28 september 2009

Judiska extremister angrep armeniska präster

Tidningen Dagen skriver "En präst har skjutits ihjäl i Patna-distriktet i Indien, rapporterar den indiska nyhetsbyrån " Press Trust of India

Jag vill lyfta fram en annan nyhet som ständigt upprepas,angrepp på kristna präster i Jerusalem.( Denna nyhet nedan har inte Dagen rapporterat om)
19 September, 2009

En grupp judiska extremister angrep på söndag eftermiddag två unga armenier och förstörde ett kors i närheten av den Heliga gravens kyrkan i östra Jerusalems gamla stad.

Israeliska bosättare har angripit flera år medlemmar av präster i den armeniska kvarteren. Idag är armenier som blev överfallna söndags inte är skyddadade, utan snarare utvisas.
citat Jerusalem / Maisa Abu Ghazaleh för PNN

Jerusalem Center för sociala och ekonomiska rättigheter i dag fördömde attacken, strax före den israelisk-kontrollerade kommunen fattar beslut om att stänga av centrum för ytterligare ett år.

En talesman för den armeniska patriarkatet sa tisdagen att de två män som attackerades fortfarande är fängslade. Angriparna är fria. Israeliska polisen arresterade männen efter att de gjorde motstånd mot extremisterna. Den israeliska administrationen på ockuperad territorium befarar att de kristna kommer utvisas under förevändning att de är armeniska medborgare.

Det armeniska patriarkatet skickade ett brådskande meddelande till Israels president Shimon Peres och Israels premiärminister Benjamin Netanyahu och uppmanat dem att upphäva beslutet om utvisning.

Talesmannen för patriarken bekräftat att händelser av övergrepp och provokationer mot unga armenier från judiska fundamentalister är "ständigt upprepas." Han fördömde utvisningsbeslutet som utfärdades snabbt och utan rättegång.

De två unga männen är eologistudenter. De är bara 18 år.

The Jerusalem Center sade i dag att den israeliska polisen som ockuperar Jerusalem skulle ha stoppat judiska extremister som fortsätter att attackera präster i den armeniska kvarteren i Gamla staden. "Dessa attacker har pågått i flera år, men den israeliska polisen har inte gjort någonting för att stoppa dem trots allvaret i de attacker som sker som en del av den större frågan om religiös rasism." Från Come and see “ The Christian Webbsite from NazarethCitat” Staten Israel skall vara öppen för judisk immigration från förskingringen, skall utveckla landet till förmån för alla invånare, skall baseras på frihet, rättvisa och fred i enlighet med Israels profeters vision; skall instifta fullständigt jämnställda politiska och sociala rättigheter för alla medborgare utan hänsyn till religion, ras eller kön; skall garantera religionsfrihet, åsiktsfrihet och yttrandefrihet, rätt till utbildning och kultur; skall bevara alla religioners heliga platser; och skall vara trogen principerna i Förenta Nationernas stadgar. Staten Israel är beredd att samarbeta med Förenta Nationernas institutioner och representanter för att genomföra generalförsamlingens beslut från 29 november 1947, och skall verka för att skapa en ekonomisk union i hela Landet Israel.” Slut citat ur Staten Israels Självständighetsförklaring

Läs även tidningen Chistianty Today: " Tensions in Jerusalem's Old City have flared following an incident during October in which a Jewish seminary student spat at an archbishop. It happened during a procession from the city's Armenian Quarter to the Church of the Holy Sepulcher, a site commemorating Jesus' crucifixion and burial.Israeli police arrested the seminary student, but Christian clerics living in the walled Old City say such assaults by ultra-Orthodox Jews are frequent. läs artikeln Spitting on God's Image

Läs även andra bloggares åsikter om

12 kommentarer:

 1. Ja du, Egon. Jag ser att du använder den regimstyrda palestinska källan PNN för denna anklagelse. Märkligt att inte en enda tidning i ela världen har skrivit om saken (se Google News), trots att många skulle göra det om det vore sant.

  Som både du och jag vet är det ju oftast sådana här knytnävsfighter mellan grekisk-ortodoxa och armeniska munkar i Jerusalem som tillhör vardagen.

  SvaraRadera
 2. Svar andresa wiik: Jag använder mej av em kristen webbsida från Nasareth, inget annat.
  Ditt försöka att försvara detta handlande av judiska extremister är bara löjligt.

  SvaraRadera
 3. Om nu detta verkligen har hänt så tycker jag självklart att det är felaktigt handlande. De ansvariga ska i så fall utredas och straffas.

  Men Egon, du kan se i din pro-palestinska källa från Nazareth att man hänvisar till en rapport från palestinska PNN. Så jag hade rätt i den frågan.

