31 augusti 2009

Öppet brev till Carl Bildt

Sveriges är under detta halvår ordförandeland i EU. Det är många frågor som Sveriges regering skall ta itu med, inte minst frågor om krig och konflikter. Carl-Gustaf Lundgren, Alingsås och Janne Lundin, Mölndal är två svenskar som vill påminna Carl Bildt att inte glömma bort konflikten i Palestina.


Öppet brev till utrikesminister Carl Bildt ang. konflikten i Palestina.

Hej Carl.
Som intresserade världsmedborgare ser vi fram emot att EU och Sverige tar ett större
ansvar för att finna en problemlösning i regionen Palestina. Barack Obama har på ett
förtjänstfullt sätt prioriterat upp frågan på dagordningen.Europa har all anledning att stödja och aktivt arbeta på en konfliktlösning, Både FN och Europa har ett speciellt ansvar då båda parter varit delaktiga till uppkomsten av det sår som fortsätter att påverka världsfreden.

Undertecknade begär svar på följande frågor.
1. Israels fortsatta annektering av ockuperad mark fortsätter. Både EU , USA, Ryssland och FN, den s.k kvartetten har med ord fördömt denna fortsatta etniska rensning.(Kommentar:Märkligt att FN plötsligt blivit reducerat, länderna är väl med i FN?) Etnisk rensning när den väl påbörjats är svårstoppad, om den initierats i Irak, forna Jugoslavien,Israel eller Sydafrika är av underordnad betydelse.

Vilka mer åtgärder än ord har EU vidtagit?
Ord är viktiga men av erfarenhet vet vi mycket väl att utan andra konsekvenser kommer fortsatt utbyggnad av Västbanken och Jerusalem att fortsätta.

2. Många misstänker att Israels regering har som dolt mål att successivt annektera hela Västbanken och omöjliggöra en palestinsk stat. Israel är redan på god väg. Många anser att de s.k fredssamtalen fungerar som fördröjande dimridå. Att förhandla om ett slut på ockupationen borde inte vara en förhandlingsfråga, snarare en självklarhet att följa internationell rätt. Senare års s.k fredssamtal har inte inneburit en riktning mot en palestinsk stat snarare tvärtom.

Vår fråga är om Du som är initierad misstänker denna dolda agenda?

1.I samband med bildandet av staten Israel var FN;s mål att Jerusalem skulle ställas under FN;s kontroll och överhöghet och göras tillgänglig för alla världens medborgare och på så vis kunna ge alla berörda religioner hela staden, utan delning. En sådan lösning skulle kunna fungera fredsskapande och kunna vara en nyckel för samexistens mellan islam, judendomen och kristendomen, på lika villkor.Att denna fråga inte förs upp på bordet kan vara att som Sten Andersson en gång uttryckte det” israelerna skulle aldrig gå med på det”. Vår fråga blir då om det är Israelerna som skall ha den bestämmanderätten. Vårt svar är självklart inte, frågan berör hela världen inte bara israelerna.

Har Du någon förklaring om varför Jerusalems status i detta avseende ej kommer upp på dagordningen ?

1.Gazakriget var som Du vet en massaker på främst den palestinska civilbefolkningen.
Detta utfört av en militär stormakt , uppladdning och urladdning framför TV-soffan.
Den olagliga strypningen av handel och livsförnödenheter som Israelerna utförde och
fortsätter att utföra har fördömts i ord men vad vi vet utan handling. Blockaden fortsätter och Gaza har av många beskrivits som världens största utomhusfängelse.

Hur långt har EU kommit vad gäller att avskaffa denna mot internationell rätt kriminella blockad?

Den viktigaste frågan kvarstår. Vilken strategi har Sverige och EU för att framöver kunna ge Palestinierna den stat de så starkt eftersträvar och världen behöver ?.

Nuvarande och hitintills genomförda förhandlingar har tyvärr snarare haft motsatt effekt. Det borde vara dags för EU att se tillbaka på sina misslyckanden och se framåt. Det krävs mer än ord. Det krävs även en ny strategi från EU och övriga världen för att nå resultat. Med fortsatt ockupation kommer israelerna själva att binda ris åt sin egen rygg och kommer att göra världen allt farligare att leva i.

Israelerna själva har allt att vinna med en överenskommelse om en tvåstatslösning, vem hjälper israelerna att komma dit.?EU skall kunna vara en viktig aktör, tyvärr verkar f.n EU sakna verktyg att komma framåt ?.Vi vill tro EU om bättre. EU har kapacitet. Vi ser fram emot Ditt svar.

Med vänliga hälsningar Carl-Gustaf Lundgren , världsmedborgare, Alingsås
Janne Lundin, utrikespolitiskt intresserad, Mölndal.

Ni som önskar understödja deras brev med att även ni undertecknar det kan maila till:
E-postadress: carl-gustaf.lundgren(A)sverige.nu ersätt ( A) med @


Läs även andra bloggares åsikter om


EU
Carl Bildt


2 kommentarer:

  1. Kul blogg du har. Fast jag ser kanske saken lite på ett annat sätt, jag tänkte nämligen åka som frivillig till Israels armé nästa sommar. Vad tycks?

    http://www.bloggen.fi/thomasillman/

    SvaraRadera
  2. Du gör ett intressant ställningstagande, berätta mer vem du är? Är du kristen eller har judiskt tro ? Läs http://dessaminaminstabroder.blogspot.com/2009/04/jesus-pa-en-stridsvagn.html

    SvaraRadera