30 april 2011

Diskriminering i Israel-3

Jonathan Cook, brittisk journalist före detta reporter för The Guardian och The Observer skriver nu för The National han är bosatt i Nasaret där han har levt i nästan ett decennium. Cook ställning i det arabiska hjärtat av Israel sätter ett annat perspektiv på sin rapportering, nämligen att efter 1967 konflikten om de ockuperade områdena bäst förstås som ett uttryck och en fortsättning av de större konflikten inleddes 1948.

Jonathan Cook förklarar hur Nasaret religiösa mix inte går ihop med den vanliga uppfattningen att alla ting Israel kan uppfattas som judisk eller muslimsk.Israel använder rättsstaten, nämligen två separata medborgarskap lagar för judar och icke-judar, att dela och förtrycka sina minoriteter, säger brittiske journalisten Jonathan Cook.Även om arabiska är en av Israels två officiella språk, det är praktiskt taget obefintliga i officiella israeliska liv, och även uppfyllas av förakt inom judiska israeliska samhället, förklarar brittiske journalisten Jonathan Cook.Tidigare Diskriminering i Israel-2
Diskriminering i Israel-1

Mer om Nasaret
Nasaret-2
Nasaret-1

Läs även andra bloggares åsikter om

5 kommentarer:

 1. Svar: AK Roth Egon, uypplevde du att jag "demoniserade" Jonathan Cook för att jag inte håller med i hans syn, för att jag talade om vad jag funnit hittills?

  Ta och kommentera det han säger i dessa filmer, istället för det försöker du gräva fram annat som han sagt. Är inte det typiskt din retorik, gräva i google för att försöka få fram något komprometterande.

  SvaraRadera
 2. Du borde väl veta, Egon, om att gräva fram komprometterande? Komprometterande och kompreometterande, dag efter dag. Så du är egentligen inte emot att man gräver :) OM JC, så stod det omedelbarty klart att han skriver för att demonisera.

  Jag finner det hjälpsamt att veta varifrån en person kommer ideellt när jag läser artiklar. Jag kommer att titta på dessa videos, som bara är en liten del av vad JC står för, med vetskapen att Jonathan Cook försvarade Hezbollahs krig mot Israel inför Human Rights Watch kritik av samma. Sedan kan han ha rätt om vissa saker. Får se vad positivt han skriver om Israel också.

  SvaraRadera
 3. Visst är det så Egon, och inte ens där lyckas hon.

  Att överhuvudtaget jämföra Jonathan Cook med David Duke, säger absolut ingenting om Cook - men allt om A K Roth.

  Sämre och mer onyanserad debattör får man leta efter. Pinsamt.

  SvaraRadera
 4. Men hejsan, Guardian. Det är lite synd om dig, nedgrävd och fanatiskt anti. Som vanligt, personangrepp när du inte kan hantera sakfrågor. Först kom du med förnekande att JC skulle ha kallat jenninaktionen en massaker. Sedan när du får förklarat för dig av mig, med belägg, att JC ser det som massaker (beklagar att andra inte gör det) kommer du i medhåll med JC att det var massaker. Du är allt en rolig en.

  Ge mig citatet med David Duke så kan jag förklara om det var sarkastiskt, ironiskt eller rakt på sak menat från min sida. Lycka till.

  Anna Roth

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera