7 november 2010

Våldets spiral-2

En 27-årig palestinsk man dödades och en annan skadades i en israelisk attack utanför den nationella polisen i Gaza City 03 Nov 2010 enligt Al Jazeera
Israel says it was responsible for an explosion that killed a suspected Palestinian militant and wounded two others in Gaza. UK-News

”Och svaret låter inte vänta på sig ”

Två raketer avfyrades på lördagen från Gaza in i södra Israel. Israeliska flygvapnet svarade med två attacker mot Gazaremsan, uppger Ekot. Dagen

Israels krig mot Gaza nästan två år sedan dödade minst 1.400 palestinier - inklusive mer än 300 barn enligt människorättsgrupper. Många av de barn som bevittnat våld nu lider pågående psykiska skador. Al Jazeeras Nadim Baba rapporter om hur invånarna försöker återställa vissa normalitet till barnen i Gaza.


Våldets spiral 
Kristna i Gaza

Läs även andra bloggares åsikter om

14 kommentarer:

 1. Egon fortsätter att propagera den arabiska termen "barn" för personer upp till 18 år vilket följer den jordanska lagstiftninen.
  Men individer på 17-18 år är i värnpliktsålder och har i många fall varit såväl självmordsbombare som har bemannat raketramper.
  Allt för att svärta ned Israel.
  Stort skäms på dig Egon.

  /BR

  SvaraRadera
 2. I min artikel förekommer "barn" en gång det är en översättning av AlJazeera English förtext till filmen "Israel's war on Gaza almost two years ago killed at least 1,400 Palestinians - including more than 300 children according to human rights groups."

  I filmen berättar reportern att över hälften av Gazas befolkning är under 18 år.

  Men läs också:
  Artikel 1
  Ett barn är varje människa under 18 år.
  Artikel 37
  Inget barn får utsättas för tortyr, annan grym behandling eller bestraffning eller dödsstraff. Frihetsberövande av ett barn ska ske i enlighet med lag och får endast användas som en sista utväg och för kortast lämpliga tid. ur Barnkonventionen, eller FN:s konvention om barnets rättigheter

  Citat ”Sedan den andra intifadan år 2001 har mer än 3 500 palestinska barn arresterats. Lägsta arresteringsålder för dessa barn är 12 år. Rädda Barnen och andra barnrättsorganisationer har fått ta del av många skrämmande vittnesmål om hur barnfångarna behandlas. 12-åringar utsätts för sparkar, slag och hot. De förvägras emellanåt att sova eller gå på toaletten och de tvingas höra hur någon blir slagen i cellen bredvid. De får inte den behandling, det skydd och den juridiska process som de enligt barnkonventionen har rätt till.
  Israel har ratificerat barnkonventionen men tillämpar den inte för palestinska barn på de ockuperade områdena. Detta strider mot en av konventionens grundprinciper, nämligen att den skall vara tillämplig på alla barn under det relevanta landets jurisdiktion. Israel, som ockupationsmakt, har skyldighet, enligt FN-konventionen, att tillämpa barnkonventionen på de palestinska områdena.
  Slut citat ur Interpellation 2005/06:424 av Anita Brodén (fp) till utrikesminister Jan Eliasson (s)Fängslade palestinska barn

  SvaraRadera
 3. Så Egon. Raketavfyrare och andra jihadister under 18 år skall vara immuna mot israeliska militära svar?
  Det blir konsekvensen av ditt resonemang.
  Detsamma gäller Al-Jazeeras och Brodeén-Eliassons tårdrypande och helt obekräftade uppgifter om behandlingen av "barn" som arresterats av israelisk säkerhetstjänst.

  Du gräver ner dig djupare och djupare i den antiisraeliska och proislamistiska propagandan, Egon.
  Märker du inte själv hur du tappat all vett och balans?

  /BR

  SvaraRadera
 4. Jag har inte nämnt någonting om raketavfyrare och andra jihadister under 18 år. Poängen med min artikel är att i detta tätbefolkade område där våldsspriralen bara rullar vidare finns det barn som bevittnat våld och som nu lider av pågående psykiska skador.

