30 juli 2013

Please Take Care of Syria

Min bloggs uppgift är att skriva om de kristna palestiniernas och palestiniernas kamp för en rättvis fred och frihet. Därför skriver jag inte ofta om Syriens kristna minoritet eftersom det är utanför bloggens bevakningsområde. Men iband händer det eftersom Palestinas kristna känner ansvar för dem. Jag har skrivit tidigare om situationen :Kristna ber för Syrien

"En Al Qaida-grupp i en rebellhållen stad i östra Syrien har på måndag kidnappat en framstående italiensk jesuit präst som kämpade för upproret mot president Bashar al-Assad, sade aktivister. Syriska myndigheterna utvisade Fader Paolo Dall'Oglio från landet förra året för att hjälpa offren för Assads militära tillslag medan han tjänstgjorde i kloster i Anti-Libanon bergen norr om Damaskus. Han har varit en förespråkare för försoning för landets otaliga religiösa och etniska sekter, särskilt mellan kurder och araber, som Syrien halkade in i inbördeskrig. Dall'Oglio skyllde Assad för att provocera sekteristiska förödelse och kallade hans styrkor "ligister". Ur NBC News Mar 27, 2013 Fader Paolo Dall'Oglio, är en italiensk jesuit präst och ledare för Deir Mar Musa klostret i Syrien, han landsförvisades för att ha kritiserat president Bashar al-Assad. Dall'Oglio efter att ha tillbringat årtionden vid det gamla öken kloster nära Damaskus ledande interreligiös dialog. Den 23 juli, talade han vid en interreligiös Iftar måltid på Rock Spring Congregational United Church of Christ i Arlington, Virginia, där kristna och muslimer firade brytandet av denna månads dagliga Ramadan snabbt. I en intervju med R & E assistentläkarna Kadee Brosseau och Alexandra Silverman, varnade Dall'Oglio mot det ökande våldet i Syrien och erkände vad han ser som ett akut behov av internationellt uppsökande och intervention.

Läs även:  Father Paolo Dall’Oglio "Take care of Syria"

Wikipedia-Paolo Dall'Oglio

Jag håller med  Tony Blair " Lyckligtvis finns det miljoner moderna och vidsynta människor i Mellanöstern. De måste få veta att vi står på deras sida, att vi är deras allierade – och att vi är redo att betala vad det kostar att vara där med dem." ur DN- "Vi är de vidsyntas allierade"

Läs även andra bloggares åsikter om   Syrien
SvD
Dagen-5
Dagen 
Dagen-2
Aftonbladet
Dagen-3
Dagen-4
Dagen-6 

1 kommentar:

  1. Vad säger svenske utrikesministern? Har han gjort något uttalande?    SvaraRadera