21 september 2008

Solidaritet med alla kristna minoriteter


Tidningen Dagen skriver att: På onsdag arrangerar Svenska Evangeliska Alliansen (SEA) en bönemanifestation för Indiens kristna i Stockholm. Intill Citykyrkan vid Adolf Fredriks kyrkogata kommer bland andra Stanley Sjöberg, Stefan Swärd, Stefan Gustavsson och Sten-Gunnar Hedin och att medverka i manifestationen.SEA vädjar i ett upprop församlingarna att uppmärksamma de kristna indiernas utsatta situation i förböner i gudstjänsterna på söndag.I uppropet nämns om det upptrappade våldet mot kristna i Orissa. Slut citat

Även en uppvaktning av Indiska ambassaden är ett bra initiativ.

Men varför inte även ge stöd åt Palestinas kristna minoritet? Deras svårigheter är av ett annat slag än den kristna minoriteten i Indien, men även de har vädjat till oss kristna ute i världen om stöd.

Jag länkar till Christian Web site from Nazareth
"Palestinian Christians have been struggling against the powerful Christian Zionist coalition led by evangelical churches and their pro-Israel lobbying arm, Christians United for Israel. While CUFI easily attracts thousands of supporters to mega-events around the country, the Palestinian Christians are still struggling to get out their message. At last week's briefing on the Hill, organizers asked for a show of hands to count how many congressional offices sent staffers to the event. Not one hand went up.

Läs även mina tidigare artiklar "Bosättarvåld " och "Hedin Swärd Roos och Israel"

Jag länkar även till en artikel om Desmond Tutu
Desmond Tutu menar att palestinierna betalar den skuld som västerlänningarna känner på grund av förintelsen som drabbade judarna på 1940-talet och det är det som gör att de inte sätter press på Israel så att en rättvis fred blir möjlig.
Bildkälla: Nazareth, from www.comeandsee.com
Läs även andra bloggares åsikter om


2 kommentarer:

  1. Du är så insatt i frågorna att det svider när man läser. Tyvärr har jag inte kunskap att vare sig hålla med dig eller säga emot dig, men jag länkar till din blogg och hoppas att det går bra. Sedan ska jag följa det du skriver och försöka sätta mig in i det du skriver.

    SvaraRadera
  2. Tack gun-britt för respons,Pastorer i Pingströrelsen och EFK borde verkligen diskutera dessa teologiska frågor om vår inställning till staten Israel. Men jag upplever att ingen vågar. Men hur länge kan man blunda för verkligheten ? fegt

    SvaraRadera