21 mars 2013

Simma med delfiner


Pelle Hörnmark är föreståndare för Pingströrelsen i Sverige, han har en blogg, ja någon riktig blogg är det inte, den har inte kommentarsfunktion.

Citat”Jag följer själv inte den bloggen. Men nu när jag skummat igenom den verkar det som att den ändå inte innehåller särskilt mycket värt att kommentera, bara pepp, pepp, pepp och berättelser om vad han sysslar med på dagarna. ” slut citat av Micael Grenholm

Läser man han korta texter har han ett riktigt ”smörjobb” Han reser mest omkring i världen och träffar folk.

Så här skriver han: Citat” Israel Blogg 27febr.2013 Precis hemkommen efter två veckor i det Heliga landet. Vi kallar det Heligt eftersom det var hemmet för Guds folk och inrymmer alla platser vi känner från Jesu liv. Annars känns det ibland som allt annat än heligt. Inre spänningar, höga murar, mycket stängsel, mycket rädsla och raketbeskjutningar.
Samtidigt så oändligt intressant och spännande. Gamla traditioner, välbevarade skrifter och utgrävningar som stärker tron att Bibelns berättelser verkligen ägt rum. Mötet med rabbiner, messianska judar, pastorer från Västbanken och Gaza och invandrade etiopiska judar berikar ens liv.
Deras sätt att läsa Bibeln, tro på förbunden, kämpa för sitt liv, varje dag riskera martyrskap och mycket mer gör något med ens hjärta och tanke. Dessutom några dagars sol och dykning bland delfiner och korallrev. Man känner sig helt enkelt förnyad. Förbättrad. Mer ödmjuk och ännu mer troende.
Imorgon till Värnamo, lördag Göteborg, söndag Vetlanda och sedan till Schweiz för tre dagars konferens med pingstledare från hela Europa.” Ni kan läsa själv här / Föreståndarens blogg

Vad gav pastorer från Västbanken honom för intryck? Någonting vi behöver ompröva?

Eller skall vi fortsätta som tidigare? Ekman och Pingst – judarna och Jesus

Han skriver ”Man känner sig helt enkelt förnyad. Förbättrad. Mer ödmjuk och ännu mer troende.” slut citat

-Av vad ? Dykning bland delfiner? Men nu är jag elak!

Tidigare: Citat” Själv har jag försökt få en reaktion från Pelle Hörnmark (föreståndare i Pingst - Fria församlingar i samverkan), utan resultat. Är detta den bild som han önskar medier ger av svensk Pingströrelse? Vad tycker han är ”Fredriks” livsval en förebild för ungdomar i Pingströrelsen? -Tystnad. ” Ur Pingströrelsen och Israel del 1 

Bild från Dolphin Reef är ett av Eilats alla måsten! 
 
Läs även andra bloggares åsikter om

7 kommentarer:

 1. På förekommen anledning:§ 11 – Anonyma inlägg avvisas,om du har en åsikt våga stå för den med ditt namn. Antingen ett Google-konto där det framgår vem du är eller för och efternamn.

  SvaraRadera
 2. Egon i ett nötskal!
  Det är enbart Egons uppfattning av det 'heliga landet' som är korrekt.

  Andras syn av vardags verkligheten bemöter han som "-Av vad ? Dykning bland delfiner? Men nu är jag elak!"

  DU ser ingenting annat än besattheten gentemot sionistiska perspektivet som enligt dig är roten till problem i hela världen.

  Obamas tal till israeliska studenter har säkert fått dig att "älska" Obama för hans svek mot dem kristna araberna...

  Bara Egons syn av MÖ är den korrekta, eller räknas det som brott mot dina paragrafer?

  SvaraRadera
 3. Jerry citat "DU ser ingenting annat än besattheten gentemot sionistiska perspektivet som enligt dig är roten till problem i hela världen." slut citat

  Nu tar du i Jerry "sionistiska perspektivet som enligt dig är roten till problem i hela världen"

  De jag kritiserar är kristnas ensida stöd till staten Israels fortsatta ockupation av Gaza och Västbanken


  Saliga är de som bygger fred”

  Tyvärr är det inte (detta) evangeliet du hör många evangelikala citerar när man diskuterar den israelisk-palestinska konflikten, fastän Jesus uttalade orden i bergspredikan. Istället för att verka för fred har amerikanska evangelikaler plockat ut bibelsidor och erbjuder en orubblig, blind lojalitet till Israel, med liten eller ingen hänsyn till den svåra situationen för det palestinska folket. Ur USA:s Evangelikaler och Israel-Palestina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det palestinska folket är diffus beskrivning!
   Palestinska folket består av alla folkslag som samlats under det 600 år av Osmanska riket, med andra ord greker, judar, turkmaner, araber mm.

   "Dina" palestinier hävdar att Jesus var en palestinier, trots att det ju allmänt känt att individen i frågan var en hebreisk predikant.
   https://www.youtube.com/watch?v=lWLyVU0Otlk&feature=youtube_gdata_player
   https://www.youtube.com/watch?v=jucFxnDbG88&feature=youtube_gdata_player
   Hur har dem fått idén att hävda detta är obegripligt för mig.

   Radera
 4. Jerry "Yasser Arafat's statement that Jesus was the first Palestinian Martyr" är för mej oväsentligt .

  Förnekar de kristna palestinierna att Jesus var jude? Knappast.

  Att det palestinska folket har under året bliv uppblandade av andra folkslag , en självklarhet.

  Om området hette Palestina på Jesu tid eller inte är för mej oväsäntligt Jesus föddes i Palestina

  Meningen med artikel var inte alls att diskutera namnet Palestina som du tydligen hänger upp dej på, utan nämnda Pelle Hörnmarks brist på engagemang för sina trosbröder/ pastorskolleger från Gaza och Västbanken.

  SvaraRadera
 5. Jerry §1. –Håll dej till ämnet!
  Meningen med artikel var inte alls att diskutera namnet Palestina som du tydligen hänger upp dej på,inte heller namnen Kanaan eller Sion.

  SvaraRadera
 6. Jerry §1. –Håll dej till ämnet!
  Meningen med artikel var inte alls att diskutera namnet "Yeshua från Nazareth"

  SvaraRadera