20 december 2013

Dagens Bethlehem2013-12-14 Betlehem är en palestinsk stad i den centrala delen av Västbanken , och det ligger 10 km söder om Jerusalem . Den lilla staden , som den kallas i Gamla testamentet och i många händelser som beskrivs i Bibeln , är känd främst eftersom evangelierna och den kristna traditionen pekar på det som Jesu födelseplats .

Den nuvarande staden är omgiven av muren på Västbanken . En fysisk barriär byggs av Israel som går runt och även i de palestinska områdena . Den har en ungefärlig längd på 760 km och är omgiven med den 60 meter breda säkerhetszonen - för 90 procent av sin längd , och det är åtta meter hög .

 För första gången i stadens historia har en kvinna valtssom borgmästare . Förutom de ekonomiska utmaningarna Vera Baboun står inför , finns det också en utmaning att vara en kristen borgmästare i en stad med en muslimsk majoritet. Borgmästaren talar om samexistens och förståelse för att hantera samma utmaningar .

Vera Baboun Borgmästare i Betlehem " Visst Betlehem har kristna och muslimska invånare och medborgare ... vilket gjorde internationalisering och samverkan lättare för mig , förutom att vara en kristen borgmästare i samband med en muslimsk majoritet. Detta är mycket viktigt ... även för relationerna mellan kristna och muslimer i staden ... och ärligt talat , vi är först av alla palestinier , och den identitet som vi bär är en palestinsk identitet ... och för mig nödvändiga förståelsen är ett bra exempel . Jag är inte inför ett individuellt perspektiv eftersom individualiteter varierar från person till person , men jag står inför dem som en helhet . Och i ett allmänt sammanhang är att vara kristen handlar om kvalitet snarare än kvantitet . " En mycket ung befolkning , som består av tre fjärdedelar män och kvinnor under 40 år , vars viktigaste utmaning är utveckling . 

Betlehem är bara 7,3 kvadratkilometer stort, med få arbetstillfällen, har bara turismen som en inkomstkälla .

Dr Jad Ishak Gen Dir . Applied Research Institute Jerusalem ( ARIJ ) " Emigrationen från Betlehem är betydande i fråga om antal , särskilt av kristna , i motsats till muslimer . Ursprunget till detta problem är ekonomisk . Det har ingenting att göra med etniska skillnader : på grund av ekonomiska påtryckningar människor försöker ändra sin egen framtid . Människor måste ha möjlighet att kunna emigrera ... tillfällen kommer när du har talang , när du är utbildade och när har ekonomiska möjligheter. Min teori är denna : det enda sättet att bekämpa extremism och fundamentalism är genom välstånd , utveckling och utbildning " . 

Det finns cirka 30 tusen palestinier som bor i staden Betlehem. På muren , är drömmen om frihet synlig genom uttryck av olika konstnärer .

Vera Baboun Borgmästare i Betlehem " Betlehem är inte bara gjort av sten. Den består av detta är mitt budskap till alla " levande stenar . " Att få fred i Palestina , fred med Israel ... Vi behöver fred på jorden , inte bara i delar av jorden . Och vi ber att alla kan förstå " i översättning ur text till Filmen

Mitt senaste besök i Betlehem Kom och Se

Läs även andra bloggares åsikter om
Dagen
Dagen-2
SvD 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar