3 september 2014

Öppet brev till Obama

Alex Awad är palestinier, pastor i East Jerusalem Baptist Church , här skriver han i  "Come and See" som är publicerad av en grupp arabiska kristna från Israel ( Nasaret).  Jag träffade honom på Betlehem Bible College 2008. Han är även min Facebookvän  Fick hans tillstånd för pubicering på svenska "Yes! Egon go ahead and translate it"
September 02, 2014  

En palestinsk Baptist Pastor Skriver ett öppet brev till president Obama

Herr president. Tillkännagivandet av den israeliska regeringen den 31 augusti att konfiskera 400 hektar (1000 acres ) som tillhör fyra palestinska byar nära Betlehem är som att hälla salt i de färska sår för palestinier. Israeliska tjänstemän säger denna handling av konfiskering av mark är ett svar på kidnappningen och mordet på tre israeliska bosättare. Var inte kriget mot Gaza, som resulterade i död för över 2.000 män kvinnor och barn, som skadade över 12.000, förstörelsen av tusentals hem, sjukhus och skolor och hemlöshet för över 250.000 palestinier ett tillräckligt svar på kidnappningen och mordet på tre bosättare?

Herr president, berätta för de israeliska myndigheterna att detta steg är kontraproduktivt för att komma fram till en tvåstatslösning är inte tillräckligt! Din administration måste vidta kraftiga åtgärder för att stoppa denna allvarliga orättvisa. Konfiskering av palestinsk mark är inte mindre farligt än Hamas tunnlar och raketer. Precis som israelerna behöver dig politiskt, ekonomiskt och militärt stöd för att skydda dem, så gör även palestinierna.

Herr president, du är fullt medveten om den stora oro och skada som islamistiska radikalism orsakar i hela Mellanöstern, Nordafrika och på andra håll i världen. Den israeliska drag att expropriera palestinska landområden och din administrations milda reaktion på Israels brott, kommer säkert lägga bränsle på grupper som Islamiska staten (IS) och andra islamistiska radikala grupper. En mild reaktion på detta fruktansvärda brott kommer att försvaga ansträngningar president Mahmoud Abbas och de moderata i arabvärlden. Endast din starka reaktion på denna israeliska brott skickar ett övertygande budskap till radikala grupper och alla muslimer att din administration har åtagit sig att en fredlig lösning på den arabisk-israeliska konflikten.

Herr president, om det finns en tid att agera beslutsamt och bestämt för fred och rättvisa i Israel-Palestina, är det i dag. Jag uppmanar er att agera innan radikalerna gör det.

Rev. Alex Awad Pastor: East Jerusalem Baptist Church

Läs orginaltexten här:   Come and See

Läs även: " Yariv Oppenheimer menar att landövertagandet skickar ett farligt budskap till palestinierna. – När Abbas förhandlar om fred med israelerna får han bara fler bosättningar. Men med Hamas, som skjuter raketer på Israel är regeringen redo att ingå avtal och till och med göra en del eftergifter. Det säger till palestinierna att det enda sättet att få något av Israel är med våld.
Genom att utan omsvep beskriva markbeslaget som ett straff kan regeringen dessutom sägas ha gjort bosättarnas så kallade prislappsaktioner till statlig policy."  Ur SvD

Tidigare: Bygger för framtiden?

Dagen

Läs även andra bloggares åsikter om

1 kommentar:

  1. Tyvärr visar detta senaste drag hur förtvivlat den nuvarande Netanyahu-regeringen behöver Hamas. Självklart vet de mycket väl att konfiskeringen gör Abbas och hans budskap att man har en fredspartner i Israel till åtlöje. Självklart vet också Israeliska politiker att Hamas stärks av våld (skulle de inte vetat det så har Israels i mångt utmärkta underrättelse tjänst varnat dem för detta).
    Hamas har genom Israels vansinniga agerande gått från avskydda till populärare än någonsin. Varför väljer då Israel att stärka de militanta och underminera de krafter som vill ha fred. Det finns inte många andra svar än att den nuvarande regeringen som är beroende av stödet från högerextrema och bosättare inte vill ha varken fred eller en 2-stats lösning.

    SvaraRadera