25 februari 2013

Råd till president Obama

Alex Awad är palestinier, pastor i East Jerusalem Baptist Church och är pensionerad lärare på Betlehem Bible College. 

En palestinsk Pastors Råd till president Obama 

President Barack Obama kommer att besöka Israel och Palestina nu i mars. Jag uppmanar er att skriva till Obama och berätta för honom att om han kommer för att engagera israeler och palestinier i samtal som leder till en rättvis fred, är han välkommen. Annars, säg åt Obama att stanna hemma.

Säg till Obama att världen kommer att titta på hans kommande besök och människor över vår jord kommer att se fram mot  hans besök med hopp och förväntan. Säg till honom att inte svika mänskligheten genom att bedriva den vanliga amerikanska politiken i Mellanöstern.

Säg till Obama när han besöker oss här stå fast vid de värden som han upprepar i nästan varje tal: frihet, oberoende, jämlikhet och rättvisa för alla.

Säg till Obama att om hans besök i  Israel och Palestina kommer att bli den vanliga amerikanska politiska cirkus för att hålla media sysselsatta, eller en viss intressegrupp i USA, så behöver han inte komma alls. Ingen här längtar "dödligt"  att få se honom , men många har dött och kommer att fortsätta att dö om USA fortsätter med sina misslyckade politik i Mellanöstern.

Säg till Obama att få sina ögon öppnade för att se vad som händer på marken i stället för att erbjuda sina öron till politiker som har fulländat konsten i bedrägeri. Säg till honom att se de växande illegala israeliska bosättningar på Västbanken. Säg till honom att ta en titt på muren som inte bara dela israeler från palestinier, men också dela palestinier från palestinier och deras land. Säg till honom att besöka en israelisk bosättning på Västbanken och ett palestinskt flyktingläger. Säg till honom att gå igenom en av de israeliska vägspärrarna.

Säg till Obama att han besöker det heliga landet i en tid då de kristna firar Kristi lidande och hans uppståndelse. Säg till honom att låta Kristus vara hans exempel i att vara modiga och inte ger efter för politiska påtryckningar. Att påminna honom att Jesus modigt gav sitt liv för att mäkla fred snarare än ge efter för politisk opportunism.

Säg till Obama att ha mod, eftersom de flesta israeler och palestinier önskar fred och att endast de radikala, rasister, de giriga människorna, och de som främjar segregering blir besvikna om han ger freden en chans.
Säg till Obama att upprepade besök av tidigare amerikanska presidenter som inte resulterade att lindra smärtan hos det palestinska folket. Palestinierna hoppas idag att detta kommande besök kommer att vara annorlunda än alla andra, det kan vara det som kommer att förändra historiens gång i Mellanöstern.

Översatt av Egon B översättningsfel kan förekomma

Läs originaltexten  här: i den kristna tidningen Sojourners :   "A Palestinian Pastor’s Advice for President Obama "

Artikel även  införd i  "Come and See" som är publicerad av en grupp arabiska kristna från Israel ( Nasaret). länk: Alex Awad A Palestinian Pastor’s Advice for President Obama

Läs mer om  Alex Awad här:Betlehem-2


Läs även andra bloggares åsikter om
Dagen
SvD
Dagen-2
SvD
SvD-2
Dagen-3
Dagen-4 

1 kommentar:

  1. Det är sorgligt och oroande hur besvikna de palestinier som alltid stått upp för iickevåd känner sig!

    SvaraRadera