2 oktober 2008

Dagen och självcensur ?

Idag skriver tidningen Dagen citat: Massmedieforskare om kristen press: Goda nyheter behövs - utan självcensur. Lägger tidningsägarna sig i tidningens innehåll? Vilka frågor skulle kunna skapa konflikt mellan chefredaktören och ägarna? - Inget mediaföretag kan existera utan stöd av sina ägare eller sitt samfund. Fortroende måste finnas, säger medieforskaren och konsultenTaisto Lehikoinen

Denna blogg tycker att tidningen Dagen just ägnar sig åt självcensur vad gäller en god bevakning och allsidig förmedling av nyheter från Israel/Palestina.

Ni som läser Dagen på nätet kunde läsa 2008-09-28 Olmert varnar för israelisk extremism

En ond vind av extremism, hat och förakt för statens auktoritet blåser genom vissa delar av det israeliska samhället och hotar Israels demokrati, sade Olmert på söndagens regeringsmöte, uppger TT.
Olmert kallade en bosättarattack mot en palestinsk by på Västbanken förra veckan för en pogrom. Ordvalet har väckt stor uppmärksamhet. Pogrom är i första hand en benämning på våldsamma förföljelser av judar.
På söndagen hittades en 18-årig palestinier ihjälskjuten nära Nablus på norra Västbanken. Palestinier i området anklagade bosättare för att ha utfört dådet. Israelisk polis har lovat att utreda händelsen.
Slut citat

Denna artikel kom aldrig i tryck i papperstidningen, där de flesta av tidningens prenumeranter tar del av innehållet.

Att ge en allsidig rapportering av vad som händer på västbanken är svårt för tidningen Dagen.

En grupp som besitter en stor kunskap om verkligheten där är Sveriges kristna råds -följeslagarprogram de ställer gärna upp och berättar om sina upplevelser utan kostnad men sist de publicerades i tidningen Dagen var 2006-01-24.

Tycker inte Dagen-redaktionen att deras vittnesmål är trovärdiga? Eller har Dagen-redaktionen samma inställning till SKR:s följeslagarprogram som ?

När får vi läsa om i Dagen om följeslagaren Johannes Mosskins
presentation om Hebron där han tillbringat tre månader som internationell observatör ?
Man kan ha olika åsikter i Israel/Palestina-konflikten, men det är synd när man inte vill ge sina läsare en allsidig bild av händelseutvecklingen.
Läs även andra bloggares åsikter om



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar