7 augusti 2008

Bistånd för fred och rättvisa

SKR:s följeslagarprogram har funnits sedan 2002. Det kom till efter att kyrkoledare i Jerusalem skrev ett brev till Kyrkornas Världsråd och önskade att fredsälskande människor skulle komma till området för att verka för fred och säkerhet för palestinier och israeler
Dessa ekumeniska följeslagarna är verkligen är värd vår beundran. Svenskar som med fara för sitt eget liv och genom sin närvaro i området försöka dämpa våldet, ge hopp om att en fredlig lösning är möjlig, främja respekten för folkrätten och höja omvärldens medvetenhet om vad som sker. Många kristna palestinier som känner sig bortglömda och svikna av sina trossyskon runt om i världen. Trossyskon som vid sina pilgrimsresor och besök i det heliga landet inte ens känt till att det finns kristna palestinier! De längtar efter fred och frihet. Men också vädjan till omvärlden att medverka till att en rättvis fred kan bli möjlig.
Följeslagarna skriver regelbundet om sin vardag på västbanken och sina möten med människorna som lever där. Deras berättelser ger en djupare förståelse den komplicerade situationen i det heliga landet. De förverkligar verkligen Jesu befallning ”Jag var hungrig och ni gav mig att äta, jag var törstig och ni gav mig att dricka, jag var hemlös och ni tog hand om mig, jag var naken och ni gav mig kläder, jag var sjuk och ni såg till mig, jag satt i fängelse och ni besökte mig.?

Sist en artikel från SKR-följeslagarprogram publicerades i tidningen Dagen var 2006-01-24 .

till följeslagrprogrammet

Läs även andra bloggares åsikter om

1 kommentar: