29 juni 2010

Israels informationskrig-2

TidningenVärlden idag som står Livets ord nära berättar om den unge israelen Anton Tsarkov som är på tillfälligt Sverigebesök.

Citat” Ingenting i hans yttre skvallrar om att han rankas som den främste soldaten i ett av de främsta elitförbanden i den israeliska armén, om nu en fallskärmsjägare kan gå att känna igen utan sin uniform.

– Världen har fel bild av Israel. Det säger Anton Tsarkov, som för några år sedan lämnade Ryssland för Israel, där han mött Jesus – och blivit elitsoldat.
Läs hela artikeln här: Israelisk soldat talar ut

Citat” Att den israeliska armén agerar hårt och brutalt stämmer inte alls, menar Anton Tsarkov.– Attityden mot fienden är mjuk och mänsklig. Jag tror inte någon annan armé är så humanitär. “ slut citat . Om IDF är som han påstår varför finns då ? Breaking the Silence

Värt att komma ihåg är att Richard Goldstone är en respekterad sydafrikansk domare med gedigna meriter. Bland annat som åklagare mot krigsförbrytelser i Ruwanda och på Balkan. Goldstone anklagade både Hamas och Israel för krigsförbrytelser. Goldstone i SR- intervju

Tidningen Världen idag som står Livets ord nära har en klar Pro-Israelisk hållning. En tydlig nyhetsvärdering där nyheter om den vanliga palestiniers lidande under Israel ockupation väljs bort. Läs mer:Israels informationskrig

Läs även andra bloggares åsikter om

14 kommentarer:

 1. "Richard Goldstone är en respekterad sydafrikansk domare med gedigna meriter"
  Inte alls.
  Goldstone tjänstgjorde som en "hanging judge" under apartheidtiden och har bl.a 27 unga färgade sydafrikaners liv på sitt samvete.
  Respekten för honom i vänsterkretsar i Väst är ofattbar.

  Leo Brusberg
  Sollentuna

  SvaraRadera
 2. Typiskt att "skjuta budbäraren om inte budskapet passar" Läs

  I’m sure Goldstone made at least some bad, even immoral decisions from the bench during the years of apartheid. He set for himself the task of stretching a viciously unjust legal system in the direction of justice, and I’m sure there were times he could have stretched it more.

  But in all, he was one of the good guys of that terrible time.

  NELSON MANDELA knows it. After Mandela was elected president in 1994, he appointed Goldstone to South Africa’s highest court. Earlier, during the transition to democracy, Mandela concurred in Goldstone’s appointment to head an extremely explosive inquiry into regime-sponsored murder (in which it was found that Goldstone himself had been on the hit list).
  Citat ur Ur Jerusalem PostDesperately smearing Goldstone

  SvaraRadera
 3. Leo Brusberg Sollentuna § 3. – Här har du inte rätt till grova anklagelser en person för t.ex. nazism, rasism, islamfobi, antisemitism etc. utan bevis, fakta och argument!

  SvaraRadera
 4. Goldstone är känd för sina utmärkta arbeten i både ICC och rapporterna från Rwanda och Balkan.

  Goldstone´s bakgrund ageranden har varken ifrågasatts eller tagits upp under hand långa karriär tidigare vilket visar på att det enbart handlar om att försöka smutskasta honom för rapporten om Gaza.

  Leo Brusberg visar tydligt hur lite kunskap de som driver förtalskampanjerna egentligen har.
  Han klagar på respekten för Goldstone i vänsterkretsar utan att nämna att Goldstones stöd alltid varit solitt i konservativa kretsar.
  Golstones bakgrund som jude och uttalad sionist har snarast varit ett vänsterdilemma, och inte minst så har kritiker av serberna på Balkan också varit problematiska för många vänsternostalgiker.

  Så Herr Brusberg i Sollentuna behöver nog läsa på lite mer innan han kastar sig in i förtalskampanjerna.

  SvaraRadera
 5. Alla domare Goldstones dödsdomar mot afrikanska frihetskämpar finns dokumenterade.
  Karlen är ett opportunistiskt kräk som går islamska diktaturers ärenden och är en självhatande förrädare mot den judiska etniciteten.
  Hans vittnesmål om Gaza speglar enbart hans vilja att förnedra Israel.
  http://www.theatlantic.com/international/archive/2010/05/richard-goldstone-hanging-judge/56391/

  Läs istället vittnesmålet från den israeliska fallskärmsjägare som Världen Idag intervjuar.
  Du är en biblisk antisemit som associerat dig med Djävulen, Egon.
  Hoppas att maran verkligen rider dig.
  Gud har redan förkastat dig.