  Nazareth-källans formuleringar är minst sagt propagandistiska, men du tar de tydligen på deras ord. Jag ser också att du till och med lämnat en liten trevlig kommentar på Nazareth-sidan, där du hävdar att kristna inte har samma rättigheter som judar.

  Det är ett ganska svepande påstående. Vad baserar du det på? Kan du hänvisa till några särskilda lagrum?

  SvaraRadera
 4. Nej, jag bad om lagrum som skulle bevisa ditt påstående att skilda lagar skulle gälla för olika religiösa grupper. Du har inte kunnat styrka ditt påstående.

  Men i artikeln som du länkar till finns ganska tydliga motbevis. Det står om mannen som spottade:

  "Both were questioned by police and the yeshiva student will be brought to trial. The Jerusalem District Court has meanwhile banned the student from approaching the Old City for 75 days."

  Det visar ju att rättsstaten fungerar när religiösa minoriteter blir utsatta för kränkningar av enskilda extremister.

  Spänningarna bottnar ofta i att extremister bland de kristna identifierar sig med krafter som bekämpar Israel (ofta ofrivilligt och genom tvång från muslimska extremister), såsom det framgår i tonen hos den kristna Nazareth-sida du länkade till ovan.

  SvaraRadera
 5. För det första vill jag bara räkna upp några av de områden som har rapporterat denna händelse:

  http://www.uruknet.info/index.php?p=57738

  http://english.pnn.ps/index.php?option=com_content&task=view&id=6881

  www.newstin.com/tag/us/143725650

  www.revisionisthistory.org/talmud1.html


  Det är en skam att ingen av de stora medier har rapporterat den här händelsen, men de inte är intresserade av berättelser som inte säljer.

  För det andra, om du frågar någon palestinier i Israel (kristna eller muslimer) på Västbanken, Jerusalem och Galileen, kommer de att berätta om orättvisor på alla nivåer i Israel (ur social, ekonomisk till politisk och så vidare).

  Broder,jag vet inte var du har fått denna uppfattning (egentligen vet jag) om myten att det råder jämlikhet i Israel, men klart du aldrig har talat med människorna som lever där.

  Hälsningar From ”Comme and See” the Christian Webbsite from Nazareth

  SvaraRadera
 6. Egon, jag vet inte hur noggrann du är med fakta och källhantering på din blogg, men för din information så är det 3 förta länkarna du ger i kommentaren ovan alla kopior av texten från PNN (den palestinska så kallade nyhetsbyrån).

  Inget nytt där alltså. För att inte tala om faktumet att du verkar anse att Uruknetoch PNN själva är trovärdiga.

  Newstin är en "aggregatot" - en automatisk sida där texter från adra källor (PNN) läggs upp automatiskt.

  Till sist så är din länk till "Revisionist history" även den intetsägande, inte minst pga att den inte handlar om "denna händelse", som du påstår, utan om en incident i oktober 2004!

  Är det så här du brukar faktakontrollera det du skriver?

  SvaraRadera
 7. till Peter , jag litar på ”Comme and See” the Christian Webbsite from Nazareth

  SvaraRadera
 8. Ja men snälla Egon, det handlar inte om huruvida du litar på din arabiska Nazareth-källa, utan om att att din länk till Revisionist History tar upp en händelse från 2004. Inte den påstådda händelse som du återgivit från PNN, och som ingen nyhetsorganisation i hela världen har rapporterat.

  Gör ett försök att erkänna när det gått snett!

  SvaraRadera
 9. Till Peter:
  Jerusalem's Christian community has demanded that Jewish leaders and the Israeli government take action against what they claim is growing harassment of their clergy by religious Jews.Christians say ultra-Orthodox Jewish students spit at them or at the ground when they pass. There have also been acts of vandalism against statues of the Virgin Mary.
  Ultra-orthodox Jews 'must stop religious abuse'

  SvaraRadera
 10. Så du har fortfarande inte erkänt att din länk till "Revisionist history" handlar om en händelse från 2004, det år som artikeln är datumstämplad?

  Du har inte heller erkänt att ingen annan än palestinska PNN kommit med de uppgifter du återger här.

  Istället klistrar du in något citat som nte svsrar på frågorna gällande trovärdigheten i din blogg ovan.

  Undviker du att svara på hur du behandlar källor, och på huruvida man kan lita på att det som står här har viss koppling till verkligheten?

  SvaraRadera
 11. "Det är en skam att ingen av de stora medier har rapporterat den här händelsen, men de inte är intresserade av berättelser som inte säljer."

  Eller så är de inte intresserade av "händelser" som aldrig ägt rum, annat än i palestinsk propaganda?

  SvaraRadera