18 september 2008

Tzipi Livnis Israel

Idag berättar tidningen Dagen om Israels kommande premiärminister.

Jag länkar till en artikel av prästen Lars-Martin Nygren, som nu är ute som SKR:s följeslagare på Västbanken. Han låter den lilla människan berätta om sitt liv,

Senast en artikel av dem publicerades i Dagen var 2006-01-24 ( Har Dagen-redaktionen samma inställning till SKR:s följeslagarprogram som )

I berättar Dagen om Tzipi Livnis bakgrund: Tzipi Livni, 50, är en politisk "prinsessa". Hennes båda föräldrar var legendariska förgrundsfigurer i den underjordiska gruppen Irgun Zvai Leumi, som under Menachem Begins ledning kämpade mot den brittiska kolonialmakten före Israels tillkomst 1948. Hon tillhör därmed av börd "Den kämpande familjen", precis som Ehud Olmert och en rad andra toppolitiker. Livni är jurist, jobbade för underrättelsetjänsten Mossad några år och sedan som advokat innan hon blev politiker Slut citat.

För er Dagen-läsare vill jag upplysa att måste betecknas som en terrororganisation.

Den 22 juli 1946, var de ansvariga för i Jerusalem, som inhyste det brittiska militära och administrativa högkvarteret, där 91 personer dödades.

De var även medansvariga för massakern den 9 april 1948 på invånarna i den lilla fridfulla palestinska bynDet skulle bli den mest ökända massakern i Israels blodiga historia. Medlemmar ur den judiska terrorgruppen Irgun ledda av Menachem Begin tillsammans med Sternligan med Yitzhak Shamir i spetsen,mördade systematiskt så gott som hela byns vuxna befolkning.Totalt rapporterade man 254 lik.

Bildkällan är från Rabbis for Human Rights, judiska rabbiner planterar träd tillsammans med palestinier. Tänk om den bilden var mer allmängiltig.

Tyvärr är denna bild mer vanlig.

Jag avslutar med att citera hon kom till Israel från Tyskland för tjugo år sedan för att studera. Sedan dess har hon konverterat till judendom och blivit israelisk medborgare. Allt hos Tamar känns judiskt och det är svårt att tänka sig henne i ett annat sammanhang.

- Ett land kan inte fortsätta att vara en ockupationsmakt för alltid och ockupationen ger inte landet en långsiktig säkerhet. Jag hoppas att Israel gör någonting åt situationen innan det är för sent.


Läs även andra bloggares åsikter om


2 kommentarer:

 1. Judisk terrorism är så pass ovanlig, att den som vill propagera mot judr och Israel alltid måste gp tillbaka till Irgun (som drevs av sekulära ideologer, och som avveklades omedelbart efter mordet på Bernadotte) eller Deir Yassin, som var en strid som gick fel mellan Haganah och arabiska krigare, efter att byn hade deltagit i stoppandet av humantiära transporter till judarna i Jerusalem.

  Det är ganska talande att anti-israeliska propagandister måste gå tillbaka nästan ett sekel för att göra sin poäng. Alltmedan ni ursäktar och bortförklarar den nästan dagliga arabiska muslimska terrorismen mot judar.

  Patetiskt.

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Vill bara säga att alla judar inte stöder den sionistiska ockupationen
  och det våld som det föder.

  http://www.jewsagainstzionism.com/index.cfm

  SvaraRadera