21 april 2010

Journalist med empati

Tidningen Dagen skriver citat” Helle Klein slutar som chefredaktör på Aftonbladet. Hon ska nu ägna sig åt prästkallet. Helle Klein lämnar sin tjänst som politisk chefredaktör den första oktober, men hon ska fortsatta att blogga och skriva kolumner i tidningen.” slut citat Dagen

För oss som känner för folken i det heliga landet har visat att hon är en kristen journalist med empati. Hon tillhör kyrka som tagit Jesu ord på allvar att ställa upp på sina kristna bröders nöd i Palestina.
Här ett axplock av vad hon skrivit: Befria Betlehem från bosättarna
Se upp för den kristna högern
I ruinerna lever hoppet

Tidningen Dagens chefredaktör Elisabeth Sandlund tillhör även hon Sv. Kyrkan

I början på mars var hon på resa i det heliga landet, hon besökte Golanhöjden, Genesarets sjö Kafarnaum och Nasaret.( Hon har skrivit ett par korta notiser i papperstidningen) Gruppen besökte Jerusalem och badade i Döda havet. De firade morgonmässa i Getsemane trädgård besökte Klagomuren och gick längs Via Dolorosa till Gravkyrkan.Men orden Säkerhetsmuren, Checkpoint, ockuperad mark bosättningar eller palestinier var hennes text helt befriad i ifrån.

Hon verkar helt ovetande av som nu händer längs Via Dolorosa citat” Om de tusentals pilgrimer som varje år besöker Jerusalem bara en gång hade lyft sina huvuden hade de fått se ett helt annat lidande. Ett lidande som också är outsägligt -och som existerar bara några få meter från Via Dolorosa. läs mer här Gamla stan hotas av bosättare


Journalist som ifrågasatte

Citat" Så du kommer att fortsätta driva opinion i predikstolen? - Så skulle jag inte uttrycka det. Snarare handlar det om att formulera Ordet. Det tycker jag stämmer bra överens med de exempel som profeterna i Gamla testamentet och Jesus själv gav. Ibland behöver vi kristna ryta till när svaga människor hamnar i kläm. Ett exempel är när sjuka ställs utanför sjukförsäkringssystemet. Jag vill gärna försöka vara en profetisk röst, säger Helle Klein."i Dagen


Jag önskar Helle Klein Guds välsignelse i hennes nya tjänst för människorna

Ordfront om Helle

Läs även andra bloggares åsikter om


6 kommentarer:

 1. Ja du är rolig Egon, Helle är ju en underbar förebild för dom troende (ironi).

  Ta upp kampen istället mot dom länder som inte tillåter människor att tillämpa kristendomen tex.

  Blir ofta full i skratt när jag läser dina och dina få försvarares inlägg.

  Hört och förstått att denna syn som du envisas med skapar oro bland ledare och medlemmar i p-församlingen i norr

  SvaraRadera
 2. Ja du anonyme, jag tycker du är feg som inte vågar stå med namn för dina påståenden. § 11 – Anonyma inlägg undanbedes,om du har en åsikt våga stå för den med ditt namn.
  § 2. – Du är välkommen med din kritik riktad mot skribenterna eller de som kommenterar under artikeln, men du ska bekräfta Din kritik med fakta, bevis eller argument . Detta är grunden i retoriken. I fallet att Din kritik saknar nämnda grunder, kommer din kommentar att betraktas som irrelevant.

  SvaraRadera
 3. Gunnar i Stockholm27 april 2010 kl. 05:25

  Jag kan bara varmt rekommendera Mikael Karlendals blogg på den här adressen:

  http://mikaelkarlendal.pingstkyrkan.net/?p=618

  För övrigt kan jag - i likhet med många andra debattörer - att den Svenska kyrkan är ett på det hela taget avfallet samfund. Helle Klein och många andra liberalteologer och präster i SvK förnekar kyrkans egna bekännelseskrifter! Det är märkligt att inte ens pingstvänner kan genomskåda den här förförelsen.

  Svenska kyrkan kallas ibland för en "folkkyrka". Men den är inte längre en kyrka värd namnet. Dessutom saknar den folk.

  SvaraRadera
 4. Gunnar i Stockholm, du påstår att Helle Klein och många andra liberalteologer och präster i SvK förnekar kyrkans egna bekännelseskrifter! Jag kan inte ta ställning till det du måste komma med konkreta exemplel på detta. Inte heller Mikael Karlendal gör det.

  Min sympati för Helle Klein består i som jag skrev citat "För oss som känner för folken i det heliga landet har visat att hon är en kristen journalist med empati. Hon tillhör kyrka som tagit Jesu ord på allvar att ställa upp på sina kristna bröders nöd i Palestina. "
  Har du någon invändning mot detta?

  SvaraRadera
 5. Jag upprepar; § 11 – Anonyma inlägg undanbedes,om du har en åsikt våga stå för den med ditt namn.

  SvaraRadera
 6. Det var ett ju ett tag sedan som det här inlägget skrevs, men jag råkade på artikeln och blogglänken nu och ville kommentera lite.

  Nånstans gör det ont i mig av att läsa om Helle Kleins inställning till prästämbetet. Att säga att det varit "som en dröm" att bli präst - jag kan bara inte förstå det. Man är avskild för kyrkan. Avsäger sig något av makten över sitt eget liv. Är församlingens tjänare. Bara en i allt andlig människa kan säga att detta är en dröm, och jag tror inte att någon av oss här på jorden är en sån. Hon tillhör ju också enligt sig själv det "allmänna prästadömet" - hur kan hon då tillåta sig att bli vigd till det "särskilda prästadömet"? Hur ser du på detta?

  vänlig hälsning, Frida

  SvaraRadera