22 september 2010

Silwan

Palestinier ihjälskjuten
citat"Minst en palestinier sköts ihjäl på onsdagen av en säkerhetsvakt i östra Jerusalem, uppgav polis.Enligt israelisk polis hade palestinier blockerat vägen och kastade stenar på säkerhetsvaktens bil. Han började då skjuta mot palestinierna. En dödades och två skadades.

Silwan, som ligger i en dalgång nära Tempelberget i hjärtat av Jerusalem, är ett av stadens mest omtvistade områden. Cirka 12.000 palestinier lever där, och mitt bland dem har ett fåtal israeliska bosättare köpt hus som liknar välbefästa fort. slut citat" läs mer i SVT

citat"Etablerandet av israeliska bosättningar genom att överföra invånare från ockupationsmakten till det ockuperade territoriet är förbjudet och bryter mot artikel 49 i fjärde Genèvekonventionen. " slut citat Analys utifrån internationell rätt: Israels politik i östra Jerusalem-Diakonia

Jag tycker den Israeliska regering har ett stort ansvar i att dessa oroligheter uppstått.

Läs även i Al Jazeera
Jag har tidigare skrivit om Silwan:

Högerextremister marscherar

Arkeologi i Jerusalem

Vräkning av människor

Nyheten om "Palestinier dödad i Jerusalem" fanns också med i den kristna tidningen Dagen
Under artikeln kan läsarna tycka till om artikeln: Artikelns innehåll gör mig:Upplyst (12%) Glad (25%) Förvånad (12%) Ledsen (37%) Arg (12%). Hur tänker dessa läsare 25% blir glada?

Läs även andra bloggares åsikter om


DN

GP
SvD

1 kommentar:

  1. Jag har också ibland funderat över siffrorna under artiklarna och vad de står för.
    Räknar jag grovt på procentsatserna du nu nämner och antar att den automatiska beräkningen i procent avrundar grovt så stämmer siffrorna om sammanlagt 9 personer gjort en markering. 1/9 är ungefär 12%. 2/9 25% och 3/9 37%.
    9 personer är inte representativa för Dagens läsekrets. Visst undrar jag fortfarande varför ens ett par personer - om min matematik är rätt - blir glada över dödsskjutningar men det blir som lättare om de är få - knasbollar helt enkelt.

    SvaraRadera