4 december 2009

Modiga pastorer på resa

Pingströrelsens pastorer i Sverige har varit samlade till den årliga Predikantveckan.

Citat ”Pingstpastorerna har vänt och vridit på frågan vid den årliga pastorskonferensen i Stockholm med cirka 600 lokala församlingsledare samlade. Hur hittar man de rätta orden? Hur utformas en gudstjänst på bästa sätt? Hur ska den som aldrig tidigare har satt sin fot i en kyrka kunna känna sig bekväm - och förstå vad som sägs?... blivit alldeles för isolerade och svårtillgängliga i uttryckssätt för människor som inte är vana vid den interna kyrkokulturen. Slut citat ur tidningen dagens ledare Modiga pastorer på resa

Som medlem i en Pingstförsamling önskar jag dem förstås välgång på "resan".

Denna blogg som skriver om fred och frihet för alla folk i det heliga landet önskar även att man börjar tänka till vad man förkunnar/står för och vågar börja kommunicera.

Pingströrelsen och Israel –del 1

Pingströrelsen och Israel –del 2

Pingströrelsen och Israel –del 3

Det är ett fattigdomsbevis hos att Pingströrelsen inte förmår föra en öppen teologisk debatt i hur man skall se på staten Israel, man har stelnat till i en världsbild som gällde 1948 och är oförmögen att ta in lidandet som den Israeliska ockupationen orsakar. Finns modet att påbörja den resan?

Citat”Men det uppseendeväckande är att Radio Pingst i Skellefteå ger en helt annan bild av kriget i Gaza. Den 1 mars i sitt radioprogram "Israelakuellt" berättar man hur Gud beskyddade israeliska soldater under Gaza-kriget. slut citat läs mer: Radio Pingst

Predikanter på kurs i Jerusalem

Citat” Det händer att den sydafrikanske domaren Richard Goldstone drömmer mardrömmar efter sin undersökning av misstänkta krigsförbrytelser under förra vinterns krig i Gaza. Han minns mötet med en familjefar i Gaza som förlorat hela sin familj. –Vad säger man i ett sådant ögonblick? Vi bara omfamnade varandra, säger domaren och den förre FN-åklagaren Richard Goldstone, som varit engagerad i rader av internationella krigsförbrytartribunaler. Läs mer:Gazas fasor plågar Goldstone

Palestinian Christians


Läs Anna Ardin-Frukt och smuggeltunnlar på GazaremsanLäs även andra bloggares åsikter om4 kommentarer:

 1. "lidandet som den Israeliska ockupationen orsakar"

  Du menar lidandet som de palestinska krigen och terrorattackerna inneburit, samt deras vägran att acceptera Israels existens.

  Ockupationen är bara en konsekvens. Vilket framgick tydligt när Gaza blev självstyrande, och terrorn intensifierades.

  SvaraRadera
 2. Det jag menar med "lidandet som den Israeliska ockupationen orsakar"
  är lidandet för palestinierna typ:

  http://www.youtube.com/watch?v=Jq9oo72KDWc

  SvaraRadera
 3. Israel erkänner inte heller Palestina. Ockupationen är inte en konsekvens av Palestinas agerande, ockupationen är ett resultat över att Israel vill ha det land som världssamfundet och folkrätten statuerat inte tillhör dem.

  Visste du att Israeliska bosättare ibland till och med flyttar in i Palestiniers hem när de är bortresta? I Jerusalem, i de palestinska (muslimska och kristna) kvarteren såg jag Israeler som olovligen och med vapenmakt byggt bostäder på TAKEN till palestiniers hem. Det, Gabbi, beror inte på att dessa familjer på något sätt krigat, utan bara att de råkar bo på en plats som dessa människor tycker att de har rätt att ta.

  SvaraRadera