20 augusti 2010

Är islam ett hot?

Bland kristna sionister * är påståendet: Citat” Det mesta talar dessvärre för att denna sörgårdsidylliska bild av islam har föga med verkligheten att göra. Vill man verkligen veta vad islam står för, bör man rimligen försöka ta del av vad som predikas i moskéer och inte vad som skrivs av politiskt korrekta svenska intellektuella i våra stora dagstidningar.

1.Judar och kristna är "otrogna". "Allahs fiender".
2."Judarna — avkomlingar till grisar och apor".
3."Det är omöjligt att ingå fredsavtal med judarna".
4."Muslimerna måste uppfostra sina barn till Jihad ... och till hat mot judar och kristna".
5."Den palestinska kampen måste bli ett islamskt Jihad".
6."Muslimska kvinnors rättigheter är ett västerländskt trick för att krossa islam".
Slut citat"
läs mer här: Islam-Krister Renard 

* Krister Renard är anlitad talare på kristna konferenser se länk längst ner på sidan.


Jag vill inte förneka att det finns en farliga militant grupper Wikipedia -Islamiska jihad och tex. den kristna minoriteten känner sig trängda och trakasserade i det egyptiska samhället.Kristna i Egypten

Men avslöjar Krister Renards artikel den sanna bilden av Islam? Är islam till sin karaktär en hatets religon?

Läs även Stanley Sjöberg Kyrkwebben-Minareter en ödesfråga

Historien visar en annan bild av Islam, att muslimer har behandlat kristna och judar bättre en vi kristna har gjort.

CBS Special on Jewish in Albania The story of a Jewish Family that fled to Albania during the World War to escape the Nazis. 12 november, 2009En dhimmi är, enligt klassisk islamisk rättslig (shari'a) och politisk litteratur, en person som lever i en muslimsk stat utan att vara muslim, men ändå åtnjuter statens beskydd. Termen betyder bokstavligen "skyddad person" och kommer etymologiskt från dhimma, "att vara omhändertagen"
Ur Wikipedia-Dhimmi

Citat” Det är en utopi för israeler och palestinier…Det är det enda land i världen med muslimskt majoritet där man lever med judiskt minoritet från slutet av 1400 talet tills idag utan en endaste konflikt. Den israeliske ambassadören i Sarajevo, Joel Alon sa i en intervju i tidningen "Nasi Dani", att Bosnien borde vara en förebild för andra länder i världen med muslimskt majoritet” slut citat läs mer: Judar & Muslimer i Bosnien

Både moskeer och kyrkor i Nasaret

Läs även "Den judiska minoriteten i Turkiet är skrämd efter förra helgens terrorbombdåd mot två synagogor i Istanbul som dödade minst 25 människor. Ändå känner sig många turkiska judar trygga i sin identitet och relativt gynnade position i landet. läs mer DN- 2003-11-23

Citat" Under alla mina resor i Albanien har jag fått höra att landets muslimer beskyddade judarna under andra världskriget och tänkt att det varit ännu en myt om hjältemod som inte funnits.Besa: Muslims Who Saved Jews in World War II

* Predikningar från Nordeld 2009 - 2010

Foto:Release-iftar för islam & politik på onsdag

Läs även andra bloggares åsikter om
Dagen
Dagen-2

30 kommentarer:

 1. Bara för dina kristna fränder behandlat judar som skit under historiens gång betyder inte att judar haft det bra i muslimska länder. Det mesta är givetvis bättre än att bli bränd levande på bål...t ex daglig förnedring, straffskatt, inte se muslimer i ögonen, inte bo i hus högre än hus där det bor muslimer, bli utestängda från statliga jobb (som i Iran) eller bli fördrivna från sina hem och bestulna på allt de har (som i Jemen 2010). Finns säkerligen en del som hellre skulle välja bålen framför detta.

  Dhimmi är ett annat begrepp för att underkasta sig eller dö, precis som i Khaybar (där dhimmi-statusen uppstod).

  Vet inte vad ditt problem är, men du har en fascistisk ådra som tycker judar ska hoppa jämfota och jubla för de är dhimmis.

  SvaraRadera
 2. /BR
  § 11 – Anonyma inlägg undanbedes,om du har en åsikt våga stå för den med ditt namn.

  SvaraRadera
 3. Egon: Är du en stolt dhimmi?

  Vill veta på riktigt.

  SvaraRadera
 4. Svar: Dhimmi en person som lever i en muslimsk stat utan att vara muslim, men ändå åtnjuter statens beskydd.

  Jag bor i Sverige ett multietniskt land, frågan är alltså irrelevant.

  SvaraRadera
 5. Till Adler, hej då


  § 5. – Tänk på tonen du använder i din kritik.
  § 6. - Ditt inlägg måste vara utan grova svärord, vulgära uttalanden samt personliga angrepp, påhopp, kränkningar, hot eller förnedring av andra.

  SvaraRadera
 6. eeh..ja du egon..förvänta dig ett telefonsamtal inom närmsta dagarna där du ska förklara hur jag framfört HOT gentemot dig.

  Och jag förväntar mig att du svarar, annars åker jag hem och ringe rpå din dörr och kräver förklaring där.

  Är det någonting jag hatar så är det när någon anklagar mig för hot.

  MvH A

  SvaraRadera
 7. Till Adler,
  Jag godkänner inte din kommentar

  § 5. – Tänk på tonen du använder i din kritik.

  § 6. - Ditt inlägg måste vara (utan något av det uppräknade)grova svärord, vulgära uttalanden samt personliga angrepp, påhopp, kränkningar, hot eller förnedring av andra.

  SvaraRadera
 8. Islam är lika mycket hot som andra Abrahamitiska religioner, eller lika lite.
  De alla är lika, speciellt Judendomen och Islam.

  Sedan ska man inte tro att man vet vad Islam går ut på genom medias beskrivning av extremister, det är väldigt dumt och naivt.

  Adler, dina exemplen på hur judar har behandlas passar perfekt på hur palestinierna behandlas i Israel. Men jag har inte sett en kommentar av dig som protesterar mot det? - Istället har du försvarat exakt det beteendet.

  Dessutom verkar det som att du har aggressionsproblem och inbillnings problem (syftar även på andra kommenterar du gjort).
  Sök hjälp.

  SvaraRadera
 9. Tack Anna för din kommentar. Jag blev uppringd sent igår kväll av Adler, han bad mej förklara vilket hot han framfört gentemot mig.

  Jag försökte förklara att det hade han inte gjort, men att hans kommentarstext( som jag inte godkänt) innehöll något av de uppräknade exemplen på ord som jag inte godkänner. Han la på.

  Det känns otäckt och hotfullt med sådana samtal.

  § 6. - Ditt inlägg måste vara utan grova svärord, vulgära uttalanden samt personliga angrepp, påhopp, kränkningar, hot eller förnedring av andra.

  SvaraRadera
 10. Egon!

  Att jag ringde för att få svar på att du censurerade mig under din paragraf §6 beror på att du förtalar mig, då det vid första anblick ser ut att jag hotat dig, när min kommentar raderas och du hänvisar till "grova svärord, vulgära uttalanden samt personliga angrepp, påhopp, kränkningar, hot eller förnedring av andra".

  Min kommentar innehöll ingetdera men om du ansåg att den var kränkande får du väl skriva ut det i klartext ist för att rabbla upp en mängd lögner som kommentaren inte innehöll.

  Sedan förstår jag inte hur du får ett lugnt och sansat telefonsamtal till "Otäckt och hotfullt" - även det är förtal. Jag trodde vi connectade genom luren - möttes på ett högre dimensionellt plan som medmänniskor.

  Att jag sedan lade på var att jag inte orkade med ditt systematiska upprabblande av paragrafer hit och paragrafer dit.

  MvH

  SvaraRadera
 11. Till Adler.Bra att du sansade dej.
  Det är jag som bloggägare som har tolkningsföreträde vilka kommentarer som inte uppfyller kommentars-reglerna, det får du finna dej i. Rätten att kommentera på min blogg tillhör inte det mänskilga rättigheterna. Min familj tog väldigt illa vid sig av citat" Och jag förväntar mig att du svarar, annars åker jag hem och ringe rpå din dörr och kräver förklaring där."

  SvaraRadera
 12. Herregud, ringde han verkligen? Vilka konstiga människor det finns! :S

  " Och jag förväntar mig att du svarar, annars åker jag hem och ringe rpå din dörr och kräver förklaring där."

  Det där är ett hot. Jag skulle ha anmält Adler till polisen om jag var du, att han ringde visar på att hotet var riktigt. Även om anmälan inte skulle gå långt skulle det i alla fall markera att sådant är inte acceptabelt.

  "Sedan förstår jag inte hur du får ett lugnt och sansat telefonsamtal till "Otäckt och hotfullt" - även det är förtal. Jag trodde vi connectade genom luren - möttes på ett högre dimensionellt plan som medmänniskor."

  LOL, förlåt men det är väldigt konstigt att du inte kan se att det är otäckt och hotfullt när en främling (du) ringer upp en bloggskribent för att han inte godkände din kommentar, för att "konfrontera" honom, + hotet du framförde genom bloggen.
  Är att hota en bloggare för att han inte godkände din kommentar, och sedan ta reda på hans nummer och ringa honom normalt enligt dig A.Adler?

  SvaraRadera
 13. Egon: Först får jag påpeka att jag från min erfarenhet från muslimska vänner har sett prov på en fredlig och försonande islam, där barn uppfostras till att respektera kristna och judar. Därför finns den. I Balkan fanns muslimer som räddade judiska grannar under WWII och judiska organisationer räddade och hjälpte muslimer under Bosnienkriget. En organisation jag tillhör, Hadassah, engagerade sig stort för muslimer i Sarajevo. Somliga människor gör rätt när andra följer mobben och gör fel.

  Men - det finns ingen anledning att försvara eller se något gott i dhimmiskapet. Man kan inte bortse från att judar har andraklasstaus i många muslimska länder och är helt portförbjudna i somliga. Massakrar och förföljelser är många i muslimska länder, bl.a. Bagdad 1941. Band mellan muslimska ledare och Nazityskland är väl kända, bl.a. det mellan stormuftin i Jerusalem och naziledare i Berlin under kriget.

  En personlig anekdot:
  En debatt ägde rum i min stad om hur det var att växa upp som jude i muslimskt land. Jag var närvarande. En kvinna som nu är i 50-årsåldern växte upp i Iran. Hon fick lära sig att hon inte fick känna på frukten i fruktståndet i sin stad. Om en jude rörde vid en frukt skulle muslimer inte kunna köpa den, fick hon sig tillsagt. Det påminner om sydstaternas segregation, eller hur? Att dhimmis beskattades särskilt är en annan sida av förtrycket. Varför försvarar du det?

  Sedan ser jag när jag läser artikeln att de punkter du för fram är en lista på ämnen som predikats i moskéer, som finns i tryck och som översatts av MEMRI. Därför har de förvisso predikats i somliga moskéer. Detta underlät du att skriva. Vad man än tycker om artikelns inriktning - jag håller inte med i den - kan man ta in att det predikas judehat idag i muslimska samhällen ( och tom i Sverige) från moskéer. Dags att protestera mot det?

  BTW, det verkar ha varit viktigt att beskriva författaren som "kristen sionist"? Är du då i motsats, "kristen antisionist", är emot att staten Israel finns? Vilken överraskning.

