8 oktober 2008

Studieresa till Israel/Palestina

Sen tisdag 7 okt. befinner jag mej på Västbanken , jag kommer att bla. besöka ett flyktingläger och Betlehem , Yad Vashem, förintelsemuséet i Jerusalem, Västmuren för att se hur sabbaten firas, Haram ash Sharif / Tempelberget och Al Aqsa samt Klippdomen samt det armeniska kvarteret i Jerusalem . Taybeh-festivalen en stad på Västbanken . Kristna församlingar i Nasareth mm.Resan arrangeras av studieförbundet Bilda.
Resans syfte är möta och samtala med människor som idag lever i Israel och på Västbanken.Kunskaper och erfarenheter som blir viktiga redskap i din förståelse av människors livssituation i landet. Ta del av händelserna i den pågående politiska konflikten och uppleva kulturen i området. Besöka platser som är viktiga ur ett kyrkohistoriskt perspektiv. Få insikt och kunskap om Bildas internationella arbete.

Kanske bloggen ”Jerusalem” skriver om resan.

Jag kommer hem från min resa 14okt, håll utkik efter inlägg 17-18 okt.

3 kommentarer:

 1. Lycka till Egon..!
  Allt det bästa!
  Hälsa alla palestinier och säga att vi kommer alltid att skriva om de!

  Guds omtanke vare över Palestinas folk, Amin!

  SvaraRadera
 2. Nu har jag sett occupationens orattvisor med egna ogon efter tva dygn i Bethlem. Men sa manga vaenliga och gastfria palestinier. Kom idag till Jerusalem via Betania ( ni vet platsen dar Lasarus, Marta och Maria bodde) Atit tidigare i kvall gott pa en Armenisk restaurang har i ostra Jerusalem. Vandrat genom genom gamla stans basarkvarer sa mysigt. Nu maste jag lagga mej bor pa Golden Walls hotell i ostra Jerusalem ( arabiska delen )

  SvaraRadera
 3. Idag var jag pa oktoberfesten i den palestinska byn Taybeh ( har Palestinas enda olbryggeri) Vi traffade fader Raed ( byn ar kristen ) han gav sin syn pa konflikten. Har ni problem med muslimer fragade vi en kvinna i hans forsamling ? nej nej , det ar den israeliska okupationen som ar problemet. Vi var sa vaelkomna dar, alla var sa glada att vi kom och besokte dem. Ikvall gick jag genom gamla stan i Jerusalem det var pafallande manga israeliska fllaggor pa balkongerna i stadsdelar dar de ej skall hanga. Jag fragade ett par man som satt och rokte vattenpipa. Jo det ar bosattare men vad kan vi gora? Bara Gud kan hjalpa oss, sen gick jag langs via dolorosa. Egon Berglund direkt fran Jerusalem
  PS vi akte bara ratt genom checkpointen ingen kontroll dar DS

  SvaraRadera