24 maj 2010

Ship to Gaza

Citat” Organisationen ”Ship to Gaza” jobbar med att skippa fartyg lastade med förnödenheter till det palestinska folket i Gaza. Det är främst byggmaterial som finns i lasten. Fartygen ligger just nu i hamnen i Aten i väntan på avgång. Slut citat” ur Nyhetskanalen

"Därför åker jag med Ship to Gaza” Citat”Nu har Israel och Egypten upprätthållit sin illegala och omänskliga blockad mot Gaza sen juni 2007, under tiden har Gazas civilbefolkning fått uppleva ett fullskalligt krig och hur hela det civila samhället rasat samman.

Diakonia har under lång tid hävdat att den illegala blockaden mot Gaza måste upphöra. För min del står jag för den agenda Diakonia långsiktigt driver för att öka respekten för folkrätten och de mänskliga rättigheterna. Diakonia arbetar långsiktigt tillsammans med partner från både den palestinska och israeliska sidan, med utgångspunkt i FN:s och det internationella samfundets förslag till lösning, som sätter folkrätten – den humanitära rätten och de mänskliga rättigheterna – i första rummet.
" Slut citat Bo Forsberg Diakonia

PS. Av personliga skäl kan inte Bo Forsberg inte åka med på denna resa. DSKollektiv bestraffning

Att hindra tillförseln av grundläggande förnödenheter, vilka är avgörande för att invånarna ska kunna uträtta sina dagliga behov, innebär  att civilbefolkningen i Gaza straffas för brott de personligen inte har begått. Detta kallas kollektiv bestraffning och är strikt förbjudet under internationell humanitär rätt (artikel 33 GK IV). Likaså, utnyttjas civilbefolkningen här för politiska syften (Israel försöker vända Gazaborna mot Hamas) - också detta är förbjudet under IHL.läs mer här: Diakonia- Kollektiv bestraffning gentemot civilbefolkningen i Gaza

Partial List of Items Prohibited/Permitted into the Gaza Strip May 2010

Som vanligt rasar de kristna sionisterna i Sverige mot Diakonia
Citat “Frikyrkofolket i Sverige torde ta sig för pannan när de återigen ser sin gamla solidaritetsorganisation, Frikyrkan hjälper, numera Diakonia, förnedra sig själv. Återigen i ett rent politiskt jippo, där av-sikten inte är hjälp till nödlidande utan ett ondskefullt utpekande av Israel som en skurknation. "Diakonias dubbla skeppsbrott" Siewert Öholm i Världen Idag 14/5

Läs även: Ship to Gaza

Vad jag skrivit tidigare: Diakonia i Gaza

Hopp för Palestinas barn

Diakonia ger hopp för Palestina

Människor i Gaza
Prästen Stig Strömbergsson Ta Gaza på allvar

Diakonia, Blockaden: ett övergrepp mot Gazaborna, ett fiasko för Israel Joakim Wohlfeil

Läs även andra bloggares åsikter om

Dagen
GP
SvD

4 kommentarer:

 1. Problemet är bara att bilden inte stämmer. Israel håller koll på Gaza för att hindra införsel av vapen som används mot civila israeler. Mat och andra förnödenheter släpps igenom.

  Men du är ändå inte intresserad?

  SvaraRadera
 2. Du anonyme:§ 11 – Anonyma inlägg undanbedes,om du har en åsikt våga stå för den med ditt namn.
  Men har inte du hört talas om smugglingstunnlarna från Egypten.
  Du skriver "Mat och andra förnödenheter släpps igenom." Javisst men läs "Partial List of Items Prohibited/Permitted into the Gaza Strip" länk finns i min artikel. Är det motiverat attt hindra införsel av tex. musikinstrument te A4-papper bärbara datorer konserverad fisk tidningar leksaker ?

  SvaraRadera
 3. Bästa Anonym, varför skulle någon intressera sig för totalt felaktiga påståenden.

  Den situation som råder idag garanterar fritt nästan helt inflöde av vapen till de militanta grupperna i Gaza. (Möjligtvis skulle det finnas vissa hinder att ta in ett hangarfartyg om man inte skruvar isär det först).

  Israels "30-lista" hindrar varje dag många livsviktiga förnödenheter, byggkomponenter och reservdelar att komma in.

  SvaraRadera
 4. Återigen -Tack Joakim, för ditt tålmodiga och pedagogiska förklarande och klargörande.

  Tyvärr häller du nog mest vatten på en gås, eller två... ;)

  SvaraRadera