3 september 2009

Alf Svensson står upp för Israel

Alf Svensson , Europaparlamentariker KD rycker nu uti tidningen Dagen till försvar av Israel. Håll isär Israel och antisemitism

Själva sakinnehållet i hans artikel har jag inte tid att bemöta, men den ”gamle" pingstpastorn som gått i pension Rolf Ericsson( men med en hjärna som fortfarande är ung och kan ta in nya intryck ) gör det utmärk läs hans analys här: Vem vågar säga sanningen

Så fort någon kritiserat staten Israel rycker Alf Svennson ut till försvar två exempel: Viktigt att världen reagerar tidigare och Stoppa FN:s anti-israeliska agenda!

Alf Svensson liksom Stanley Sjöberg tillhör Pingströrelsen. Där såg man bildandet av den israeliska staten som en del av ett profetiskt perspektiv. Det var en uppfyllelse av bibliska profetior och ett tecken på Jesu snara tillkommelse. Tyvärr håller de flesta sig kvar i denna verklighetsuppfattning av Israel i en oförmåga att se dagens verklighet med Israels ockupation av Gaza och Västbanken. Man har fastnat dogmer Kristen sionism

Man får bara beklaga deras oförmåga att ompröva gamla dogmer och se verkligen av 2000-talet. Läs Människor och Dogmer

Alf S Skriver citat” Kriget i Gaza togs som intäkt, på många håll, för att kasta bränsle på antisemitismens brasa. Det var mer än häpnadsväckande, enligt min uppfattning, att så många i feghet, för det kan knappast ha varit något annat, lät bli att dra gränsen mellan Israels politik och antisemitism." slut citat
Denna typ av retorik är typisk för de sk. ”Israelvännerna” att anklaga oss som demonstrerade om Israels krigföring i Gaza jan 2009 för just antisemiter.

En som gjorde det var Christoffer Sjöholm 2009-01-16 regionchef för Diakonia i Mellanöstern skriver i en debattartikel i tidningen Dagen ”Nu begås övergrepp av alla parter”

Citat:”En gång i tiden arbetade jag med utrikesfrågor för Kristdemokraterna. Jag minns ofta med glädje och tacksamhet hur tillfredsställande det var att arbeta med biståndsfrågor, mänskliga rättigheter och säkerhetspolitik inom just KD. Vi arbetade fram partidokument som satte folkrätten och mänskliga rättigheter i centrum. Jag imponerades av engagemanget kring det okränkbara människovärdet för alla. Var finns denna röst nu? Jag hoppas verkligen att KD:s utrikespolitik inte har mist sin kärna av att alltid stå upp för de mänskliga rättigheterna och människovärdet. Av någon anledning har många svenska Kristdemokrater svårt att kritisera just Israels brott mot internationell rätt. Varför kan man inte lyssna på och stå bakom de modiga israeliska freds- och människorättsorganisationer som kämpar för en moralisk och människovärdig israelisk politik? Borde inte KD stå bakom just dessa organisationer som talar för fred, rättvisa, mänskliga rättigheter och försoning? Slut citat

Alf Svensson borde besöka sin partikamrat i Jerusalem Christoffer Sjöholm Israel fördriver palestinier på ockuperad mark

Som Europaparlamentariker är Alf Svensson bara att beklaga, jag befarar att han kommer att blockera försöken till en rättvis fred för folken i Israel/Palestina. EU-valet Israel/Palestina

Läs även andra bloggares åsikter om8 kommentarer:

 1. Bra analys av vad det är som egentligen ligger bakom att dessa personer vurmar för Israel. Den karismatiska rörelsen där pingst nog fortfarande ingår är hyllander av Israel konstant. Se bara på livets ord, operation Jabotiski där man skulle hjälpa hem judar från före detta Sovjet som ett led i en profesia. Livets ord har/hade ochså på deras scen en israelflagga så det är ganska tydligt var deras symapti ligger.

  Nu är det väl glasklart att man kan vara pro-israel, om man nu kan vara pro ett land, utan att stötta sig på en profetsia. Själv tvekar jag inte en sekund var mina sympatier ligger i grunden, om jag måste välja mellan Israel och alla fullfjädrade diktaturen som omger Israel är det valet enkelt.

  Men det är kanske just detta, att man inte egentligen måste välja land utan mer se på de människor som drabbas, komma bortom nationalitet och religiös tillhörighet men det är ju så gott som omöjligt om man i grunden har en profetsia som anget tonen.

  Tack för ett bra inlägg.

  SvaraRadera
 2. "om jag måste välja mellan Israel och alla fullfjädrade diktaturen som omger Israel är det valet enkelt."

  Det som är problemet med er, erat hat gentemot Israel transcenderar sunt förnuft. Sålänge judar lever i en egen stat är det kutym i era anti-Israeliska kretsar att dyrka fasciststater, Farblondzhet.

  Moderna Pilatus.

  SvaraRadera
 3. Jag hatar inte Israel, jag önskar att Israelerna kunde bo i fred och säkerhet. Men för att detta skall uppnås måste de börja förstå att de måste behandla sina grannar på samma sätt som de själva vill behandlade,och börja följa folkrätten inte fördriva palestinierna som de själva har blivit, inte behandla dem som mindre värda som de själva har blivit behandlade.

  Jag tror på alla människors lika värde, alla staters skyldighet att följa internationell folkrätt. Helt enkel sunt förnuft!

  SvaraRadera
 4. Min kommentar var förvisso riktad till Anonym där uppe.

  men: "Men för att detta skall uppnås måste de börja förstå att de måste behandla sina grannar på samma sätt som de själva vill behandlade.."

  Om du nu är så troende du ger sken av vet du att ovanstående citat goes both ways, och den bördan ligger inte endast på en part. Krigsmakt är en kostnadsfråga men intolerans är gratis, och i det avseendet finns det ingen "svagare part".

  SvaraRadera
 5. Eftersom mitt namn finns med i inlägget vill jag bara förtydliga att jag numera inte är pastor i Pingströrelsen. Åsikterna jag ger uttryck för sker inte med någon samfundsetikett. Det propagandakrig som förs i denna fråga och de anklagelser som gång på gång riktas mot Dessa mina minsta bröder är oanständiga. Hur kan man kritisera den som bara vill fred mellan folken.. Som kristna måste vi fortsätta att kämpa för en anständig sanning och ta avstånd ifrån den propaganda som bedrivs av dem som citerats.

  SvaraRadera
 6. Tack för förtydligandet Rolf Ericson, jag hoppas inte jag använder länken till ditt inlägg otillbörligt.

  SvaraRadera
 7. Varje fredag hölls demonstrationer mot muren i flera byar på Västbanken. I fredags attackerades även media, både i Ni’lin och i Bil’in. I Ni’lin besköts två kameramän med skarp ammunition och i Bil’in blev en Al-Jazeera-reporter beskjuten av tårgas vilket också fångades på film.
  se filmen här: se filmen här

  SvaraRadera
 8. Du har bara menat väl. Jag stöder dig till 100 %

  SvaraRadera