18 september 2009

Eskatologiska spekulationer del 2

J. Lee Grady Redaktör för Charisma Magazine skriver: Citat ur artikel ”Minns någon Edgar Whisenant? Han skrev en storsäljande bok "Varför uppryckandet kommer att ske 1988" och en inte lika populär uppföljare "Sista skriket: Rapport om uppryckandet 1989". I den andra boken hävdade han att orsaken till att Jesus inte kom tillbaka 1988 var att författaren, en tidigare Nasa-ingenjör, hade räknat fel på ett år.” slut citat läs hela artilen här: Dagen

En välbehövlig krönika i tidningen Dagen vars många läsare just frossar i eskatologiska spekulationer här exempel:

Citat: Kommer Jesus tillbaka under Hösthögtiderna 2015? Det vet vi inte – men Gud signalerar onekligen att NÅGOT stort är på gång den hösten. Himlaljusen, solen och månen är satta för att utmärka särskilda tider som är samma ord som för (Högtider), enligt 1 Mos 1:14 och 3 Mos 23. Detta äger rum Hösten 2015; *På basunhögtiden den 13 september äger den rum en solförmörkelse. Citat ur ur Metodistpastor Berndt Isaksson HemsidaSatt och pratade en kväll förra veckan med en präst i sv.Kyrkan, han tyckte det var bedrövligt dessa ”förutsägelser” de förekommer med jämna mellanrum, när det inte uppfylls går dessa predikanter vidare, efter ett par år kommer de med nya som om intet har hänt. De skadar en sund kristen tro.

När han sedan satt på Olivberget och lärjungarna var ensamma med honom kom de fram och sade: "Säg oss när det skall hända. Och vad blir tecknet för din återkomst och för tidens slut?" Läs mer: Fikonträdet och Israel

J Lee Grady:”Orenhet leder till kollaps”

J Lee Grady:Don't Get Infected With Last Days Fever
Foto J Lee Grady från CBN.com
Läs även andra bloggares åsikter om

VårtLand

6 kommentarer:

 1. Vore kanske inte så allvarligt om det inte var så att de personer som går ut med dessa förutsägelser är auktoriteter i sina sammanhang!

  SvaraRadera
 2. Anonym, du menar naturligtvis att det här är mycket allvarligt. Jag tolkar det så. För det är det eftersom det skadar trovärdigheten. Vi måste till varje pris ta avstånd ifrån denna osunda förkunnelse där man osunt och felaktigt undervisar och spekulerar och skrämmer människor. Det är helt enkelt sjukt att göra så. Läs gärna min senaste artikel om osund eskatologi i Ökenkällan
  http://rolferic.blogspot.com/2009/09/om-overdrifter-och-osund-spekulation.html

  SvaraRadera
 3. Mark B pekar inte på datum o säger att då kommer han..han pekar på vad som händer med sol o måne, vilket också Jesus o Gud själv säger att vara uppmärksam på.
  När lärjungarna kommer o frågar om tecken säger Jesus inte: bry er inte, håll er till en sund kristen tro...nej, han svarar! med att peka på tecken...
  Men vi ska ju jämt vara bättre än Jesus själv (syftar på prästen i sv ky ovan)
  Han säger också att vi ska vara vaksamma...vilket är bättre än att sova i vår "sunda kristna tro" som de flesta gör.
  Dessutom handlar M B undervisning (ej denna intervju)till största delen om hebreiska rötter, vad saker o ting i bibeln betyder, vilket kristna som för länge sedan gått ifrån vad gäller grenarna o roten, nämligen ställt sig över den o tolkar utifrån ganska mkt oförståelse (jag undrar vad Gud tänker om den kristna högfärden som yttrar sig i att tro sig veta o kunna allt...utan att bry sig om att söka en förståelse utifrån vad Gud lärt (Vilket företräde har judarna...på alla sätt, de har anförtrotts Guds ord: Rom 3, början av kapitlet..)

  SvaraRadera
 4. Till Björn, Om eskatologiska spekulationer: Jesus sa att det var förbjudet. Han sa till sina lärjungar innan han steg upp till himlen: " Det är inte er sak att veta vilka tider och stunder Fadern i sin makt har fastställt" (Apg 1:7).

  Vad vi ska predika om är korsets budskap. Naturligtvis ska vi tala om för världen att Kristus kommer tillbaka. Men vi har inte tillåtelse att ludda till vårt budskap med struntprat om datum eller globala konspirationer.

  SvaraRadera
 5. Jag tycker nog nu att vi i motsats till tidigare helt saknar förkunnelsen om Jesu återkomst och den yttersta tiden.

  Vad jag förstår är det just skepsisen mot förkunnelse om Hans återkomst som är den stora faran.

  När man kritiserar den osunda undervisningen bör man alltid lägga till att Jesus verkligen talade ofta om detta ämne och att det därför är viktigt!

  SvaraRadera
 6. Till Lelle du skriver citat"Vad jag förstår är det just skepsisen mot förkunnelse om Hans återkomst som är den stora faran." slut citat
  Jag tycker att den stor faran är dessa spekulationer vilket år Jesu återkomst skall ske den förkunnelsen är felaktig " läs Matteus 24:33"Dagen och timmen känner ingen, inte ens himlens änglar, inte ens Sonen, ingen utom Fadern.

  SvaraRadera