15 september 2008

Döden i Jerusalem


 Den 17 september är det 60 år sen Folke Bernadotte mördades i Jerusalem.
Han var utsänd som medlare av FN och försökte skapa en rättvis fred i Palestina. Han upprördes av de arabiska flyktingarnas svåra belägenhet: "Många flyktingläger har jag stiftat bekantskap med; men aldrig har jag sett en hemskare syn än den som mötte mig här i Ramallah...". Hans fredsplan förordade "rättigheten för dem som är bosatta i Palestina... att återvända till sina hem utan restriktioner och att återfå sin egendom." Han mördades i Jerusalem tillsammans den franske FN-observatören, överste André Sérot, av medlemmar i den sionistiska Sternligan. De som var ansvariga för hans död ställdes aldrig inför rätta, en av dem som ingick i denna terrorgrupp var Yitzhak Shamir som senare blev premiärminister.Med hans död försvann möjligheterna till en rättvis fred, han som själv räddat livet på många judar. Världssamfundet svek nu det palestinska folket, man skapade ett svårlöst flyktingproblem.

Åke Sandin från Tyresö, är före detta ordförande i Svenska Freds. Jag länkar till hans läsvärda artikel om

Även premiärminister Menachem Begin har ett förflutet i en terrorgrupp,Irgun Zvai Leumi, han var 1947 dess ledare. Han var ansvarig för bombningen av King David Hotel i Jerusalem, som inhyste det brittiska militära och administrativa högkvarteret, där 91 personer dödades.

Jag tycker det är olycka den Israeliska staten har aldrig ställt terroristerna inför rätta. Att de istället har kunnat bli ledande politiker visar en undfallenhet mot sina egna. Åke Sandin berättar i sin text "En olustig stämningsbild får man av en israelisk TV-sändning från 1991, delvis återgiven på sen kvällstid i svensk TV. Här berättar veteranerna från Lehi om sitt mord på Bernadotte, som förlöjligas under studiopublikens skratt. Det är alltså ostraffade brottslingar som raljerar och hånar mordoffret till publikens förnöjelse."

Enligt Kati Marton författare till boken utfördes mordet av Yehosha Cohen och hans medhjälpare Meshulam Makover, Gingi Zinger och Yitzak Ben-Moshe

De som mördade Folke Bernadotte var lärjungar till sionisten Han förespråkare för en Judisk stat på båda sidorna av Jordanfloden , ett Israel med Bibliska propotioner. Jabotinsky har fortfarande lärjungar.

Fredagen den 25 februari 1994 mejade en uniformerad bosättare Baruk Goldstein (kom ursprungligen från Brooklyn ) ner tjugonio muslimska gudstjänstbesökare med ett automatgevär medan de knäböjde i bön i en moske’ i Hebron. Genom detta massmord försökte han få den Israeisk-palestinska fredsprocessen att spåra ur.

Yigal Amir en högerextrem israel , efter en stor fredsdemonstration 1995, mördade han den dåvarande israeliske premiärministern Yitzhak Rabin som efter det förestående valet, troligen skulle ha fört Israel och palestinier närmare en stabil fred.Detta måste förhindras, med alla medel, ansåg Yigal Amir.
100 000-tals israeler anser att ingen har rätt att svika Guds löfte om det judiska folkets herravälde över hela landet Israel, inklusive de ockuperade områdena. Enligt Kati Marton

(Denna tanke har även stöd bland svenska kristna-sionister. Det är inte utan orsak kallar sin hjälporganisation för att föra judar till Israel ” Operation Jabotinsky”)

Den avgående israeliske premiärministern Ehud Olmert sade i samband med söndagens regeringsmöte 14 sept. att visionen om att Västbanken och Gaza en gång ska tillhöra Israel är över.- Alla som tror på ett Israel som sträcker sig från Jordanfloden till Medelhavet ljuger för sig själva, sade Ehud Olmert, enligt tidningen Haaretz.

Om Israel tänker utrymma bosättningarna på Västbanken kommer nog dessa bosättare att göra motstånd. Sist ett citat vad Ben-Gurion hade för inställning till fredsförhandlingar:

” Om jag var arabisk ledare skulle jag aldrig underteckna ett fördrag med Israel” förklarade Ben-Gurion under ett samtal med Nahum Goldman. ” Vi har tagit deras land. Förvisso är det ett land som Gud lovat oss, men vad intresserar det dem? Vår Gud är inte deras Gud. Vi har vårt ursprung i Israel, det är sant, men det var för 2000 år sen. Vad angår det dem? Det har funnits antisemitism, nazisterna , Hitler, Auschwitz. Men var det deras fel De ser bara ett enda faktum: Vi har kommit och vi har stulit dras land. Varför skulle de acceptera detta?
Vi måste förbli starka, ha en mäktig arme´. Däri ligger hela vår politik. I annat fall kommer araberna att förinta oss”.

Läs även
Läs även om Folke Bernadotte på.
Liza Marklund
Johannes Mosskin
Rawia Morra
Läs även andra bloggares åsikter om
7 kommentarer:

 1. Egon,
  Här har jag skrivit en artikel med en del länkar som kan hjälpa till att hitta massor av info om det humana katastrofen i Palestina:

  http://forumforfrihet.blogspot.com/2008/09/har-vi-media-sanktioner-mot.html

  mvh / Ida

  SvaraRadera
 2. Tack Ida för tipset. Det kanske behövs en fd. flykting som du för att förstå vad som pågår.

  SvaraRadera
 3. Idag länkade jag min "Döden i Jerusalem" till Dagen http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=157737
  Citat ur Dagenartikel: ....Tzipi Livni, 50, är en politisk "prinsessa". Hennes båda föräldrar var legendariska förgrundsfigurer i den underjordiska gruppen Irgun Zvai Leumi, som under Menachem Begins ledning kämpade mot den brittiska kolonialmakten före Israels tillkomst 1948. Hon tillhör därmed av börd "Den kämpande familjen", precis som Ehud Olmert och en rad andra toppolitiker. Livni är jurist, jobbade för underrättelsetjänsten Mossad några år och sedan som advokat innan hon blev politiker...........Slut citat
  Hur kan tidningen Dagen vara så naiva? Vet inte Dagen att Irgun Zvai Leumi, var en terrororganisation?
  Den 22 juli 1946, var de ansvariga för bombningen av King David Hotel i Jerusalem, som inhyste det brittiska militära och administrativa högkvarteret, där 91 personer dödades.
  Den 9 april 1948 gick Irgun och Stern-ligan tillsammans in i den palestinska byn Deir Yassin strax utanför Jerusalem. Man hävdade att invånare i byn gömt arabiska terrorister. Hus efter hus tömdes och rensades. Alla som överlevde samlades ihop på torget och sköts. 254 människor mördades, mest kvinnor och barn.
  Idag 17 september är det Folke Bernadottes dödsdag. Vad jag kan se skriver inte Dagen ett enda ord om detta. Jag länkar till, Deir Yassin och bombningen av King David Hotel
  http://en.wikipedia.org/wiki/Deir_Yassin

  http://en.wikipedia.org/wiki/King_David_Hotel_Bombing

  SvaraRadera
 4. Åke Sandin är en Förintelserevisionist. Så jag är inte ett dugg förvånad över att du använder honom på din "blogg".

  SvaraRadera
 5. Linus: Kom med bevis att Åke Sandin är en Förintelserevisionist. Du ska bekräfta Din kritik med fakta, bevis eller argument . Detta är grunden i retoriken. I fallet att din kritik saknar nämnda grunder, kommer din kommentar att betraktas som irrelevant.
  Dessutom tycker jag du är feg som inte kan sätta ut hela ditt namn.

  SvaraRadera
 6. Egon, jag har en massa intressanta saker att säga kring flykttingsfrågor (att ifrågasätta det som tidigare flyktting). Du gav mig en bra ide.
  Tack.

  Annars, Åke Sandin är mycket duktig jornalist som skrev mycket intressant artikel om Folke Bernadotte (min favorit person i svensk historia efter Gustav den III-e).

  SvaraRadera
 7. Jag har aldrig läst Dagen, men omskrivningen av Irgun är vidrig.

  SvaraRadera