12 januari 2012

Yehuda Bauer- Judisk identitetCitat” Tidigare förra året, innan den senaste tidens demonstrationer,” Talk to Al Jazeera ” träffade Yehuda Bauer, en framstående förintelse-forskare vid Hebrew University i Jerusalem, som säger att grunden för staten Israel och dess koppling till förintelsen är svag. I själva verket, säger han, förintelsen hindrade nästan upprättandet av staten genom att utplåna stora delar av befolkningen som den sionistiska rörelsen hade förväntat sig att flytta till Israel.

På frågan om hur man ska nå fred med palestinierna som Benjamin Netanyahu, Israels premiärminister, står fast vid sitt krav att palestinierna ska erkänna Israel som en judisk stat, säger Bauer: "Jag tror att det är ett bevis på hans [Netanyahus] interna osäkerhet. Om du är trygg i din judiska identitet behöver du inte Abu Mazen eller Saeb Erekat att tala om att du är en Judisk. Behöver de mig för att befästa sin tro att de är palestinier? "

Bauer anser att palestinierna och alla andra minoriteter som bor på israelisk mark ska ges lika rätt till Israel eftersom det är en nationalstat "bör ges absolut lika rättigheter, inte bara formella rättigheter till minoriteter som ligger inom det".

I detta avsnitt i ”Talk to Al Jazeera,” berättar Yehuda Bauer till Teymoor Nabili om att vara en historiker i en region där det finns lika många versioner av historien som det finns människor , judisk identitet och extremism och att navigera mellan konservativa judar och palestinier ” läs orginaltexten här Yehuda Bauer: Israel's genocidal nationalistsVissa israeliska tjänstemän är oroliga för att en växande palestinska befolkningen skulle kunna undergräva landets identitet som en judisk stat. Enligt den palestinska statistiska centralbyrån, demografiska siffror projekt som palestinier i Israel och de ockuperade områdena på Västbanken och i Gaza, kommer fler än israeler inom ett decennium. Al Jazeeras Rory Challands rapporter från Västbanken.

Läs mer om: Wikipedia- Yehuda Bauer

Läs även andra bloggares åsikter om

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar