pojke som visade sig har amerikansk medborgarskap !

Det den verklighet palestinska ungdomar lever under. Jag som följt verkligheten där nu i många år är inte förvånad sådant sker hela tiden. Jag har skrivit om det flera gånger i min blogg: Så har även jag läst boken, den består av 145 vittnesmål från israeliska militärer som varit posterade på de ockuperade områdena. Det är en ”tung” bok, en jobbigt obehagligt och trist läsning. De 145 enskilda vittnesmålen bildar ett förskräckande mönster av en arme´ som kört fast i en nu 46-årig ockupation och tappat sin moraliska kompas. Bryt tystnaden-3

Jag hoppas Tariq Khdeirs fall väcker upp USA:s befolkning till att de omprövar sitt ovillkorliga militära bistånd till Israels arme'.

Dagen
Läs även andra bloggares åsikter om

3 kommentarer:

 1. Personerna som utförde mordet på Abu Khudair är gripna, men detta kommer INTE att lugna ner de heta känslorna bland palestinska araber.

  Gällande Tariq Khdeirs fall, du ÄLSKAR att smäda IDF som nu när påpekar "I detta fall hade IDF otur som “spöade upp ” en palestinsk pojke ..", och samtidigt bifogar du SR rapportering att USA kräver israelisk utredning av POLISMISSHANDEL - det är stor skillnad mellan polis och IDF.

  Den i smyg filmade misshandel såg jag redan innan den har uppmärksammats av massmedia, det enda som median bidragit med var upplysning om den misshandlade individen,
  Men det ger en bättre eko när man lastar det på IDF....

  15-årige Tariq Khdeir - kusin till 16-årige Mohammed Abu Khdeir - är en amerikan med palestinsk arabiska föräldrar!

  Med åter igen det är starkare att komma med ".. en 'palestinsk'(?!) pojke som visade sig har amerikansk medborgarskap ! .."

  Nu återstår frågan om fallet av de tre judiska tonåringar som mördades.
  USA kräver ingen utredning som gällde den judiska amerikanska pojken, tycker du inte att det stinker väldigt illa?

  SvaraRadera
 2. Jerry du har rätt att i falletTariq Khdeirs fall var det israelisk gränspolis som "spöade upp" honom inte IDF. Men förändrar det själva sakfrågan? både IDF och israelisk gränspolis är underställda den israeliska staten och agerar på ockuperat område. Du skriver " USA kräver ingen utredning som gällde den judiska amerikanska pojken "Visst pågår det en jakt efter förrövarna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tzva Hahagana LeJisra'el, är Israels försvarsmakt, medan Israeliska polisen är huvudsakligen ansvarig för brottsbekämpning, allmän ordning och inre säkerhet i staten Israel.

   Israeliska polisen ersatte den brittiska polisen, och på grund av sådana bilder på polisens bepansrade fordon http://upload.wikimedia.org/wikipedia/he/c/cd/Yamam03_ST_210306.jpg, har du jämställt Tzva Hahagana LeJisra'el (för dig IDF) att vara desamma som polisen…

   Varför tar du inte lättare(bättre), genom att uttrycka att det är den Israeliska staten som misshandlat Tariq Khdeir, istället för ”.. både IDF och israelisk gränspolis är underställda den israeliska staten och agerar på ockuperat område.”

   Om man utvecklar ett resonemang att ” Polis sköt ihjäl man” http://www.dn.se/nyheter/sverige/polis-skot-ihjal-man/, då betyder det att svenska staten sköt ihjäl en man….

   Vill du länka mig till sidan där USA kräver utredning som gällde den judiska amerikanska pojken, jakten efter förövarna pågår från Israelisk sida – inga FBI agenter deltar i jakten.

   Radera