21 januari 2010

Diakonia- Utred Hamas krigsbrott

Den kristna biståndsorganisationen Diakonia har omkring 400 samarbetsorganisationer I ett 30-tal länder. citat”På de här sidorna kan du läsa om de övergripande inriktningarna på arbetet i olika regioner. Du hittar också listor över våra samarbetspartner." Slut citat .läs mer här: Läs mer här

Diakonia bedriver bistånd i Palestina

Även Diakonia ställder sig bakom citat” Utred anklagelserna om krigsbrott! Det kräver 11 palestinska människorättsorganisationer i ett brev till Hamas och palestinska myndigheten efter att anklagelser om krigsbrott tagits upp i den så kallade Goldstonerapporten. Brevet är undertecknat av organisationer från både Västbanken och Gaza.

Den FN-initierade rapporten under ledning av Richard Goldstone om krigsförbrytelser i Gaza föranleddes av det 22 dagar långa kriget mellan Israels militär och palestinska Hamas förra vintern. Rapporten kom fram till att såväl Israel som Hamas begått krigsförbrytelser och möjligen även brott mot mänskligheten.

Flera av de palestinska organisationerna är partner till Diakonia.
- Hamas framstår för många palestinier som en allt mer korrumperad och maktfullkomlig organisation. Hamas gynnas fortfarande politiskt av att många missförhållanden orsakas av blockaden mot Gaza. Men organisationerna utkräver ansvar i frågor där Hamas faktiskt har kontrollen, säger Joakim Wohlfeil, Diakonias handläggare för konfliktområden."
Slut citat läs: Palestinska organisationer: Utred Hamas krigsbrott

Läs även Hopp för Palestinas barn
Diakonias insats i Världens Barn. Från 2008 års insamlingsgala för Världens Barn på SVT.


Läs även:Siewert Öholm –Kritiserar Diakonia

Läs även andra bloggares åsikter om

Dagen1 kommentar:

 1. Här är vad judar mot Israel säger om Israels brott och krigsbrott och ockupation.. www.nkuk.org mycket viktigt att du titta på det här sida:-
  Läs ..Läs:-Israel har lurat världen med lögner..Politikerna mörklägger alla fakta om Israel....Och Israels brott, krigsbrott och ockupation av Palestina...Varför???
  Stöd till Israel är ingen tjänst till det judiska folket
  18 januari 2010
  Berlin, Tyskland
  Stöd till Israel är ingen ynnest till judiska People
  Judiska rabbinerna att protestera mot Israels regering besök i Berlin
  Berlin, Tyskland - 17 januari 2010
  I det gäller det kommande besöket av Israels regering till regeringen i Tyskland i morgon, 18 januari, 2010 att förhandla om förvärv av vapen och vapensystem, Mr Reuven Cabelman, en anti sionistiska ortodox judisk aktivist, sade i går kväll på ett möte, att: "Med all respekt för den tyska regeringen för deras vilja att hjälpa judarna, fortfarande ortodoxa judiska rabbiner i hela världen tycker att det är viktigt att klargöra att hjälp eller stöd till Israel är ingen ynnest för judar, men en tragedi för det judiska folket och för judiska religionen ".
  Cabelman konstaterade att "den sionistiska rörelsens försök att förvandla judendomen från en religion till bas nationalism tomrum i tron på den Allsmäktige."
  Han förklarade: "Enligt den judiska religionen judarna för närvarande på en gudomligt påbjöd exil sedan förstörelsen av det andra templet för ca 2000 år sedan och är strängt förbjudet att skapa sina egna suveräna nationella land. Det skulle vara förbjudet även i ett obebott land, men När detta händer i ett bebott land som förtrycker, mördar och stjäl från sin inhemska invånare, detta kan läggas brottet många gånger om. "
  Han tillade: "ortodoxa judar trogen Toran världen är djupt smärtade när Israel använder förstörelsevapen mot oskyldiga civila, män, kvinnor och barn. Begå det brott i namn av det judiska folket och i namn av den judiska religionen är ännu mer smärtsamt. "
  Mr Cabelman fortsatte att förklara att "judar levde i flera generationer i fred och harmoni i muslimska länder, inklusive Palestina. Judar är tacksamma för det. Den pågående konflikten inleddes inte förrän nära 100 år sedan, med etableringen av det relativt nya sionistiska filosofi . hjälpa Israel, tyvärr, förvärrar konflikter och främjar antisemitism i världen, vilket sannerligen inte är en tjänst för judar. "
  "Därför", meddelade han att "ortodoxa rabbiner som representerar judiska församlingarna i hela världen kommer att delta i en demonstration framför offentliga byggnader i Berlin, Tyskland uttrycka den judiska sorg mot den sionistiska kättare brottslingar och för att klargöra att staten Israel inte utgör det judiska folket och definitivt inte den judiska religionen. "
  Han avslutade med att uttrycka det: "Vi hoppas och ber till den Allsmäktige för en snabb och fredlig avveckling av hela staten Israel när de vid den tidpunkten judar återigen kommer att kunna samexistera med sina arabiska grannar under en en palestinsk regering för hela mark som vi levt i århundraden före sionismen. "
  Demonstrationen kommer att äga rum:
  Datum: måndag 18 januari, 2010
  Tid: 1 till 3 [13h till 15h]
  Plats: Molwitzbrücke, mitt emot av kansler kontor, nära den schweiziska ambassaden.
  För mer information gå till Engelska -- TyskaEller besök www.nkusa.org
  Om Neturei Karta Internationellt:
  Permalänk | Anmäl Amer Al-bayya,titta på www.motbilder.blogspot.com och www.imemc.org www.aljazeera.net www.islamguiden.com ..
  Amer Al-bayya, tack för att du hjälper till att göra klart att det är skillnad mellan etniska judar och staten Israel. Det finns för många som tar till brösttonerna om att man är antisemit och judehatere så fort man yppar någon kritik mot staten Israel.
  Permalänk | Anmäl #245 Fritänkare,

  SvaraRadera