  Utveckla gärna vad du vet om farliga militanta grupper, inte bara Islamic Jihad. Ta med Hamas, Hezbollah, PFLP sedemera DFLP, delar av Fatah, och de som nyligen ställde till det så att 9 turkiska jihadister/aktivister miste livet, IHH med band till Hamas och Al-Qaida. Minns hur dessa skanderade antisemitiska verser och sånger som hyllade martyrskapet på Mavi Marmara! Tänk sedan på att svenska deltagare återigen ämnar sälla sig till IHH i en ny politiskt inriktad israelfientlig flottilj. Somliga bloggare stöder detta återigen, denna gång med full vetskap. De veta inte vad de göra; må den de tror på förlåta.

  SvaraRadera
 14. Har inte läst hela ditt inlägg, men du skriver "Historien visar ... att muslimer har behandlat kristna och judar bättre en vi kristna har gjort".


  Så de har behandlat de kristna, som inte får utöva sin religion -- idag inte ens inneha biblar i de muslimska länderna -- samt som ickemuslimer tvingats betala en skatt (värre är det iofs att inte ens tillhöra "bokens folk"), bättre än kristna behandlar sig själva?

  Ibland visar allt grova brister i det skrivna brister i sådant som tänkande och logik.

  När det gäller nazisternas behandling av judar -- som du kallar hur kristna behandlat judar i historien (det har såklart inte alltid varit bra) -- så var just antisemitismen och i synnerhet judeutrotningen något där Hitler hämtade sin inspiration av just islam. Inte minst Stormuftin av Jerusalem, som hade en allians med Hitler och var drivande kraft i massutrotningen.

  Se gärna en dokumentär om detta här.

  http://magnusorerar.blogspot.com/2010/03/sevard-historia-turban-and-swastika.html

  SvaraRadera
 15. Till Magnus citat"så var just antisemitismen och i synnerhet judeutrotningen något där Hitler hämtade sin inspiration av just islam." slut citat

  Nej jag tror inte att Hitler hämtade sin inspiration av islam. Men stormuftin av Jerusalem sökte 1941 stöd hos Adolf Hitler för att stoppa en våg av judiska immigranter och i förlängningen förhindra en judisk stat.
  citat”Samtidigt som Yishuv byggde upp sin framtida stat ökade oron hos araberna att de skulle bli i minoritet bland en allt större judisk befolkning. Därför växte även den arabiska nationalismen i Palestina under 1920-talet, och främst genom demonstrationer och strejker försökte rörelsen förhindra ett judiskt övertagande av Palestina. De allt större spänningar som uppstod mellan araber och Yishuv började oroa britterna, och när Adolf Hitler kom till makten 1933 begränsade man judarnas invandring för att förhindra allvarliga konflikter. Detta gjorde man gång på gång men lyckades inte helt hindra olaglig invandring.
  Mellan 1921 och 1948 var Jerusalems stormufti Mohammad Amin al-Husayni ledare för den arabiska nationalistiska rörelsen i Palestina. Genom att starta religiösa uppror emot Palestinas judiska invånare hade han en nyckelroll för den arabiska oppositionen. Detta gjordes bland annat genom ryktesspridning om att judarna i själva verket var ute efter att bygga Jerusalems tredje tempel, där Klippdomen och Al-Aqsamoskén idag står. 1920 - 1948: brittiska mandatet i Palestina
  Läs även : 13. Waffen-Gebirgs-Division der SS Handschar (kroatische Nr. 1)

  SvaraRadera
 16. Till AK Roth citat"Men - det finns ingen anledning att försvara eller se något gott i dhimmiskapet." slut citat.
  Jag försvarar inte dhimmiskapet jag bara länkar till det så att läsarna förstår vad det innebär, eftersom i filmen ” Jewish in Albania ” hänvisar till ”Besa” och den muslimska traditionen att ta hand om främlingen.

  Men nog måste du hålla med att dhimmiskapet i sin ofullkomlighet har varit ett skydd för kristna och judar i muslimska länder , där vi i kristna Europa istället öppet förföljt judar genom århundradena.

