19 mars 2010

Följeslagarprogrammet ger svar

I tidningen Dagen 2010-03-19 får nu Ekumeniska följeslagarprogrammet i Palestina och Israel, ge svar på kritiken från Ewa Jonsson.

Citat"Följeslagarmetoden bygger på att folkrättsbrott som observeras ska rapporteras, oavsett vem förövaren är. Metoden bygger också på att rapporteringen, för att vara trovärdig, avspeglar konfliktens dynamik. Vår uppfattning är att Israel-Palestina-konflikten inte är en konflikt mellan två jämbördiga parter och att fler folkrättsbrott begås av Israel. Därför är rapporterna om israeliska folkrättsbrott fler än de om palestinska.I slutändan hoppas vi att detta arbete bidrar till ett slut på Israels ockupation av det palestinska området så att judar, muslimer och kristna, palestinier och israeler, kan leva sida vid sida, i fred och säkerhet."slut citat läs hela artikeln här: SKR tar avstånd från alla former av antisemitism

Ewa Jonsson debattartikel i tidningen Dagen 100317 är hon kritisk läs här SKR har stort ansvar för den bild följeslagarna ger

Jag skrev tidigare här om hennes debattartikel Ewa Jonsson och enögdheten

Det positiva med Ewa Jonssons debattinlägg är att Dagenläsarna får kännedom om Ekumeniska följeslagarprogrammet i Palestina, och hur situationen ser ut för den lilla människan som bor på Västbanken. Där sviker tidningen Dagen

Följeslagarna är verkligen är värd vår beundran. Genom sin närvaro i området försöka dämpa våldet, ge hopp om att en fredlig lösning är möjlig, främja respekten för folkrätten och höja omvärldens medvetenhet om vad som sker.

Citat" Jag var hungrig och ni gav mig att äta, jag var törstig och ni gav mig att dricka, jag var hemlös och ni tog hand om mig, jag var naken och ni gav mig kläder, jag var sjuk och ni såg till mig, jag satt i fängelse och ni besökte mig.?
Då kommer de rättfärdiga att fråga: Herre, när såg vi dig hungrig och gav dig mat, eller törstig och gav dig att dricka?

När såg vi dig hemlös och tog hand om dig eller naken och gav dig kläder?
Och när såg vi dig sjuk eller i fängelse och besökte dig??
Kungen skall svara dem: Sannerligen, vad ni har gjort för någon av dessa minsta som är mina bröder, det har ni gjort för mig.?
" Ur Matteus evangelium kap. 25

Mer om situationen på Västbanken och den kristna där: Christ at the Checkpoint

Läs även : Journalist som ifrågasatte

Läs även andra bloggares åsikter om
2 kommentarer:

  1. ”…. ge hopp om att en fredlig lösning är möjlig, främja respekten för folkrätten och höja omvärldens medvetenhet om vad som sker…”

    Så fredlig lösning och respekt för folkrätten enlig svensk kyrka börjar med att skära halsen av judar. Hos vissa delar av kristna har respekt för människoliv nått samma nivå som hos islamiska fundamentalister.

    SvaraRadera
  2. citat"Så fredlig lösning och respekt för folkrätten enligt svensk kyrka börjar med att skära halsen av judar." Slut citat.Om du Lubbe Ferrysson skall fortsättningsvis kommentera här skall dina kommentarer vara lite mer underbyggda.
    Kommentarsregler:§ 2. – Du är välkommen med din kritik riktad mot skribenterna eller de som kommenterar under artikeln, men du ska bekräfta Din kritik med fakta, bevis eller argument . Detta är grunden i retoriken. I fallet att Din kritik saknar nämnda grunder, kommer din kommentar att betraktas som irrelevant.

    SvaraRadera