  Leo Brusberg

  SvaraRadera
 6. Som jag skrivit förr så beundrar jag Egons tålamod med en del av de "kritiker" som då och då dyker upp med kommentarer på hans blogg. Leo B är den senaste i raden.
  Likaså beundrar jag den uthållighet Egon visar när det gäller att ge information om situationen i det Heliga landet.

  En sak som dock gör mig förbryllad är att inga artiga, kloka, sakliga så kallade Israel-vänner - sådana finns nämligen! - i en kommentar tar sådana som till exempel Leo B i hampan och säger: "Du skämmer vår sak!"

  Eller är alla som utifrån sin - enligt min mening felaktiga men ändå ärliga - Bibeltolkning stöder den moderna politisk staten Israels agerande oförskämda helvetesfördömmare?
  Jag vill inte tro det?

  SvaraRadera
 7. Kudos till Joakim - som vanligt, ett bra och uttömande svar!

  Kudos till Egon - för tålamodet och tiden!

  Kudos till Stig Strömbergsson - för den högst berättigade frågan; var finns de artiga, kloka, sakliga så kallade Israel-vännerna som tar Leo B i hampan och säger: "Du skämmer vår sak!"

  SvaraRadera
 8. Jag antar att det är överflödigt att påpeka att det enligt Eniro inte finns någon "Leo Brusberg" i Sollentuna...

  SvaraRadera
 9. Tack Guardian, Ingen "Leo Brusberg" i Sollentuna? Du har rätt ( någon telefon har han inte i alla fall.) Det går tydligen bra att ljuga om sin identitet.

  SvaraRadera
 10. Wow!!
  Finns han inte ens???
  Anonyma inlägg är en sak. Är de vettiga i en sakfråga kan de väl godtas. Ovettiga anonyma skriverier blir ju papperskorg direkt.
  Men låtsad icke-anonymitet är ju bara så utstuderat fegt. Någon stackare kan ju faktiskt ha det namn man skämmer ut.
  Ursvagt!!!

  SvaraRadera
 11. Tack Stig Strömbergsson, präst för din kommentar.
  Visst känns det när man skriver kommentarer Citat ”Du är en biblisk antisemit som associerat dig med Djävulen, Egon. Hoppas att maran verkligen rider dig.Gud har redan förkastat dig.” slut citat

  Men jag tröstar mej att mina palestinska kristna bröder har det värre tex. Metri Ghneim I min senaste artikel

  Även jag tycker det är trist att inte “sakliga så kallade Israel-vänner” vill föra en dialog, jag vet att du på din blogg och på andra pastorskollegers blogg försökt föra en dialog men dessa tycker jag inte är intresserade en konstruktiv dialog.

  Jag har haft en dialog med en av dessa debattörerna på Dagens debattsidor och bad honom kommentera i min blogg hans svar: citat “Hej Egon, Synd att vi inte kunde träffas när jag var i EFS Bönhus i Hortlax för något år sedan och talade om vår kristna tros judiska rötter. Man jag kanske kommer att få en inbjudan nu från Pingstkyrkan i Piteå. Kan jag så kommer jag i så fall. Frågorna är viktiga!”slut citat XX

  Min teori är att man vågar inte: mitt svar citat” Jag tycker nu är det dags att ni predikanter stiger ner från era höga predikstolar och för en dialog med oss lekman, vi är ibland bättre informerad om omvärlden än ni predikanter.

  Den teologiska hållning som du har till staten Israel får ett konkret politiskt förhållningssätt som drabbar våra kristna palestinska bröder, har du träffat dem? suttit ner och prat med deras teologer?

  Dialogen uteblev, är jag för hård i mina omdömen?

  SvaraRadera
 12. Vilken intresant företelese denne Brusberg i Sollentuna ;-)
  Han talar om en Goldstone som inte stämmer med den verklige, han talar om vänstersympatier som aldrig funnits, han talar om anklagelser som inte någonsin varit relevanta tidigare, han talar utifrån en teologi som inte stämmer enligt kristen tro och som slutkläm så existerar karln inte själv......

  SvaraRadera
 13. Joakim - det hela är ju egentligen oerhört konsekvent ;)

  SvaraRadera
 14. Jag har förgäves letat efter en "Guardian", både på eniro och på ratsit utan att hitta honom/henne.
  Så Guardian finns i själva verket inte som annat än ett islamistiskt spöke, en dervisch från öknen.

  SvaraRadera