  Läs "TeheranIslamiska republiken Iran har från första början drivit en hätsk antiisraelisk utrikespolitik. Ändå lever här – i relativ harmoni och välmåga – den ojämförligt största judiska befolkningen i hela Mellanöstern utanför Israel. Publicerat 2004-12-12 2 Judarna lever fredat i Iran

  Jag har otaliga gånger skriv om min inställning till staten Israel , har har ständigt ständigt upprepar ” jag stöder en 2- statslösning ” Ändå upprepas ständigt detta mantra ”utplånande av Israel” Att ställa krav på Israel att följa folkrätten är inte ”utplånande av Israel” snarare tvärt om. Teologiskt känner jag sympati för: ”Inga exklusiva löften för judar i Nya testamentet”Nils-Eije Stävare, teologie doktor

  SvaraRadera
 17. Efter den ursäktande kommentaren av Egon om ärkenazisten stormuftin av Jerusalem Amin al-Husseiny kommer denna blogg att brännmärkas som nynazistisk.

  Bosse R

  SvaraRadera
 18. till Bosse R

  Jag är öppen för andra omdömen men läser jag Wikipedia så avslutar de omdömet om Mohammad Amin al-Husayni så här:

  I en studie tillägnad roll och användning av förintelsen i israelisk nationalistiska diskursen, tar Idith Zertal en ny titt på muftin påstådda antisemitism. Hon konstaterar att "i mer rätt proportioner, som en fanatisk nationalist-religiös palestinske ledaren". En demoniseringen av muftin tjänar till att förstora Arafatian hot "och att den "[skildring av muftin som] en av initiativtagarna till den systematiska utrotningen av europeiska judar har inga historiska belägg.Wikipedia-Mohammad Amin al-Husayni

  § 2. – Du är välkommen med din kritik riktad mot skribenterna eller de som kommenterar under artikeln, men du ska bekräfta Din kritik med fakta, bevis eller argument . Detta är grunden i retoriken. I fallet att Din kritik saknar nämnda grunder, kommer din kommentar att betraktas som irrelevant.

  SvaraRadera
 19. Jag sökte på den engelskspråkiga Wikipedia och hittade följande, Egon
  .http://en.wikipedia.org/wiki/Mohammad_Amin_al-Husayni
  Allstås otvetydig bevisning för att Amin al-Husseny var en antisemtisk nazist.
  Hur känns det att ehuru svagbegåvad, administrera en an nazistisk blogg, Egon?
  Bosse R

  SvaraRadera
 20. Här kommer ytteligare fotografisk bevisning för Amin al-Hussinys nazism och din nynazism, Egon.
  http://www.tellthechildrenthetruth.com/gallery/
  Bosse R

  SvaraRadera
 21. Jag blir rädd, Egon, för hur du resonerar om stormuftins närmande till och samarbete med Hitlertyskland visavis "det judiska problemet". Stormuftin stod f.ö i kontrast till fredliga muslimska ledare i Jerusalem som ville ha fredlig samexistens. Arabisk nationalism spirade i rädsla för de onda judarna. Låter detta inte likt svensk islamofobi idag med Nationaldemokraterna etc, med den skillnaden att judarna var ett folk med sina rötter och historia och närvaro i området och av samma etnicitet som araberna?

  Inflyttning av judar skulle legitimera Al-Husseinis planer mellan sig och Hitler för Palestinska judar? Du måste se judar som inkräktare. Kanske dags för läsning om Haj Amin Al-Husseini?

  http://www.amazon.com/Nazi-Connection-Islamic-Terrorism-al-Husseini/product-reviews/0595289444/ref=dp_top_cm_cr_acr_txt?ie=UTF8&showViewpoints=1

  Läs referat av boken..

  http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/History/muftihit.html

  Mer information, t.ex. att man 1945 försökta ställa Al-Husseini inför rätta för krigsbrott, begått av hans arabiska SS-trupper i Bosnien.

  http://www.tellthechildrenthetruth.com/gallery/

  Här finns en timeline som försöker dra band mellan Al-Husseini och dagens jihadism.

  Du kommer nog inte att vilja tro på detta men du kan då undersöka dokumenten vidare, tycks minnas att de var i nyheterna på 90-talet men kanske inte just i Sverige. Det var på håret för judarna i de palestinska mandaten. Igen låter det som att du liksom i frågan om dhimmistatus vill bortförklara och förminska hotet mot judarna i området. Tråkigt.

  SvaraRadera
 22. Du bosse ta dej tid att läsa de dokument jag hänvisade till, hänvisade till samma wikipédia som du nu hänvisar till läs slutsatsen längst ner Bosse

  In a study dedicated to the role and use of the Holocaust in Israeli nationalist discourse, Idith Zertal takes a new look at the Mufti's alleged antisemitism. She states that 'in more correct proportions, [he should be pictured] as a fanatic nationalist-religious Palestinian leader'.[157] Also, "(...) the demonization of the Mufti serves to magnify the Arafatian threat" and that the "[portrayal of the Mufti as] one of the initiators of the systematic extermination of European Jewry (...) has no (...) historical substantiation."[158

  SvaraRadera
 23. Jag har ingen prestige att försvara Al-Husseini.

  men läs citat"

  Mer information, t.ex. att man 1945 försökta ställa Al-Husseini inför rätta för krigsbrott, begått av hans arabiska SS-trupper i Bosnien.

  Förbandet deltog dock inte i dödandet av judar och ansågs av den judiske nazistjägaren Simon Wiesenthal vara "skuldfria" i jämförelse med övriga väpnade fraktioner på Balkan.
  13. Waffen-Gebirgs-Division der SS Handschar (kroatische Nr. 1)

  SvaraRadera
 24. Sista ordet om Stormuftins Amin al-Husseiny nazism och antisemitism torde vara en akademisk avhandling av tysken Gensicke där stormuftins pronazism och antisemitism entydigt fastslås.
  Om du inte tar till dig akademisk forskning pga ditt judehat så är det bara att tycka synd om dig,Egon.
  http://www.hoover.org/publications/policy-review/article/5696

  Bosse R (BR)

  SvaraRadera
 25. Jag ser ingen anledning att försvara Stormuftin av Jerusalem trots det han ansåg runt 1940 - för 70 år sedan. Jag ser inte heller någon anledning att IDAG dra fram honom i samtalet om situationen av idag. På samma vis är vad som på 1920-30-talet skrevs om judar i till exempel EFS tidningar Budbäraren och Missionstidningen inte rellevant till hur jag skall se på EFS nu - fast antisemitismen i artiklarna chockade mig när jag skrev uppsats om det under studietiden. Gräver man i historien hittar alla belägg för att de som har annan uppfattning kan associeras med de som haft fel, varit onda eller på tok felinformerade.
  Därför tycker jag att samtalet bör ägna sig åt läget idag för att nå en lösning i framtiden - inte pajkastningar.

  SvaraRadera
 26. En reservation bara, Stig. Eftersom personen, Stormuftin, fortfarande hyllas och han började någonting som fortsätter IDAG i muslimska samhällen, så kan det ha relevans för dem som vill förstå det antisemitiska drevet inom somliga samhällen i Mellanöstern. Detta är ju faktiskt en stor stötesten inom områden som Palestinska auktoriteten råder över och som bl.a. Hillary Clinton öppet har behandlat. Så, somliga kan nog tycka att detta har med läget idag att göra.

  SvaraRadera
 27. Hej Egon, ville bara uttrycka min beundran för att du orkar med alla dessa rättshaverister.
  Personer som Adler och Bosse som använder begrepp som Fascism och Nazism som invektiv när de inte klarar en saklig debatt.
  Utan att du med ett ord försvarat den gamle vidrige muftin, så tolkar de att man beskriver olika teorier om hans agenda som nån slags försvar.
  Genom att jag ägnat stora delar av mitt liv att bekämpa nazism, rasism och antisemitism vet jag att förtigandet är ett större stöd än att diskutera och analysera. Det är snarast så att man framför allt måste förstå de man inte håller med om man skall kunna bemöta deras ideologier.

  När det gäller Dhimmi status så vore det intressant att veta hur Bosse och Adler ser på den situation som Israel utsätter de kristna palestininerna för när man förbjuder dem att besöka sina heliga platser och fritt utöva sin tro.
  Betlehems kristna har exempelvis gått till gravkyrkan i Jerusalem på påsken i mer än 1000 år, en radition som inte ens de muslimska erövrarna hindrade, däremot demokratin Israel.

  Var är det som får dessa människor att blunda för den enes ogärningar men förbise nångon annans?

  Stå på dig Egon, möjligtvis kan du känna dig smickrad att så många som tydligen säger sig inte gilla det du skriver, ändå tillmäter allt du säger sån betydelse att de tillbringar halva sitt liv på din blogg. Det är coolt och ett gott betyg åt dig ;-)

  SvaraRadera
 28. Återigen Tack Joakim W att du uppskattar min blogg.

  SvaraRadera
 29. Joakom: "...Genom att jag ägnat stora delar av mitt liv att bekämpa nazism, rasism och antisemitism vet jag att förtigandet är ett större stöd än att diskutera och analysera...."

  Joakim, du menar att du "vet" iom din erfarenhet att man kan göda rasism, muslimhat, judehat...genom att diskutera och analysera det? Du har funnit att det är bäst att ignorera? Andra kan ha funnit genom sin erfarenhet att man inte ska tiga inför uttryck för rasism. I personliga relationer är nog ofta tystnad inför folkfientliga och fördomsfulla uttalanden bra. Tystnad kan vara talande. Men när såna uttalanden institutionaliseras ska man banne mig protestera. Eller har jag missförstått?

  SvaraRadera
 30. Hej A-K

  Blev lite positivt förvånad av den goda debatt-ton du visat i några inlägg, så jag skall faktiskt försöka svara.
  Ärligt talat så förstår jag inte riktigt vad du menar med din kommentar, skriver du vad du tror att jag tycker eller ???
  Ring gärna och förklara +46-705-156145, jag kan ha lite dåligt med tid för att följa debattrådar.

  Hursomhelst, genom att fördumma sina meningsmotståndare försätter man sig i ett underläge om man måste möt dem i en skarp debatt. Samma princip gäller om du analyserar en idé du inte delar.

  Att börja anklaga Egon för Nazism och Fascism för han citerar olika källor om al-Husayni är så fånigt att det blir obegripligt.

  Ska man exempelvis förstå hur man kan bekämpa Hamas eller Hezbollah är personer som tror att de bara är skäggiga gubbar i lakan och turban rätt oandvändbara. Precis som Hitler en gång så handlar det om personer med karisma som skickligt utnyttjar desperation och missnöje.

  Var Hitler en störd människa? Självklart! Betedde han sig alltid som en störd människa ? Självklart inte! Det var just därför han var farlig.
  Ett av de problem vi upplevde under åren med AllaOlikaAllaLika var bristen på underlag för att ta verklig debatt med rasister och nazister, när EXPO startade var detta en av våra stora samtalsämnen att försöka sätta sig in i och förstå våra motståndare för att klara debatten på exempelvis skolor, och framför allt hur de utnyttjade osäkerhet och frustration bland våra gemensamma målgrupper.

  Idag kan jag tycka det är lite intressant att Sverigedemokraterna som då kallade mig ZOG-agent, nu anser att jag förbereder ett Islamistiskt maktövertagande i Europa...det är inte alltid lätt hänga med i svängarna..... ;-)

  SvaraRadera