  Din kommentar citat"Om Brodeén-Eliassons tårdrypande och helt obekräftade uppgifter om behandlingen av "barn" som arresterats av israelisk säkerhetstjänst." slut citat Visar bara på din egen verklighetsflykt

  SvaraRadera
 5. "Vålets spiral" beskriver situationen på pricken, alltid ska de hämnas. Men på något sätt är det alltid den överlägset starkare sidan som sårar och attackerar mest. "Hmmm".

  "Israel har ratificerat barnkonventionen men tillämpar den inte för palestinska barn på de ockuperade områdena." = Nazism.

  Någon borde upplysa BR om att palestinier blir arresterade av alla möjliga skäl (bagataller främst). Det räcker med att man protesterar/demonstrerar fredligt för att bli ihjälskjuten eller fänglsad.

  SvaraRadera
 6. Varning för ironi:
  Ja, dom är hemska dessa nazister som styr Israel, Anna. Väck me dom. Alltid ska de hämnas. Annat är det med araberna och alla andra folk. Där de styr är allt frid och fröjd. De starka, grymma och hämdlystna judarna som inte egentligen är judar eller något folk alls (Egon) tror att de kan styra hela världen. Väck me dom!

  Ta bort om du vill, Egon, men Annas inlägg förtjänar ingen seriös respons.

  SvaraRadera
 7. Om min kommentar inte förtjänar en respons, varför skriver då AK en en? Ironin kom inte fram AK, bara din "judar är alltid offer, låt oss nu ignorera kritik med belägg och få det att framstå som antisemitsm"- manipulation till "argument".

  SvaraRadera
 8. Nonsens, Anna. Du visar bara att du har hängt upp dig på just folkgruppen judar - igen.

  SvaraRadera
 9. "få det att framstå som antisemitsm"

  få kritiken*

  Nej, jag har inte hängt upp mig på "folkgruppen" judar, utan på sanningen.
  Tyvärr gynnar sanningen inte israler så därför kan det verka så.

  SvaraRadera
 10. Anna: Om du inte har hängt upp dig, varför raljerar du då att "judar är alltid offer" och kommer med det osannolika sionism=nazism då och då?

  SvaraRadera
 11. Om du inte har hängt upp dig, Anna, varför raljerar du att "judar är alltid offer" och kommer med det osannolika sionism=nazism då och då? Andra får nog bedömna om du hängt upp dig eller inte; för dig kanske det låter normalt.

  SvaraRadera
 12. AK läs hela kommentarerna jag skriver istället för att ta orden ur sina sammanhang. Dessutom är detta en blogg och inte ett vanligt forum där man svarar på såna här löjligheter. Därför blir det här mitt sista svar. För att avsluta det hela citerar jag dig;

  "Andra får nog bedömna om du hängt upp dig eller inte; för dig kanske det låter normalt."

  SvaraRadera
 13. Anna, jag tror vi alla borde tänka oss för innan vi häver ur oss? Du kanske inte vet att frasen sionism=nazism är falsk, illasinnad, folkkränkande och att den uppfattas som att man inte accepterar att Israel finns.

  SvaraRadera
 14. Anna skriver : "Israel har ratificerat barnkonventionen men tillämpar den inte för palestinska barn på de ockuperade områdena." = Nazism.

  vilket A-K sammanfattar som "sionism=nazism"

  vilket alltså med logikens lagar då måste betyda att A-K Roths definition på sionism är att man inte tillämpar barnkonventionen för de barn som bor på de områden som man ockuperar.

  Jag håller dock inte med, sionism är en politisk ideologi som förespråkar att områdena i dagens Israel tillhör Bob Dylan mer än de flyktingar som nyligen drevs därifrån.

  Att alla former av sionism är nazism håller jag heller inte med om, men argumentation mot halmgubbar är rätt meningslös.

  SvaraRadera