25 oktober 2011

Falu fredskör till Palestina

Citat “I flera år har Falu fredskör diskuterat situationen för palestinierna, skapat kontakter på plats och studerat arabisk musik, allt för att kunna göra den resa de gjorde den 14 oktober. Nu har de kommit hem och för Gomorron Dalarna berättade körledare Lars Englund om bemötandet, vilken sång åhörarna gillade bäst och om vad som beslagtogs i tullen..." slut citat ur SR-Dalarna


Lyssna: "Det man hör om på nyheterna blev verklighet för oss"


Citat “Falu Fredskör bildades 1984 utifrån ett musikintresse och vilja till solidaritet med förtryckta. Arbetet mot apartheid i Sydafrika kom att bli något mer än en solidaritetsfråga. Musiken från motståndetsrörelsen kom till Sverige, och Falu Fredskör tog sig an den musiken. “ läs mer om Falu Fredskör
Jag blir glad när jag lyssnar på deras berättelse, möten med människor förändrar. Inte minst opinionen för nödvändigheten för en Palestinsk stat i Sverige.

Läs även andra bloggares åsikter om
Dagen 

2 kommentarer:

  1. Vilket roligt och bra initiativ, hörde att även kören Immanuel Gospel är på väg ner för att sjunga i palestinska kyrkor och träffa lokala kristna.
    Vilken skillnad mot alla fega kristna sionister som varken vågar träffa eller lyssna till de lokala kristna.

    SvaraRadera
  2. Tack för kommentar Joakim. Liksom Falu fredskör så åker Körresa för Immanuel Gospel i studieförbundet Bildas regi. Tidningen Dagen resa Dagen reser till Israel framstår i jämförelse som en flopp.

    SvaraRadera