25 september 2008

Solidaritet med alla kristna minoriteter-del 2


Manifestation för Indiens förföljda kristna som anordnades var föredömligt.
Elisabeth Sandlund, chefredaktör på Dagen, och Ruben Agnarsson, tf chefredaktör på Världen idag, kritiserade de svenska mediernas kompakta tystnad i frågan och menade att information finns för den som orkar eller vill berätta DAGEN-2

Indiens kristna i andra tidningar:
Sydsvenskan
Göteborgsposten
Sundsvalls tidning
Sydsvenskan- 2
Men varför inte även ge stöd åt Palestinas kristna minoritet? Deras svårigheter är av ett annat slag än den kristna minoriteten i Indien, men även de har vädjat till oss kristna ute i världen om stöd. Hur länge skall ni blunda för verkligheten nere på Västbanken?

Tidningen Dagens kompakta tystnad i frågan, information finns för den som orkar eller vill berätta.- Varför hamnar en sådan här fråga i Dagens medieskugga? Kan det bero på att den har religiösa förtecken? Passar fakta som dessa dåligt in på den bild av Israel som vi vant oss vid i kristna led?

Eller har ni samma verklighetsuppfattning som sign. Rolf ? från Dagensfråga 2008-05-19 ”Måste man som kristen hålla på Israel i Mellanösternkonflikten?" Jag kan inte förneka att också pro-palestinska personer kan vara kristna, men jag håller helhjärtat med Stanley Sjöberg, som i ett debattinlägg i Dagen för några år sedan använde rubriken "Stödet till Israel är en väsentlig del av kristen tro". Kristna med en avog inställning till Israel har, bildligt talat, kommit vilse och bör visas till rätta. Deras propaganda är en smitta som bör bekämpas, vilket föredömligt sker i Dagens pressgrannar Världen idag och Hemmets Vän. Slut citat.

Eftersom tidningen Dagen aldrig skriver om verkligheten på Västbanken så länkar jag till SKR:s följeslagare och pastor Lars Söderlunds artikel
han jobbar just nu där.

Men många lokaltidningar och SR skriver regelbundet om SKR:s följeslagarprogram
Arvidsjaurspräst mitt i oroliga Västbanken
Åker till Palestina för att bevaka mänskliga rättigheter
Marias uppdrag
Ulf vill arbeta för fred på Västbanken
Gabriella Engell Nielsen från Tidaholm


I Israel finns en organisation som heter "Rabbis for Human Rights" Rabbiner för mänskliga rättigheter. De citerar Tvätta er, rena er! Låt mig slippa se era illdåd. Sluta göra det onda och lär er göra det goda. Sträva efter rättvisa, stöd den förtryckte. För den faderlöses talan, skaffa änkan rätt. Jesaja 1:16-17. Jag har en länk till deras hemsida se till höger.

Ondska är inte bara de elakas härjningar utan även de godas tystnad", sa Martin Luther King. Detta är ord som är riktade till oss alla. Att bryta tystnad kräver mod. Ett mod som kan växa i en gemensam ansträngning. Ett mod baserat på hopp och målinriktad, god vilja.

Bild källa: Herden Mohammed beni Jaber har precis hittats mördad, cirka1,5 kilometerfrån Yanoun. Foto: Zee-Zee Heine. Från SKR:s följeslagarprogram Johanna Sällström

Läs även andra bloggares åsikter om

3 kommentarer:

 1. Solidaritet...

  Sten Nilssons dotter Birgitta Ekman ger sitt stöd, bön för dem i Indien, som är förföljda för sin kristna tro.
  Hon har också sagt något tidigare om att bedja för palestinerna, som hon haft medönskan för. Kanske inte så populärt för Ulf Ekman, Stanley Sjöberg m.fl. s.k. sinonister och understödjare för det antikrisliga "israel", som håller på att byggas upp med mål om världsherravälde... När Jesus kommer tillbaka, efter att Antikristus först blir slagen får man hålla på så där! En hemsk utveckling ligger framför! Det enda som hjälper och kan stoppa upp för en tid är evangeium som förvandlar människor till den barmhärtiga samariten etc.

  SvaraRadera
 2. Tack Bengt Karlsson för din kommentar, vi får fortsätta att informera om verkligheten

  SvaraRadera
 3. Bengt, be även för kristna i palestinska områden som förföljs för sin tros skull av muslimska extremgrupper. Betlehem överges av kristna som hotats, misshandlats och trakasserats för sin tro. Tills 1972 var kristna palestinier i majoritet i staden. Då fanns fem moskéer i Betlehem; nu sägs det finnas 90. Kristna utgör nu bara 16% i Betlehem. Läs vad som händer kristna familjer. De lever i rädsla. En äldre kristen palestinier säger att staden snart kommer att vara full med tomma kyrkor.

  http://docstalk.blogspot.com/2008/01/christians-uneasy-in-bethlehem.html

  Tråkigt att du egenmäktigt och till synes tanklöst utser endast en syndabock i denna konflikt och sprider uppenbara lögner med något underligt "mål om världsherravälde". Detta går inte ihop med att visa barmhärtighet mot den religion som växte fram efter juden Jesu liv. Vill man hjälpa folk i nöd ska man inte smutskasta ett annat.

  A-K Roth

  SvaraRadera