1 mars 2010

Israelkartor

Finansmarknadsminister Mats Odell (KD) kräver att S-ledaren Mona Sahlin tar Lars Ohly i örat. Odell tycker att det är upprörande att en politiker som aspirerar på att bli statsråd bär symboler där Israel är utplånat. Dagen

Lars Ohly själv hävdar att det handlar om en olycklig händelse.- Det var en kille som ville ta en bild på mig och hängde på mig en halsduk. Jag kollade inte den särskilt noga, tog inte fram något förstoringsglas. Så jag hade ingen aning.

EU-parlamentarikern Gunnar Hökmark (M), ordförande för Samfundet Sverige-Israel:- säger Han legitimerar ett hat som riktar sig mot Israel och som ofta bottnar i antisemitismen.

Nu tycker jag tidningen Dagen borde kolla upp EU-parlamentarikern Gunnar Hökmark (M),( ordförande för Samfundet Sverige-Israel) hur ser hans Israelkarta ut? finns det plats för en 2-stats lösning i hans värld? Titta på deras karta: Samfundet Sverige-Israels karta

Mats Odell (KD) borde tänka till om sitt eget partis inställning till Israel

Citat: En gång i tiden arbetade jag med utrikesfrågor för Kristdemokraterna. Jag minns ofta med glädje och tacksamhet hur tillfredsställande det var att arbeta med biståndsfrågor, mänskliga rättigheter och säkerhetspolitik inom just KD. Vi arbetade fram partidokument som satte folkrätten och mänskliga rättigheter i centrum. Jag imponerades av engagemanget kring det okränkbara människovärdet för alla. Var finns denna röst nu? Jag hoppas verkligen att KD:s utrikespolitik inte har mist sin kärna av att alltid stå upp för de mänskliga rättigheterna och människovärdet.
Av någon anledning har många svenska Kristdemokrater svårt att kritisera just Israels brott mot internationell rätt.
"slut citat
läs mer här: KD och Israel

Det är fler som inte tycker om en tvåstatlösning: Ur europakonferens blogg i Dagen 2008-07-30 , Ulf Ekman är ingen direkt förespråkare av en tvåstatlösning, om man säger så: "Jerusalem ska inte delas, det är det judiska folkets huvudstad". Punkt, inget att diskutera enligt Ekman som anser att Bibeln är superklar i frågan. Och om det eventuellt fanns de på plats som tyckte att man inte ska gå in i såna politiska frågor utan hålla sig till teologi på en sån här konferens så gav han svar på tal till dem: "Jag bryr mig inte om politik, säger du. Om du nu är så from så kan du väl åka till himlen direkt så att vi slipper dig här". Och så ett stort leende och en rungande applåd.” slut citat. läs mer:Jerusalem

Cyrillus inleder sin artikel i "Ohly bar Palestinasjal med karta utan Israel" med att konstatera att Lars Ohly kritiseras för att ha burit en ”Palestinahalsduk där Israel inte existerar”. Längre fram i artikeln skriver han att ”halsduken har Palestinas färger, en text på arabiska och en karta över Palestina. Kartan har samma form som staten Israel.”

Läs sista meningen igen. Enligt Cyrillus omfattar Israel med andra ord även Västbanken och Gaza. Utan dessa 23% av det historiska Palestina finns inget kvar av Palestina, det är utraderat. Hur står det till med historiekunskaperna Cyrillus? Dagen gör medvetet det Ohlys anklagas för att göra.

Citat: Vänsterpartiledaren Lars Ohly krävde i sitt sommartal i Gnesta att EU inleder en handelsbojkott mot Israel. Se länk till tidningen Dagen Lars Ohly och Israel

Ann Wester

Nkholski Bomba

Läs även andra bloggares åsikter om

SvD

7 kommentarer:

 1. Din kommentar Isak föll bort "Och på Samfundet Sverige-Israels karta som du länkar till är sk ”Gröna linjen” (vapenstilleståndlinjen 1949-67) tydligt demarkerat, så vad är din poäng?

  Mitt svar:
  Gunnar Hökmark "annekterar" Golanhöjderna, Västbanken och Gaza i sin karta, ingenstans står att dessa områden är under Israelisk ockupation, namnet Västbanken och Gaza finns inte med. Han låter också de gamla israeliska bosättningarna i Gaza återuppstå. Gush Katif, Kfras Darom och Netzarim är alla utmärkta som helt vanliga israeliska städer.

  SvaraRadera
 2. När jag i höstas var i Palestina-Israel köpte jag i de arabiska kvarteren i östra Jerusalem en karta över Palestina. Med tydliga färgskillnader kan man skilja Västbanken från Israel men ordet "Israel" finns inte på den kartan.
  I Förintelsemuséet i Jerusalem köpte jag en officiell vägkarta för Israel och på den kan Västbanken inte skiljas från resten av landet. Inte heller Golan eller - om jag minns rätt eftersom jag inte har kartan hemma - Gaza.
  Så nog finns det konstiga kartbilder lite här och var - eller?

  SvaraRadera
 3. Jag kollade mina turistkartor från Israel, Touring Map of Israel utgiven av Ministry of Tourism, där är inga gränsen till Västbanken ( Gaza har en svag gränsmarkering men namnet finns inte )Likaså i "Israel Holy sites för Jewish visitors" utgiven av Ministry of Tourism

  SvaraRadera
 4. Vad tänker du och tycker du om det faktum att judarna i Malmö känner fruktan? Ohly upplevs som ett hot, precis som Reepalu.
  Utveckla gärna ditt engagemang för judarna i Malmö.
  Lennart

  SvaraRadera
 5. Kärnan i problemet är väl att ni tror på en text, som om den var skriven av någon högre makt än människan. Ni ställer inte frågan om andliga texter, när de skrevs ner efter muntliga traderingar, förvanskades för att tjäna materiella syften. Såsom skedde när juden försökte skilja sig från andra polyteister, sedan när den påstådda människan Jesus (i kristus-skepnad) försökte reformera, och slutligen Muhammed.

  Gör man det så faller "bosättningarna i guds namn" och Israelerna är en ockupationsmakt vilken som helst. Kanske inte i bemärkelsen av hakkors-följarna, men dock anträtt vägen dit.
  Å andra sidan leder det till slutsatsen att detta är en ockupationsmakt stödd av västerländska maktmänniskor.

  Är det då skillnad på folk och folk? Tydligen. All kritik är antisemitisk, vilket är ett tacksamt slagträ.

  Å andra sidan. Talar vi i termer av ockupationsmakt, så har ju sionisterna lika stor "rätt" att återockupera området, såsom det en gång ockuperades av andra grupper tidigare i historien. Dock med reservationen att få av dessa sionister har rakt släktskap till de folkgrupper som en gång kom från området. Snarare är det en blandning av europeer, öststatare med flera. Inget fel i det, men det pekar ju på att ockupationen inte har med GUDs ord att göra, utan människors girighet och "ondska"/revirtänkande att göra.
  Med detta faller min predikan.

  SvaraRadera
 6. VAD ÄR DET som ni förvånas över i debatterna om Ilmar Reepalus beteenden? -Att malmöbor angriper judarna. -Men detta är ju helt i linje med Reepalus beteende att benämna Malmö kommun för Malmö STAD. Som vi svenska folk har kommit överens om, stadgat i lag, att våra kommuner Sverige runt benämns just KOMMUN. Att Reepalu hävdar, att Malmö stadsinvånare är nått finare än andra; landsbygdsboende. Med att man ju inte kan benämna landsbyggd för stad. Att Reepalu jobbar på att skilja på oss människor, som det gick till i förra seklets början.

  Att vi svenska folket, med stor majoritet, med denna så kallade kommunreformen 1969 vill ytterligare hävda demokratin. Att våra lokala politiska samhällen av respektive invånare, alltså våra kommuner, dels innefattar både tät-/stadsboende människor och landsbygdsboende, dels benämns kommun Sverige runt.

  SvaraRadera