18 juli 2009

Al Jazeera på Västbanken


I Medier kan vi nu läsa att, den arabiska tv-kanalen Al Jazeera får inte längre rapportera från Västbanken. Skälet är ett reportage, enligt vilket den palestinske presidenten Mahmud Abbas tillsammans med Israel ska ha planerat att mörda Yassir Arafat.

Om uppgiften var sann eller inte kan jag inte ta ställning till, men att stänga der deras kontor på Västbanken är inte rätt sätt att bemöta kritik. Al Jazeera har höga tittarsiffror på Västbanken, ( i en matvaruaffär i Betlehem stod TV:n på , ägaren sa ” vi ser hellre på Al Jazeera än på vår egen TV-kanal, Al Jazeera ger mer utblick i världen ” under mitt besök där okt. 2008 )

Här kan jag ge tips om en tidning som finns på webben : Palestine Telegraph

Nyheten i Palestine Telegraph

Al Jazeera -West Bank ban criticised

Foto: från Al Jazeera "Al Jazeera was ordered to shut its office
in Ramallah on Wednesday [AFP]"

Uppdaterat090719: citat" Den palestinska myndigheten gav på lördagen den arabiska tv-kanalen alJazira tillstånd att åter sända från Västbanken, tre dagar efter att sändningarna därifrån stoppats.
Myndigheten kan dock komma att vidta juridiska åtgärder mot kanalen. Den Qatarbaserade kanalens arabiska tjänst har anklagats för att ha spridit falska uppgifter och därigenom försökt uppvigla tittarna. Myndigheten ha informerat oss om att vi kan återuppta verksamheten, säger Walid al-Omary, chef för al-Jaziras kontor i Ramallah, till AFP."
från SVTLäs även andra bloggares åsikter omInga kommentarer:

Skicka en kommentar