11 december 2010

Diskriminering i Israel-2

Förintelsemuseumet Yad Vashem kritiserar rabbiners förbud.
Citat" Yad Vashem uppfattar rabbinernas uttalande avseende förbudet att sälja och hyra ut bostäder till icke-judar som ett hårt slag mot grundläggande värden i vårt liv som judar och människor i en demokratisk stat", i ett uttalande på torsdagen.

Vi vet att det judiska folket, som upplevt lidande och förföljelser, liksom bannlysning och upphävande av de grundläggande rättigheterna, uttryckte sin ståndpunkt om dessa frågor i andra signaler än de som hörs i dag i ett uttalande."

Fyrtiosju statligt anställda rabbiner undertecknat ett uttalande, som offentliggjordes på tisdagen som citerar Judisk religiös lag mot att hyra eller sälja ett hus eller tomt till en icke-Jude i Israel."
Läs originaltexten i Jerusalem Post

09 December 2010 Palestinska medborgare i Israel klagar på en sträng av politik, som de säger är utformad för att driva ut dem ur Israel. Först ett lagförslag som kräver dem att svära trohet till en judisk stat antogs av den israeliska regeringen. Nu diskuterar Knesset om att stoppa arabiska israeler från att leva i städer där det finns en judisk majoritet. Så vem är palestinsk-israeliska och hur har de blivit medborgare i en stat som inte vill ha dem? Al Jazeeras Sherine Tadros rapporterar .Om en invandrare slår sig ner i ert land, skall ni inte förtrycka honom. Invandraren som bor hos er skall ni behandla som en infödd. Du skall älska honom som dig själv, ni var ju själva invandrare i Egypten. Jag är Herren, er Gud.” Ur 3:e Moseboken kapitel 19:33-34

Det är inte bara jag som hänvisar till detta bibelord. Citat: ”Vår historiska erfarenheter av exil och inlösen samt våra etiska medvetande, måste medvetandegöra oss till andras lidande och tvingar oss att försvara rättigheterna för alla som bor hos oss. ” läs mer i Rabbis for Human Rights


Läs även tidigare artiklar :Diskriminering i Israel och Gästarbetare i Israel


Läs även andra bloggares åsikter om
Främlingsfientlighet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar