11 juli 2012

Stephen Sizer- Palestina och Israel

Jag har tidigare skrivit om den engelske kyrkoherden Stephen Sizer, bosatt i Virginia Water England Christ at the Checkpoint-2
Jag uppskattar hans tydliga ställningstagande för en rättvis fred för Palestinierna och hans rättframma undervisning mot den teologi som kallas kristen sionism.Citat” Förhållandet mellan israeler och palestinier framställs ofta i internationella medier som en av konstant fientliga beskyllningar, på båda sidor. Men är det verkligen en sann bild av livet för människor som bor i dessa områden? Kyrkoherde Dr Stephen Sizer säger att nyheterna inte visar oss hur dåliga saker och ting verkligen är för palestinierna - och han har till och med anklagade Israel för att upprätta en apartheidstat. Så det är nog inte förvånande att hans besök till Nya Zeeland för några veckor sedan utlöste en stor del av debatten om relationen mellan kristna och Israel. Stephen Sizer talade med Allan Lee Shine TV om hans åsikter - som skulle kunna utmana många människor.” ur programmet.

Citat”Den republikanske presidentkandidaten Mitt Romney kommer att besöka Israel under somma-ren. Det ses som ett försök att flörta både med judiska och evangeliskt kristna väljare, vilkas förtro-ende han fortfarande hoppas på att vinna. ” slut citat ur Dagen

Just hur USA:s kristna motverkar en rättvis fred tar han upp i intervjun.

Tidigare: Israel och USA-2

Mer om Stephen Sizer : John Stott och kristen sionism.

Läs även andra bloggares åsikter om

6 kommentarer:

 1. Mycket uppmuntrande att duktiga teologer som Sizer lyckas nå in även i de kyrkor som traditionellt fastnat i olika Israelfixerade villoläror typ Kristen Sionism.

  SvaraRadera
 2. Bäst om inga kyrkor och samfund fastnar i politiska villoläror och fanatism, vare sig det det handlar om kristen sionism, kristen antisionism eller bara en massa anti-somliga människor.

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. A-K, inkluderar du även synagogor och moskeer i "samfund" ?

  SvaraRadera
 5. Naturligtvis, Joakim. Men jag svarade på din kommentar som bara tog upp kristna samfund.

  SvaraRadera
 6. OK, A-K, det respekterar jag !! Mvh Joakim

  SvaraRadera